Najbolje plaže na Pagu - top 10 najljepših

# Najbolje plaže na Pagu - top 10 najljepših

Sjeverna dalmacija

Pag (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Pagu s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Privatni smještaj na otoku Pagu pretražite na: APARTMANI OTOK PAG

Plaže na otoku Pagu poredane po ljepotiBeritnica  Pag - Ova plaža smještena je na otoku Pagu, južno od malenog mjesta Metajna. Posebna je po prirodno složenim stijenama u plitkom moru, odličnim za fotografije ili jednostavno za divljenje sa obale. Odmorite se na Beritnici uz prekrasni prizor na tri stijene. Oni malo vještiji mogu se popeti na neku od njih i zabilježiti nezaboravne trenutke sa ljetnog odmora. Plaža je inače okružena stjenovitim krajolikom, sa manjim šljunčanim dijelom. Nema prirodnog hlada, kao ni kafića (najbliži na plaži Ručica).

Plaža Beritnica PagPlaža Ručica Pag - Kažu mnogi da je ovo najpoznatija plaža na otoku Pagu. Ako se i ne slažete sa tom tvrdnjom, barem se složite sa tim da je riječ o jednoj od najpoznatiji plaža na tom otoku. Teško da neka plaža parira Zrću, no ipak, plaža Ručica se iz godine u godinu sve bolje prezentira gostima diljem svijeta. Jako je popularna, najviše zbog svoje ljepote. Netaknuta priroda, surovi okoliš i pomalo izolirani položaj ove plaže.

Plaža Ručica PagPlaža Čista Kolan - Ime najbolje opisuje ovu plažu na Pagu. Plaža Čista još je jedna od onih koje će vas očarati. Ova plaža nalazi se u blizini mjesta Kolan, na istoj strani gdje se nalazi i plaža Zrće. Ipak, riječ je o tihoj plaži pogodnoj za uživanje u tišini, pod suncem, bez svakodnevnih partija. I ova plaža je jako popularna te privlači brojne goste. 

Plaža Čista Kolan otok PagPlaže Kampa Šimuni Pag - Najveće bogatstvo kampa Šimuni su njegove pješčano - šljunčane plaže koje se protežu cijelom njegovom dužinom. U kampu će vas dočekati šest uređenih šljunčanih i pješčanih plaža, od čega su čak dvije plaže za pse.

Plaže Kampa Šimuni otok PagPlaža je kombinacija pijeska i šljunka. Smještena je u neposrednoj blizini istoimenog hotela, u sklopu kojeg je i kafić gdje se gosti mogu osvježiti. Plaža Biser nema prirodnog hlada, pa je poželjno da gosti plaže ponesu sa sobom potrebnu zaštitu od sunca. Ova plaža je jako pristupačna, mirna i pogodna za sve uzraste. Posebno je dobra za dječju igru, kao i za osobe koje slabije plivaju. Dubina vode lagano raste, a dno je pokriveno kamenim oblutcima.

Plaža Caska PagSrčanka Pag - Ova prekrasna plaža se nalazi nekoliko kilometara južno od kampa Šimuni na otoku Pagu, na njegovom zapadno djelu. Plaža je divlja i skrivena, malo teže dostupna ali svakako vrijedna truda jer ostavlja bez daha.

Plaža Srčanka pagPlaže Urša i Fortuna su dvije susjedne uvale udaljene par sto metara na zapadnoj obali Paga nekoliko kilometara južno od mjesta Šimuni. Plaže su većim dijelom načinjene od pijeska pa su pogodne i za djecu. Kristalno čisto vodom, izolacija, mir i tišina su ono što nude ove uvale i nikoga ne ostavljaju ravnodušne. Malo sjevernije se nalazi još jedna prekrasna uvala Srčanka.

 Plaže Dubrava i Delfinka - Između stijena, u malenoj uvali smjestila se i ova prelijepa plaža na Pagu. Odmah pored plaže Dubrava nalazi se plaža Delfinka. Plaža Dubrava prirodni je ambijent, omeđena stijenama sa tri strane, te morem i pogledom prema obali Hrvatske. Čisto more krasi ovo mjesto, a zelenilo upotpunjuje tu ljepotu. Iako je plaža obogaćena zelenilom i raslinjem, pravog hlada ovdje nemate. Ako posjetite plažu svakako sa sobom ponesite suncobran i dobro se zaštitite od sunčevih zraka.

Plaže Dubrava i Delfinka PagPlanjka je prostrana plaža smještena sjeverozapadno od Novalje. Prekrivena je sitnim, finim pijeskom, sunčana je i krasi je plitka morska voda. Odlična je za igre u vodi ili odbojku na pijesku. Planjka je dobar izbor za obitelji, posebno one sa malenom djecom. Uz plažu su smješteni brojni ugostiteljski objekti. Osvježenje uz najdraže piće ili uživanje u omiljenom obroku dostupno je svima. Za dječju igru i cjelodnevnu zabavu na biranje imate mnoge rekvizite za plažu, kao i sportski rekreativni sadržaj koji prati plažu.

Plaža Planjka Pag više slikaPlaža Caska je smještena u blizini jako poznate plaže Zrće, istočno od Novalje. Caska je dobila ime po malom mjestu Caska koje se nalazi u istoimenom uvali. Plaža je smještena između plaže Zrće i mjesta Zubovići i Kustići. Prelijepa plaža sačinjena je od kombinacije sitnog pijeska i šljunka. Mnogi je opisuju kao najljepšu plažu na otoku, pa pogledajte fotografije i zaključite zbog čega je tako. 

Plaža Caska PagNajpoznatija plaža na otoku Pagu, plaža Zrće jedna je od najpoznatijih hrvatskih plaža općenito. Plaža je smještena na velikoj uvali Zrće, 4 kilometra od centra Novalje, a riječ je o top destinaciji poznatoj po čitavom svijetu. Plaža je šljunkovita, sa prekrasnim pogledom na more i praćena je mnoštvom sadržaja posebno za mlade goste. Cjelodnevni partiji, noćni tulumi i gostujući glazbenici iz svijeta, kombinacija su za mlađu publiku koja uživa u glasnom ritmu tehno glazbe. Plaža ima nekoliko klubova, što znači da plesa uz glazbu neće nedostajati. 

Plaža Zrće PagPlaža Straško Pag - Pag je poznat po zavodljivim plažama, a među njima je i najpoznatija plaža u Hrvatskoj – Zrće. Ipak, ovom prilikom ćemo opisati plažu Straško, smještenu na jugu Novalje. Riječ je o prelijepoj šljunčanoj plaži, koja se proteže 1,5 km. Ulaz u more je postupan i pješčani, pa je plaža pogodna za starije i djecu. Plaža Straško ima par ugostiteljskih objekata, točnije barova i restorana. Tu je i bogata sportska ponuda, pa zabave neće nedostajati. Ovo je odlično mjesto za obitelji, posebno roditelje koji dolaze sa djecom. Plažu krasi borova šuma, te naravno more koje zapljuskuje obalu. Plaža Straškoima Plavu zastavu za kvalitetu i čistoću mora.

Plaža Straško Pag više slikaPlaža Kukurina se nalazi u naselju Potočnica koje je u sastavu Grada Novalje, 20ak kilometara sjeverno od grada. Potočnica je maleno vikend naselje na sjevernom dijelu otoka Paga, oaza zelenila, mira i tišine, idealna za obiteljski odmor a plaža Kukurina je mjesto koje idealno predstavlja sve navedeno. Do malene pješčane plaže se dolazi kroz drveće i stijene, a automobil možete ostaviti u naselju. Ovo je jedna od najljepših skrivenih uvala na Pagu.

Plaža Kukurina Potoćnica Pag


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Najbolje plaže na Pagu - top 10 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala