Najbolje plaže na Dugom otoku - top 10 najljepših

# Najbolje plaže na Dugom otoku - top 10 najljepših

Sjeverna dalmacija

Božava (Dugi otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na Dugom otoku s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na Dugom otoku poredane po ljepotiSakarun je pješčana plaža, najpoznatija na otoku Nalazi se na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka pored mjesta Božava, Soline i Veli rat.  Sa svojim pogledom na južnu pučinu Jadrana očarat će sve goste koji žele nezaboravne trenutke u istinskom prirodnom ambijentu. Iako je more uz plažu plitko, tek već nakon par metara dubina doseže u prosjeku 10 metara. Posebnost ovoj plaži i bojama mora koje ju zapljuskuju, daje sitni pijesak, dok je na žalu krupniji šljunak, takozvani kameni obluci. Plaža je okružena borovom šumom, koja svojim gostima daje prijeko potrebni prirodni hlad. 

 Telašćica - U dubokom zaljevu na jugu otoka smjestila se uvala Telašćica. Telašćica se nalazi u istoimenom Parku Prirode. Čitavo ovo područje okruženo je prirodnim uvalama i prelijepim plažama. Sa jedne strane Telašćicu krase već spomenute plaže, dok je na drugom kraju zatvaraju strme stijene, prekrivene bujnom vegetacijom. Uvale ovog parka kriju zaista prelijepe pješčane plaže, koje iz godine u godinu posjećuju brojni nautičari.

 Veli Žal je još jedna plaža na Dugom Otoku. Riječ je o šljunčanoj plaži ispred otočića Mežanj. Plaža se nalazi na nenaseljenom dijelu Dugog Otoka, i gleda ka otvorenom moru. Ako idete na Veli Žal, samo slijedite dobro označenu asfaltiranu cestu, i nakon parkiranja laganim hodom za 5 minuta ste na plaži. Plaža se prostire na više od kilometra duljine, što znači da ćete imati i više nego dovoljno mjesta za odabrati. Već smo napisali da je plaža šljunčana, ali je na nekim mjestima stjenovita a pod vodom je tlo pokriveno sitnim pijeskom. 

 Brbišćica Golubinka Dugi otok - Na zapadnoj strani Dugog otoka se nalazi se prirodni fenomen špilja Brbišćica i pored nje prekrasna šljunčana plaža. Cijelo ovo područje je građeno je od karbonatnih stijena nastalih prije stotinjak milijuna godina. Do ovog skrivenog djela otoka vodi mala uska cesta koja ja na dijelovima jako strma.

 Plaža Lojišće - Skrivena od mnogih pogleda, ova plaža je uspjela sačuvati nedirnuti prirodni izgled. Nalazi se na sjevernom dijelu slanog jezera Mir. Plaža Lojišće je tiho mjesto, odlično za kampiranje u prirodi. Udaljenost od naseljenih mjesta zapravo je pozivnica za prave avanturiste. Ako ste došli istraživati i u miru provesti odmor u netaknutoj prirodi, ova plaža je vaš izbor. 

Veli Rat je plaža smještena među stijenama, s posebnim prirodnim ambijentom. Na ovu plažu možete stići automobilom, te nastaviti pješice kroz prirodno formirane stijene koje zaklanjaju plažu. Uživajte u istinskom prirodnom okruženju, bez velikih gužvi i mnoštva ljudi koji prolaze. Veli Rat je izolirano mjesto gdje možete doživjeti mir i tišinu, odmoriti uz štivo ili lagani dnevni san. Borova šuma će osigurati potrebni hlad za svoje kupače, a prirodni bazeni u moru oduševit će sve zaljubljenike u neobično.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Najbolje plaže na Dugom otoku - top 10 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala