Video upute: Kako oglašavati apartmane putem Facebook grupa

# Video upute: Kako oglašavati apartmane putem Facebook grupa

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
11.08.2019. 23:11 dodajeŠime Bugarija

Facebook je najveća društvena mreža na internetu s više od dvije milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini a sve više korisnika koristi upravu ovu društvenu mrežu za pronalazak smještaja posebno u ljetnim mjesecima. Dokaz tomu su sve veći broj grupa na temu “Apartmani Hrvatska” a neke od njih prelaze i 100 000 članova. Aktivnost i broj korisnika grupa je u stalnom porastu i ovaj vid pronalaska smještaja posljednjih godina uzima sve veći udio u ukupnom booking tržištu.

Prednosti oglašavanja na Facebook grupama1 – Oglašavanje apartmana bez provizije – Booking, Airbnb i slični booking servisi uzimaju dosta veliku proviziju, prosječno oko 15%, a nekada čak i više pa gosti sve češće traže alternative kako bi prošli jeftinije  i uštedjeli proviziju koju kasnije mogu potrošiti kao džeparac na odmoru. Oglasnici na upit kao što su Reklama.hr ili Apartmanija su također bez provizije, ali vlasnici apartmana plaćanju godišnju članarinu koja nije baš jeftina. Putem Facebook grupa gosti dogovaraju boravak direktno s vlasnicima i izbjegavate plaćanje provizije a vlasnici apartmana ne plaćaju ni proviziju niti godišnju članarinu.

2 – Brz način komunikacije – Nakon postavljanja objave, vlasnici i gosti obično nastavljaju komunikaciju putem aplikacije Facebook Messenger koja omogućava brzi chat razgovor te se gosti osjećaju slobodnije uputiti više pitanja koje ih zanimaju vezano uz smještaj. Upiti putem Booking aplikacija kao što su Airbnb i Booking.com idu putem maila koji je dosta sporiji način komunikacije.

3. Isticanje slobodnih termina i akcija – Ovakav način promocije je idealan za promoviranje rupa ili izdvajanje posebnih ponuda ili popusta. Kod Booking servisa, vlasnici kada imaju rupu od nekoliko dana moraju posebno podesiti taj termin i smanjiti broj minimalnih noćenja kako bi rupa bila dostupna za rezervaciju dok gosti moraju odabirati baš te datume kako bi im se oglas prikazao. Kod oglašavanja na Facebooku gosti se uvijek mogu prilagoditi last minute terminu ili rupi, ili se neplanirano odlučiti na kraći odmor privučeni ponudom.Kako koristiti Facebook grupe za oglašavanje apartmana?1. U tražilici na vrhu upišite pojam "apartmani", ili slične pojmove kao što su "apartmani hrvatska", ili na stranim jezicima "apartments Croatia" kako bi vam Facebook ispisao rezultate pretrage za navedeni pojam. Na ovaj način možete doprijeti i do stranih grupa. Sve više je grupa na temu najam apartmana u Hrvatskoj za Njemačko, Češko, Slovačko, Poljsko, Talijansko, Slovensko i ostala tržišta.

Oglašavanje apartmana na internetu - besplatan način

2. Facebook po defoltu ispisuje "Sve", od stranica, objava, fotografija, videozapisa... Nas zanimaju grupe pa na vrhu kliknete na "Grupe" kako bismo pretražili samo grupe za navedeni pojam.

3. Pridružite se što više grupa. Ciljajte one s više članova kako bi vaša objava dosegla do što više korisnika.

4. Neke grupe su zatvorene pa morate pričekati odobrenje administratora za ulaz u grupu. Pričekajte da vas odobre. Za ulazak u neke grupe je potrebno odgovoriti na nekoliko pitanja.

5. Kada vas odobre u grupama možete postaviti svoju objavu. Preporuka je dodati slike uz objavu. Posebno se potrudite a prvih nekoliko slika budu atraktivne kako biste privukli pažnju korisnika. Uz nekoliko kratkih informacija je poželjno postaviti neki link gdje korisnici mogu saznati sve ostale informacije. Ako nemate vlastitu web stranicu za apartmane, besplatno je možete izraditi u web kreatoru, vrhunskom alatu koji je specijaliziran samo za apartmane.

Izradi web stranicu u web kreatoru besplatno

6. Nakon što ste spremi objaviti vašu objavu, Facebook će vam predložiti da označite sve grupe u koje želite da objava bude vidljiva. Označite sve grupe vezane uz apartmane.

Turizam i smještaj oglašavanje na društvenim mrežama

Napomena: U ovom koraku će vam ponuditi samo prodajne grupe. Ako administratori nisu postavili grupu kao prodajnu već kao običnu, ona neće biti na popisu. U tom slučaju u obične grupe morate ponovno napisati objavu.

To je to. Vaša objava je sada online i spremna je za prve upite. Upiti dolaze obično i inbox a mogu i u komentarima ili putem linka ako ste ga postavili. Ne zaboravite provjeriti povremeno i tab "Zahtjevi za poruku". Facebook ponekad poruke sprema u taj tab za koji ne dolaze notifikacije pa ih korisnici često ne uoče.

Video upute: Kako oglašavati apartmane putem Facebook grupa
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala