Plaže Ručica i Beritnica Metajna Pag, najljepše plaže na Pagu i Hrvatskoj

# Plaže Ručica i Beritnica Metajna Pag, najljepše plaže na Pagu i Hrvatskoj

Sjeverna dalmacija

Metajna (otok Pag)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Plaže Ručica i Beritnica su prekrasne plaže u mjestu Metajna u središnjem zaljevu na otoku Pagu. Da bi ste stigli do Ručice potrebno je proći kroz Metajnu a do same plaže vode dva puta, oba su prohodna automobilom. Jedan je asfaltiran, i dosta uzak put koji vodi kroz trske. Da bi ste stigli tim putem potrebno je odmah na ulazu u Metajnu skrenuti lijevo. Ako prođete kroz cijelo mjesto, do plaže vas vodi divlji šljunčano - kamenit put koji je dovoljno prohodan za prolaz automobilom. Automobil možete parkirati nekih 200 metara od plaže i dalje nastaviti pješice.

Plaža Beach Ručica Pag

Plaža Ručica Pag


Ručica je polu divlja pješčano-šljunčana plaža. Od sadržaja tu je tek jedan bar na plaži kojemu možete potražiti osvježenje i nekoliko koševa za smeće

Beach bar Ručica Metajna

 S plaže se pruža pogled na grad Pag. Plaža je okružena netaknutom prirodom i oduzima dah. Ulazak u more ja blag, a more je prekrasne tirkizne boje. Na plaži ne postoji vegetacija stoga nema hladovine, od sunca se možete zaštititi tako da ponesete suncobran i da se dobro namažete kremom. Plaža je pogodna za djecu.

Ručica beach

Strand Rucica Pag Metajna


Beritinica Metajna Pag


Beritinica (ili kako na tabli piše Berekinica) je plaža udaljena od Ručice nekih 500-600 metara. U potpunosti je divlja, do nje je osim pješačenjem moguće stići jedino brodicom (neki otočani prevoze turiste do plaže, vjerojatno iz grada Paga). Upravo put do od Ručice do Beritinice je nešto što pruža poseban doživljaj i preporuka je svima. Da bi stigli do Beritinice potrebno je pješačiti, odnosno planinariti nekih 30 ak minuta kroz nevjerojatan krajolik bez imalo vegetacija s prekrasnim kamenim strukturama. Sam dolazak na plažu je nešto posebno. Tri velike kamene stijene koje izviru iz mora u prekasnom pješčano šljunčanom zaljevu su nešto najljepše što će te vidjeti.

Put od Ručice do Berikinice

Berikinica Beretnica Pag Metajna

Na Ručici ni u sred sezone nije pretjerana gužva zbog velika prostranosti plaže i udaljenosti od većih gradova dok na Beritnici garantirano nema gužve, štoviše, velike su šanse da će ova prekrasna plaža biti samo vaša.

Ručica

Ručica i Beritinica slike


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Plaže Ručica i Beritnica Metajna Pag, najljepše plaže na Pagu i Hrvatskoj
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala