Kako ubaciti karte na web stranicu - LeafLet alternativa Google maps kartama

# Kako ubaciti karte na web stranicu - LeafLet alternativa Google maps kartama

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
05.07.2019. 22:53 dodajeŠime Bugarija

Iako su Google maps karte daleko najpopularnije, možda ste primijetili da ih možete vidjeti na sve manje web stranica. Razlog tomu je što je Google od 2018. godine odlučio naplaćivati uslugu prikazivanja njihovih karata na vanjskim web stranicama. Cijene ovise o tipu i broju učitavanja karata. Sve web stranice u početku ima besplatan bonus koji nakon što se potroši na kartama izbacuje neuglednu poruku "This page can't load google maps correctly" koja iritira korisnike a pogotovo vlasnike web stranica. 

Cijene kredita za Google maps karte možete provjeriti na linku https://cloud.google.com/maps-platform/pricing/?&sign=1

Nakon što se klikne Ok, Google karte su vidljive i mogu poslužiti svrsi ali vidno potamnjene uz još jednu poruku “for developer purpose only”. 

Zamjena i alternative Google kartamaPostoji nekoliko alternativa Google maps kartama a najpopularnija među njima koja se može vidjeti na sve više stranica je Leaflet (leafletjs.com)

Leaflet je moderna JavaScript biblioteka otvorenog koda za interaktivne karte podržava većinu mobilnih i desktop platformi a koriste je i Facebook, Foursquare, Flickr, Pinterest i drugi.

Kako ubaciti Leaflet karte na web stranicuLeaflet karte koriste iste koordinate kao Google maps što webmajstorima koji koriste velik broj karata na web stranici može bitno olakšati posao. 

Najlakši način za ubacivanje karata je ako vaš CMS ima ugrađen editor koji ima dodatak za Leaflet karte kao što ima ckeditor.com. 

Pogledajte u videu primjer kako u Rezerviraj.hr web kreatoru možete jednostavno ubaciti  Leaflet karte.

Isprobajte rezerviraj.hr web kreator besplatno 

Kako ubaciti karte na web stranicu - LeafLet alternativa Google maps kartama
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala