Okolica Bibinja što posjetiti što vidjeti

# Okolica Bibinja što posjetiti što vidjeti

Sjeverna dalmacija

Bibinje

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Bibinje je mjesto od oko 4 000 stalnih stanovnika nekoliko kilometara južno od Zadra, odnosno od grad Zadra ga dijeli samo luka Gaženica. Odmah nakon Bibinja u smjeru juga se nastavlja mjesto Sukošan, između se nalazi marina D-Marin koja je najveća marina na Jadranu i jednim dijelom je na teritoriju općine Bibinje a drugim Sukošana. Bibinjci su se od davnina bavili ze poljoprivredom i ribarstvom ali posljednjih godina se naglo okreću turizmu koji je sada glavna djelatnost mjesta.

Donosimo vam popis najpoznatijih znamenitosti i lokacija koje trebate posjetiti ako se nalazite na odmoru u Bibinjama ili okolnim mjestima kao i regiji Sjeverna Dalmacija i prijedloge što raditi u Bibinjama. 

Bibinje znamenitosti što vidjeti

Bibinje što vidjetiCrkva Sv Roka Bibinje - Sveti Roko je zaštitnik Bibinja, a Crkva sv. Roka je simbol i Bibinja. Glavna odlika  Crkve je kameni zvonik s dva zvona okrenuta prema zapadu. Unutrašnjost krase tipični barokni mramorni oltari. Crkva se prvi puta spominje 1673.g. kada je obnovljena, nakon velikog turskog napada. Najstariji sačuvani oltar potječe iz 1680.godine, koji je bio sačuvan do Drugog svjetskog rata, od njega su danas ostali samo neki fragment. Današnji glavni oltar djelo je majstora Michiela Coste izgrađen 1768 godine.

Portus Beach Club se nalazi u marini D-marin koja je najveća marina na Jadranu a smještena je između mjesta Bibinje Sukošan. Plaža je preuređena 2016. godine a vrijednost investicije je iznosila je 6,5 milijuna eura za plažu, te ukupno 25 milijuna eura je uloženo u Marinu od strane Doğuş grupe. Na plaži se nalazi luksuzan restoran koji poslužuje mediteranske specijalitete i bar koji ljeti radi do kasnih sati.

Plaže BibinjePlaža Punta Rožica Bibinje - Jedna od glavnih plaža u Bibinju – Plaža Punta Rozica Bibinje, od prošje je sezone dobila potpuno novi izgled. Uređena je i opremljena potrebnim rekvizitima. Plaža ima sve što jednom kupaču treba, a dubina mora poziva sve vještije da se bace u vodu i zaplivaju. Na granici s morem, plaža je pjeskovita, no mjesta za sunčanje i odmor su u potpunosti uređena građevinskom strukom, što će samo olakšati kupačima da se lakše snalaze po kopnu. 

Plaža beach Punta rožica BibinjePlaža Punta Bibinje - Ako krenete cestom Obala Kraljice Jelene, i dođete do samog kraja, na tom dijelu će vas dočekati još jedna plaža u Bibinju. Ovo je plaža Punta, na malenom poluotoku koji sa obalom tvori zaljev, točnije zaklon za brodice u marini. Plaža nije na osami, što znači da imate zaista mnogo izbora za odmor, rekreaciju ili za sjesti u neki lokalni kafić i osvježiti se uz piće. U blizini su mnogi klubovi koji rade do kasno u noć, pogodni za goste koji odsjedaju na više dana. Na plaži se nalazi Bibano beach bar.

Plaža Punta BibinjePlaža Karabani - Duž naselja Karabani u Bibinju prostire se prelijepa šetnica, sa plažom na jednom dijelu. Kao što vidite na fotografijama, plaža je u naseljenom dijelu, i popularna je. Iza plaže se nalazi red već izraslih stabala koja rade hlad. Uz samo more plažu sačinjava šljunak, dok je dijelom podloga betonirana i obložena kamenom sa strane. Odlična je ovo plaža za sunčanje, uz povremeno kupanje, posebno ako ste gost nekog obližnjeg smještaja.

Plaža Šulterovo ili Šulterova vala smještena je između plaže Na škaljici koja se nalazi pored uvale Jaz koji je ljeti centar mjesta i s druge strane plaže Karabani ako krenete u pravcu Zadra. Plaža je šljunčana i betonska a nakon nekoliko metara kada uđete u more pješčana. Uz samu plažu se nalaze stabla koja osiguravaju hlad ljeti za sve kupaće koji žele izbjeći sunce. Ako ste želite osvježiti najbliže kafiće možete pronaći na plaži Škaljica i Karabani, svega stotinjak metara prema jugu, odnosno sjeveru a restorane možete pronaći u starom selu, 5 minuta pješice od plaže.

Plaža Šultarevo BibinjeŠkaljica plaža - Ova plaža skrila se na križanju ulice Obala Alfreda Lisice i Špirini ulice. Plaža je sačinjena od šljunka, nalazi se u naseljenom dijelu Bibinja, najbliže centru od svih plaža, uz uvalu jaz kojom graniči jednom stranom. Plaža je lijepo uređena, a između ulica koje ju okružuju posađena su palmina stabla. 

Plaža Škaljica BibinjePlaža Lipauska Bibinje - Ova plaža se nalazi na izlazu iz Bibinja u smjeru Zadra. Plaža je šljunkovita na nekim dijelovima, ali se može pronaći i podloga zarasla niskim korovom. Zeleni dio plaže je u prirodnoj hladovini, dok se na šljunkovitom dijelu možete sunčati. Na plaži se nalazi dječje igralište, sa toboganom koji djeca obožavaju. 

Plaža Lipauska BibinjeNacionalni parkovi i parkovi prirode u bliziniNacionalni Park Kornati proglašen je 1980. godine, kada je i stavljen pod zaštitu. Ukupna površina ovog parka iznosi oko 220 četvornih kilometara, i sastavljen je od većih i manjih otoka, te hridi koje izranjaju iz plavetnila Jadranskog mora. Od ukupne površine Kornata, samo ¼ zauzima kopno. Ostatak Nacionalnog Parka sačinjava more i živi svijet koji u njemu obitava.

Iako se na prvi pogled Kornati doimaju pustim i izrazito izoliranim mjestom, ovaj park obiluje prirodnim i kulturnim bogatstvom. Također, životinjski i biljni svijet još su jedna posebnost parka. Obiluje prirodnim i kulturnim posebnostima. Posebno se izdvajaju okomite litice, okrenute prema otvorenom moru, takozvane krune. One su svojevrsni fenomen Kornata, i stanište su rijetkim vrstama biljaka i životinja. Ljepote se najviše odlikuju u prirodnim raznolikostima, i moćnoj silueti ovog otočja. Kulturna baština samo će još više obogatiti ljepotu Kornata, i dati jednu posebnu ponudu za one koji žele posjetiti Nacionalni Park. Karte za Kornate možete kupiti u brojnim turističkim agencijama u Vodicama.

Nacionalni park KornatiNacionalni park Krka, poznat po veličanstvenim slapovima, smješten je u blizini Skradina na području Šibensko-kninske županije od Vodica udaljen oko 25 kilometra. Drugi najposjećeniji nacionalni park u Hrvatskoj turistima ima za ponuditi brojne vrijednosti, od iznimno sačuvane prirode i predivnog krajolika do kulturnih znamenitosti i aktivnog odmora. Ukoliko ste ljubitelj prirode ili pak volite istraživati kulturu lokalnog stanovništva, NP Krka je idealna destinacija za vas. Jedna od važnijih stvari, koju ljudi često zaborave spomenuti, je i predivni gradić Skradin s kojim počinje skoro svaki izlet za NP Krku. S nešto manje od 500 stanovnika Skradin nudi povijest i kulturnu baštinu kojoj bi mogli pozavidjeti mnogi veći gradovi. 

KrkaPark prirode Vransko jezero -  Jezero se nalazi između dva povijesna grada Zadra i Šibenika. Vransko jezero, zajedno sa okolnim područjem, 1999. proglašeno je Parkom Prirode. Nastalo je potapanjem krškog polja, pojavom kriptodepresije. Vransko jezero nadopunjava se s par prirodnih manjih izvora. Na ovom području obitavaju mnoge rijetke ptice močvarice. Jezero obiluje raznovrsnom slatkovodnom ribom i zato je mali raj za sportske ribolovce. Posebno je vrijedan stanovnik jezera sredozemna podvrsta crvenperke (Scardinius erythrophtalamus), za koju smatramo da se u cijeloj Hrvatskoj nalazi samo u ovom jezeru.

Vodice i okolica što posjetitiNacionalni Park Paklenica, udaljen oko 70 kilometara od Vodica. Po svom proglašenju, Nacionalni Par Paklenica je drugi u Hrvatskoj. Proglašen je nacionalnim parkom sada već davne 1949. godine, točnije 19. listopada 1949.g. Paklenica je proglašena parkom te par mjeseci nakon Nacionalnog Parka Plitvička jezera.

Nacionalni Park Paklenica je 7. srpnja 2017. godine upisan i na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi, kao dio zajedničke svjetske baštine 13 zemalja pod nazivom „Bukove prašume u Karpatima i drugim područjima Europe“. Svakako vrijedno spomena je činjenica da park obiluje biljnim vrstama, među kojima se posebno ističu šumske zajednice. Šume sačinjavaju predjeli crnog bora (Pinus nigra), po čijoj smoli „Paklini“ je Paklenica i dobila ime.

ZadarKatedrala Zadar - Zadarska katedrala svete Stošije, odnosno Anastazije je trobrodna romanička građevina. Ujedno je i najveća crkva u Dalmaciji.

Sagrađena je u dva navrata, u 12. i 13. stoljeću, sa sačuvanom starijom iz 9. i 11. stoljeća, koja se uzdigla na mjestu starokršćanske bazilike. Počeci gradnje zadarske katedrale sežu u daleku povijest, još u 4. ili 5. stoljeće.

Sarkofag s moćima sv. Stošije dao je izraditi zadarski biskup Donat. Čuva se u katedrali na oltaru u sjevernoj apsidi, odnosno u lijevoj lađi crkve. U studenome 1202. godine grad Zadar su nakon opsade osvojili i razorili Mlečani uz pomoć vitezova IV. križarske vojne kada je teško stradala i sama katedrala. Obnova katedrale trajala je kroz čitavo 13. stoljeće, a kada je njezina obnova dovršena, ponovno ju je posvetio, dana 27. svibnja 1285. godine nadbiskup Lovro Periandar.

Crkva Sv. Donata Zadar Ova zadarska crkva je i zaštitni znak grada, te pripada najpoznatijim i najznačajnijim europskim predromaničkim crkvama.

Izvorno posvećena Svetom Trojstvu, a od 15. stoljeća s današnjim imenom, nazvana po zadarskom biskupu Donatu koji je inicirao gradnju. Crkva je neobičnog cilindričnog oblika, sa dvostrukim unutarnjim prostorom zbog čega se ističe originalnošću i jedinstvenošću. Nismo povezali neke uzore za gradnju, a tek je neki povezuju s krstionicom Karla Velikog ili s crkvom Sv. Vitalea u Ravenni. Ona je ponos i simbol Zadra, s ostacima rimskog foruma u temeljima, grandiozna s obzirom na vrijeme izgradnje. Danas je crkva mjesto održavanja Glazbenih večeri u Donatu zbog svojih izvanrednih akustičkih karakteristika te stoga što je dugo bez sakralne funkcije.

Donat ZadarPozdrav Suncu Zadar Pozdrav suncu je instalacija arhitekta Nikole Bašića, smještena u zadarskoj luci u kamenom popločenju gradske rive.Riva u Zadru postala je turistička atrakcija, i omiljeno je mjesto okupljanja mnogim zadranima, kao i gostima koji dođu u Zadar. Pogled sa rive oduševit će sve koji se prošeću, posebno u večernjim satima kada sunce zalazi, a počinju se paliti svjetlosni efekti u spomenutoj instalaciji.

Pozdrav SuncuZadar - narodni Trg Narodni trg u Zadru ukrašen je mnogim povijesnim građevinama, a među njima je i prelijepa crkva svetog Lovre.

Predromanička crkva lijepo je sačuvana kroz dugi period svog postojanja. Danas ukrašava dio trga, te ga obogaćuje ponudom – i povijesnom i kulturnom. Na istočnom dijelu izvan trga je palača Ghirardini sagrađena u romaničkom stilu, s balkonom u stilu renesanse iz 15. stoljeća.

Rimski forum Zadar Rimski forum u Zadru najveći je prostor takve vrste na istočnoj strani Jadrana. Utemeljitelj foruma bio je prvi rimski car Augustin. O tome svjedoče dva natpisa u kamenu koji datiraju iz 3. Stoljeća, kada je gradnja foruma završena. Površinom, forum u Zadru zauzima 90×45 metara, ali se mijenjao kroz vremenske periode.

Jedno vrijeme rimski forum je bio zatvoren u okviru trjemova s galerijama na katu. Na žalost, danas su sačuvani samo originalni pločnik i stube te dva ukrasna monumentalna stupa od kojih je jedan na izvornom mjestu. Zanimljivo je da je u jednom periodu služio kao stup srama, što dokazuju lanci iz tog razdoblja.

Rimski forum ZadarGrad Biograd na moru - se nalazi u sjevernoj Dalmaciji, 28 kilometara južno od Zadra. Jednim dijelom je grad izgrađen na poluotoku, a drugim se širi na kopno. Biograd na Moru danas predstavlja centar rivijere koja obuhvaća Sv. Petar na Moru, Turanj, Sveti Filip i Jakov, Biograd, Pakoštane i Drage. Tu su i naselja na otoku Pašmanu Tkon, Kraj, Pašman, Barotul, Mrljane, Neviđane, Dobropoljana, Banj i Ždrelac, te Vrgada na istoimenom otoku.

Biograd na moru što vidjeti i posjetiti okolica

Plaže u okolici BibinjaPlaža Kolovare Zadar gradska je plaža i proteže se istoimenom ulicom u Zadru. Zbog bogate gradske povijesti, i činjenice da se plaža nalazi u samom centru, pored stare jezgre grada, oko plaže se pronalaze mnoge stare građevine. Sa sjeverne strane ovu plažu krase stare zidine, no idući prema jugu plaža se uklapa u prirodnu okolinu, i malenu šumu koja joj krasi zaleđinu. U blizini ove plaže, između barova Popaj i Portos se nalazi malena plažica Karma a ako nastavite dalje kroz Arbanašku šetnicu za 10ak minuta hoda dolazite do plaže Podbrig Arbanasi i Punta Bajlo.  

Plaža Kolovare ZadarPlaža dječji raj sukošan - Ova plaža je i najpoznatija plaža u Sukošanu. Ako pogledate naše fotografije lako je zaključiti zbog čega je tako. Plaža Dječji raj doslovno obiluje sadržajem za djecu, no i za odrasle. Veliki broj ugostiteljskih objekata pružaju vrhunsku uslugu i mjesto su odakle, dok uživate u piću, promatrate klince koji se zabavljaju u vodi. Tu su dječji tobogani, razni rekviziti na napuhavanje i ostale igre u vodi koje će ih okupirati dok vi uživate i mislima ne brinete da će im biti dosadno. 

Dječji raj sukošanPlaža Kraljičina Nin - Ako idete od Nina prema otoku Viru, sa desne strane imate maleno naselje koje krije ovu prelijepu pješčanu plažu. Plaža Kraljičina nalazi se iza malene prometnice Ulice Put Skrile, a unatoč tome što se nalazi u naselju, ova plaža i dalje nudi potpuno prirodni ugođaj. More je plitko, jako pogodno za dječju igru, igranje picigina ili nekih drugih vodenih sportova.

Kraljičina plaža NinPlaža Dražica je glavna plaža u Biogradu na moru uz plažu Soline koja se nastavlja na plažu Dražice. Plaža se nalazi na jugoistočnoj strani grada a počinje sa hotelima Ilirija i Adriatic. Plaža je smještena uz borovu šumu cijelom svojom dužinom tako da je hlad osiguran sa sve posjetitelje. Uz plažu se nalazi i šetnica na kojoj je smješten velik broj sadržaja s raznovrsnom ponudom pa gotovo ne postoji ono što ne možete pronaći duže ove velike šetnice. Tu su barovi, kafići, noćni klubovi restorani, fast food-ovi, štandovi s palačinkama, sladoledima, suvenirima.

Dražica Biograd na moru beachPlaža Pine Pakoštane se nalazi u blizini Pine Beach Pakoštane resorta i omiljeno je mjesto za sve goste resorta ali i ostale goste kao i domaćine zbog svoje ljepote i raznovrsnosti. Središte ove plaže je malena pješćana uvala koja je potpuno prirodna i prava je atrakcija. Oko pješčane uvale se uglavnom nalazi stjenovito područje, na dijelove i šljunčano a sve zajedno se nalazi u borovoj šumi koja ide sve do mora i osigurava hlad za sve goste. 

Plaža Pine PakoštanePlaža Oaza mira smještena je u mjestu Drage u blizini Biograda. Plaža je većim djelom šljunčana a dio plaže je kameni i stjenovit. Plaža se nalazi pored kampa Oaza mira. Do plaže vodi šetnica iz samog naselja a do centra mjesta je 10ak minuta hoda po šetnici. Plaža obiluje borovom šumom te je hlad osiguran za sve goste.

Plaža Oaza Mira DragePlava plaža Vodice se nalazi na izlazu iz Vodica u smjeru Tribunja i jedno je od glavnih kupališta za Vodičane i njegove goste. Plaža obiluje sadržajima za zabavu i gastronomiju. Tako se u blizini nalaze kafe barovi Beach Bar Bamboo, Tropicana restorani Grill Plava plaža, TonIvan i razni štandovi sa sladoledima, fritulama, palačinkama, napitcima... Ova plaža ima uređenu rampu za lakše ulaženje invalidima i starijima u more. Podloga je šljunčana a na ulazu i more na nekim dijelovima prelazi u pješčanu pa je idealan za malu djecu a tu si betonski šesterokuti koji su pogodni za skokove u more. 

Što posjetiti u Bibinjama i okoliciFun park Mirnovec je tematski park u blizini Biograda na moru koji je svoja vrata prvi puta otvorio 3. kolovoza 2017. godine i prvi je takav u Hrvatskoj i široj okolici. Park u Biogradu je najveća investicija u industriji zabave u Hrvatskoj vrijedna 12 milijuna eura a investitora je tvrtka Mirnovec koja je poznatija po svojoj pirotehnici. Prostire se na površini od 45 tisuća četvornih metara. Park se nalazi na idealnoj lokaciji na Jadranskoj magistrali i uočljiv je svim prolaznicima.

Fun park MirnovecDalmatinsko etno selo jedinstvena je atrakcija hrvatske turističke ponude. Ovaj prekrasni ambijent udaljen je samo par koraka od mora u turističkom naselju Solaris u Šibeniku, te se u njemu održavaju razni događaji i manifestacije.

Ovdje možete doživjeti Dalmaciju i dalmatinske običaje iz nekih prijašnjih vremena. Ako želite vidjeti kako su kuće nekada izgledale, na koji način su se gradile i kako su bile uređene iznutra, posjetite etno selo i saznajte sve to.

Etno selo SolarisVodice - Vodice su manji gradi smješten blizu Šibenika, s pogledom na otočić Prvić. Iako su mali grad, Vodice su značajno turističko mjesto za čitavu ovu regiju. Vodice su danas turističko središte, koje svake godine posjeti impozantan broj gostiju. Na sreću, broj smještaja je zadovoljavajući, ali se svake godine grade novi objekti zbog sve većeg zanimanja za odmor u Vodicama.Gradić je poznat po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Prvenstveno ovdje dolaze mladi i parovi, no ima i starijih, kao i obitelji sa djecom. Gradić nudi zaista mnogo, a ponuda je raznolika pa se za svakoga da pronaći nešto po volji. Smještene su na obali, u širokom zaljevu, tek par kilometara sjeverozapadno od Šibenika.

VodiceSolaris Šibenik je hotelsko turističko naselje koje se sastoji od 5 velikih hotela i velikog broja kamp kućica i bungalowa, udaljeno oko 5 kilometara od centra Šibenika. Naselje je prepuno sadržaja za odrasle i atrakcija za djecu. Gotovo pa ne postoji sadržaj koji gost može poželjeti a da se ne nudi u Solarisu, od ugostiteljske ponude, zabave, sportskih aktivnosti i sadržaja za djecu.

Solaris ŠibenikŠibenska Katedrala -  Ova građevina zanimljiva je i upečatljiva, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Mnogi se dive ovom objektu, promatrajući ga očima stručnjaka, ili pak posjetitelja koji voli povijest i staru gradnju.Katedrala u Šibeniku je svakako najznačajnije graditeljsko ostvarenje iz perioda između 15. i 16. st. na tlu Hrvatske. Posebna je zbog mnogo stvari, i danas je simbol ovoga grada.  Katedrala je dovršena 1536., a 1555. godine posvetio ju je biskup Ivan Lucije Štafilić. Nakon temeljite obnove u 19. st. katedrala je ponovo posvećena 1860. godine.

Zbog svojih iznimnih vrijednosti, šibenska katedrala je 2000. godine uvrštena na UNESCO-ov popis svjetskog kulturnog nasljeđa.Katedrala je izgrađena na južnoj strani središnjeg starog gradskog trga, na mjestu romaničke crkve sv. Jakova. Gradnja nije brzo završila, čak što više – trajala je nešto više od 100 godina.

Šibenska katedralaNajljepše plaže iz okolice Bibinja i regije Sjeverna DalmacijaSakarun je pješčana plaža duga oko 800 metara. Nalazi se na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka, i sa svojim pogledom na južnu pučinu Jadrana očarat će sve goste koji žele nezaboravne trenutke u istinskom prirodnom ambijentu. Iako je more uz plažu plitko, tek već nakon par metara dubina doseže u prosjeku 10 metara. Posebnost ovoj plaži i bojama mora koje ju zapljuskuju, daje sitni pijesak, dok je na žalu krupniji šljunak, takozvani kameni obluci. Plaža je okružena borovom šumom, koja svojim gostima daje prijeko potrebni prirodni hlad. Na plaži Sakarun možete pronaći tri ugostiteljska objekta, sa ponudom jela i pića. Pored prirodne hladovine, ako vam zatreba slobodno možete iznajmiti suncobrane urađene od trske, koji se odlično uklapaju u prirodni ambijent kojim plaža odiše. 

SakarunKraljičina plaža Nin Ako idete od Nina prema otoku Viru, sa desne strane imate maleno naselje koje krije ovu prelijepu pješčanu plažu. Plaža Kraljičina nalazi se iza malene prometnice Ulice Put Skrile, a unatoč tome što se nalazi u naselju, ova plaža i dalje nudi potpuno prirodni ugođaj. More je plitko, jako pogodno za dječju igru, igranje picigina ili nekih drugih vodenih sportova. Uz plažu se nalazi ugostiteljski objekt sa ponudom za goste plaže. Tu su gosti skriveni pod suncobranima, ali ako ste na plaži svakako sa sobom ponesite kremu za sunčanje. Plaža nema prirodnog hlada, pa je dobro imati svoj suncobran. U blizini se nalazi prekrasna plaža Ninska Laguna.Više slika Kraljičina plažaPlaža Podvrške Murter Još jedna od plaža kojima se otočani mogu pohvaliti je plaža Podvrške. Iako se na prvu čini da mještani Murtera kriju ovaj dragulj i čuvaju ga samo za sebe, to naravno nije istina. Svi gosti su dobrodošli, a otočani se trude da im u što boljem svjetlu predstave svoje prirodne ljepote. Plaža se posebno izdvaja zbog bijelog pijeska koji moru daje azurnu i kristalno bistru boju. More koje zapljuskuje plažu nije duboko, što znači da će slabiji plivači u potpunosti moći da uživaju, kao i roditelji koji dođu sa svojim mališanima. Ako tražite mjesto za opuštanje i smirujući efekt, Podvrške je plaža za vas. 

Podvrške MurterPlaža Beritnica nalazi se na Pagu,, južno od malenog mjesta Metajna. Posebna je po prirodno složenim stijenama u plitkom moru, odličnim za fotografije ili jednostavno za divljenje sa obale. Odmorite se na Beritnici uz prekrasni prizor na tri stijene. Oni malo vještiji mogu se popeti na neku od njih i zabilježiti nezaboravne trenutke sa ljetnog odmora. Plaža je inače okružena stjenovitim krajolikom, sa manjim šljunčanim dijelom. Nema prirodnog hlada, kao ni kafića (najbliži na plaži Ručica).

Beritnica PagPlaža Slanica je glavna plaža na otoku Murter. Smještena je na južnoj strani otoka, u blizini hotela Colentum. Riječ je o pješčanoj plaži, a mnogi tvrde i najljepšoj plaži u tom području. Zbog plitkih voda koje zapljuskuju plažu, pogodna je za djecu i osobe koje slabije ili nikako ne plivaju. Također, plaža je odličan izbor i za one koji vole sportske aktivnosti u vodi, pa će dobro doći za igranje picigina, odbojke i sličnih aktivnosti koje su specifične za naše more.

Slanica Murter


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Okolica Bibinja što posjetiti što vidjeti
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala