Dalmatinsko Etno Selo Solaris, Šibenik

# Dalmatinsko Etno Selo Solaris, Šibenik

Sjeverna dalmacija

Šibenik

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Šibenik
20.07.2017. 12:53 dodajeIvan

Dalmatinsko etno selo jedinstvena je atrakcija hrvatske turističke ponude. Ovaj uređeni prostor, sa svim popratnim objektima nalazi se u središtu Solaris Beach Resorta o kojem smo već pisali.
Njegova kamenom popločana dvorišta i kamene kućice otkrivaju jedan posve novi svijet. Zapravo, otkrivaju svijet iz prošlih vremena, danas gotovo zaboravljenih. Ovo je prilika da se podsjetite na neke stvari, iz vremena od unazad stotinjak godina.

Vrata Dalmatinskog etno sela otvorena su svima. Posebno će se obradovati osobe koje vole i poštuju kvalitetu ponude, a ujedno vrednuju duboko ukorijenjenu dalmatinsku tradiciju.

Gosti etno sela mogu uživati u mirisu i okusu toplog domaćeg kruha pečenog u krušnoj peći. Pšenica i kukuruz od kojeg se mijesi kruh netom je samljeven u stotinama godina starim mlinovima na početku sela. U kamenoj pecari, u dvjestolitarskom kotlu, peče se domaća rakija dalmatinskih krajeva. Ljubitelji vina također će biti oduševljeni, posebno ako posjete konobu s velikim izborom domaćih vina, i karakterističnim mirisom drvenih bačava.

Etno selo u svom dvorištu ima stoljetnu uljaru s prešom u kojoj se i danas proizvodi maslinovo ulje iznimne kvalitete. Pored se nalazi 1500 stabala maslina zasađenih na području Solaris Beach Resorta, među kojima se ističu tisućljetna debla iz drevnog maslinika na obali ispred Etno sela. Baš iz tih stabala se cijedi kvalitetno ulje, koje možete kušati u konobi, ukoliko naručite neki specijalitet.

Za pripremu ukusnih jela koristimo povrće i začine iz organskog uzgoja zasađene u vrtu koji okružuje Dalmatinsko etno selo.

Posjetite Dalmatinsko etno selo


Ovaj prekrasni ambijent udaljen je samo par koraka od mora, te se u njemu održavaju razni događaji i manifestacije.

Ovdje možete doživjeti Dalmaciju i dalmatinske običaje iz nekih prijašnjih vremena. Ako želite vidjeti kako su kuće nekada izgledale, na koji način su se gradile i kako su bile uređene iznutra, posjetite etno selo i saznajte sve to.

Solaris Beach Resort u Šibeniku, izgradio je i otvorio za svoje goste jedan zaista poseban ambijent. Ovdje možete uživati u tradicionalnim detaljima dalmatinskog sela na način kako je ono nekada izgledalo. Kameno selo izgrađeno je na mjestu nekadašnjeg pravog dalmatinskog sela, a danas je u potpunosti prilagođeno turistima i među značajnijim je turističkim sadržajima Šibenika.

Danas je etno selo možda i najprepoznatljiviji Solarisov brand, koji svojim posjetiteljima otkriva jedan posve novi svijet. Svijet je to iz prošlog vremena, koje se danas gotovo u potpunosti izgubilo. Ovdje se možete vratiti u vrijeme kakvo su proživljavali naši stari, prije 100 ili više godina.

Upoznajte dalmatinsku tradiciju, stare običaje i način života kakvim se nekada živjelo u Dalmaciji.

Promatrajući stoljetne mlinove, koji su u funkciji, naučit ćete kako se nekada proizvodilo brašno te kako se pekao kruh ispod peke. U tkaonici možete vidjeti rad tkalačkog stana, a imat ćete i prilike sami napraviti svoj suvenir. Za sve ljubitelje rakije tu je pecara u kojoj će vam prikazati način na koji se proizvodila rakija. Pored toga, imate mogućnost kušati vrhunska vina domaće proizvodnje.

Znamo da je maslina sastavni dio života svakog Dalmatinca, pa nas ne čudi da etno selo posjeduje i tradicionalnu uljaru u kojoj se danas cijedi kvalitetno maslinovo ulje.

Tijekom ljetnih večeri svakodnevno se organiziraju prezentacije izrade suvenira, degustacije autohtonih vina šibenskog područja i mnoštvo etno programa. U tradicionalnim konobama uživa se u toplom domaćem kruhu ispod peke, domaćem pršutu i siru, mesnim, ribljim i vegetarijanskim receptima. Sva jela pripremljena su na tradicionalni način i po tradicionalnim receptima. Svake večeri možete uživati u klapskim pjesmama, a posebno se želimo pohvaliti činjenicom da se sve, naravno što se može, proizvodimo sami u selu. Od povrća, rakije, džemova do vlastitog kruha.

Dalmatinsko selo može se razgledati, pa stoga imamo i posebno organizirane ture po selu.

Koristimo priliku da napišemo barem dio ponude etno sela:

Topli domaći kruh ispod peke iz vlastite pekare

Domaći pršut i sir

Šibenski mač (mesni, riblji i vegetarijanski)

Jela s roštilja i ispod peke

Riblji specijaliteti s roštilja

Iz ponude sela izdvajamo:

Za vidjeti možete:

Stoljetne mlinove – proizvodnja vlastitog brašna i kruha ispod peke

Večernji ljetni program (prezentacije izrade suvenira, degustacije autohtonih vina šibenskog kraja, etnoprogrami i dr.)

Tkaonicu s mogućnošću izrade vlastitog suvenira

Pecaru za proizvodnju rakije

Uljaru za proizvodnju vlastitog maslinovog ulja

Trgovinu suvenira s autohtonim dalmatinskim i hrvatskim suvenirima

Ovom prilikom vas pozivamo da dođete, da uživate u prekrasno uređenom prostoru, i naravno da naučite nešto o vremenu iza nas. Uvjereni smo da će vaš boravak biti potpun, sa velikim zadovoljstvom i da ćete doći i nekom drugom prilikom.

Objekti u blizini: restoran kornati, Solaris Dalmatian Stars Homes, Hotel Niko***, Dalmatian Star Villas, En Vogue Beach Club, Sweet Dreams, Amadria Park Ivan, Dalmatian Ethno Village, Solaris Camping Beach Resort

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Dalmatinsko Etno Selo Solaris, Šibenik
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala