Kako izrezati sliku najjednostavnije, resize slike online bez programa

# Kako izrezati sliku najjednostavnije, resize slike online bez programa

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
12.08.2019. 18:50 dodaje

Svatko tko se koristi računalom ili internetom u nekom trenutku ima potrebe prilagoditi visinu ili širinu slike, ili smanjiti ukupnu veličinu sliku za određeni postotak.

Fotografi često nakon fotografiranja klijentima pošalju slike pune veličine koja bude široka i visoka po 3,4 ili 5 tisuća px a takve slike nerijetko imaju i do 10 Mb pa je njihov upload bilo na društvene mreže ili negdje drugdje jako spor i nemoguć ako se radi o većem broju fotografija.

Resize slika bez programa Ljudi s manje iskustva na računalo često misle da moraju imati neki grafički program za obradu slika da bi promijenili njihove dimenzije no to nije točno, postoji velik broj online servisa u kojima to možete boraviti jednostavno u nekoliko minuta.Naša preporuke je servis photoresizer.comRadi se o jednostavnom online alatu u kojem u nekoliko koraka možete jednostavno umanjiti sliku po potrebi.Preporuka: Izradite web stranicu besplatnoKako smanjiti veličinu slike u servisu photoresizer.com?1.         Idite na stranicu photoresizer.com i  kliknite na File – Open2.         Odaberite sliku s računala

3.         Lijevo imate opciju da postavite točno broj pixela a desno možete postaviti veličinu slike u postotcima u vrijednosti od 50 do 200%. Vrijednost 100 je vaša orginalna vrijednost slike.

            Ako želite rezati sliku koristite alat Crop - Freely

4.         Ne zaboravite kliknuti plavi gumb Apply da bi ste spremili promijene.

5.         Kada ste gotovi idite na File – Save image i spremite vašu sliku.

Napomena: Kod spremanja u pregledniku Chrome vaša slika će biti spremljena na dnu vašeg preglednika, dok će u Firefoxu biti spremljena gore desno pod ikonicom za download (strelica prema dolje). U jednom i drugim slučaju možete kliznuti sliku na desktop ili u mapu u koju želite.

Kako izrezati sliku najjednostavnije, resize slike online bez programa
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala