Najbolje plaže na Viru - top 10 najljepših

# Najbolje plaže na Viru - top 10 najljepših

Sjeverna dalmacija

Vir (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Viru  s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na otoku Viru poredane po ljepoti


Plaža Uvala Duboka Draga je za žitelje ovog mjesta posebno draga. Svojim gostima uvijek će preporučiti da posjete spomenutu plažu, a za nju često kažu da je najljepša plaža na Viru. Kažu otočani da je Uvala Duboka Draga najljepša plaža na Viru. U blizini se nalazi plaža Crvenka. Krasi je čisto more, te udaljenost od naseljenih mjesta. Smještena je na sjeverozapadnoj strani otoka, izvan otočkih naselja. Na plažu se može stići plovilom, poput glisera ili jedrilice.

Plaža Duboka Draga Vir

Plaža Crvenka čini se negostoljubiva i jako nepristupačna plaža. Ako pogledate na obalu lako možete zaključiti da ovo nije mjesto za svakoga. Ova plaža zapravo privlači avanturiste i zaljubljenike u prirodu. Ako vas zanima podvodni svijet i divljina koja se odvija ispod površine mora, ovdje će te zasigurno uživati. Stjenovito dno privlači mnoge vrste, a sa druge strane odbijaju prisutnost ljudi. 

Crvenka otok Vir više slika

Žitna plaža jedna je od glavnih na otoku Viru. Plaža je uređena i opremljena svim potrebnim stvarima za tu namjenu. Široka je 300 metara, jako popularna i uvijek dobro popunjena. Osim što možete iznajmiti pedaline ili neke druge rekvizite za sebe ili djecu, uz plažu se nalaze brojni lokali i restorani koji nude osvježenje ili neko ukusno jelo. 

Plaža Žitna Vir


Plaža Donja Prezida Vir - Plažu krasi pjeskovito plitko more, a na plaži šoder u kombinaciji sa betonskim dijelovima. Uz plažu se nalazi veliki broj privatnih smještaja, ugostiteljskih objekata poput kafića i restorana. Plaža je zaista sadržajna, pogodna za sve uzraste a posebno za obitelji sa djecom. Prirodnog hlada na plaži nema, pa je dobro ponijeti suncobran i dobro se zaštititi. Ako poželite osvježenje izvan mora, posjetite neki od lokalnih kafića i popijte omiljeno piće.

Plaža Donja Prezida Vir


Plaža Sapavac posebna je po svom pjeskovitom terenu koji ima izraženu crvenu boju. Osim pijeska, mnogi dijelovi su obrasli travom a plaža u dodiru s morem zamuti vodu, jer je u sastavu tla velika količina zemlje. Kažu za ovo blato da liječi reumatske bolesti. Plaža je obrasla borovom šumom, ima obilje hlada za svoje goste a u blizini se smjestio istoimeni auto kamp. 

Plaža Sapavac Vir

Plaža Velika Slatina je šljunkovita, dok je pod morem sitni pijesak. Nalazi se u malenoj uvali i sa obje strane ima vezove za manje brodice. Iza plaže su smješteni brojni apartmani, kao i ugostiteljski objekti. Sa plaže imate odličan pogled na otok Pag. More je mirno i plitko. Pogodno je za obitelji sa djecom, posebno za goste obližnjih apartmana.

Plaža Velika Slatin Vir

Gornja Prezida je uređena plaža u sklopu mnogih pansiona na jugoistočnom dijelu otoka Vira, u blizini se nalazi i Donja prezida. Plažu krasi pješčano morsko dno, dok je vani krupni šljunak. More je ovdje čisto, pogodno za sve uzraste. Uz plažu se nalazi igralište za djecu, dok su u pozadini smještaji za turiste. Gornja Prezida je pristupačna plaža, najčešće posjećena od turista iz lokalnih pansiona, ali na nju dođu i gosti iz drugih naselja na otoku.

Gornja Prezida Vir više slika


Plaža Radovanjica – Otok Vir - Između mora i ulice Stari put na Viru, smjestila se plaža Radovanjica. Plaža je uređena u potpunosti, sačinjena od šljunka i dijelom betonirana. Odlična je za cjelodnevni odmor, jer uz plaži imate sve što vam može zatrebati. Betonirani dio dobar je za sunčanje, a čisto more dobro će doći kao povremeno osvježenje. Iako se uz plažu nalaze palme i druga niža stabla, na njoj nema prirodnog hlada. Bilo bi dobro da sa sobom ponesete suncobran ili da iznajmite jedan na štandovima uz plažu.

Najbolje plaže na Viru - top 10 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala