Najbolje plaže na Hvaru - top 20 najljepših

# Najbolje plaže na Hvaru - top 20 najljepših

Srednja dalmacija

Hvar (otok Hvar)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Hvaru s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na Hvaru poredane po ljepotiDo plaže se može stići jedino ako parkirate automobil na cesti te se spustite nekih 10ak minuta hoda. Svakako preporučujemo da potražite ovu plažu ako ste na Hvaru jer plaža oduzima dah. Plaža Dubov dol zapravo je jako velika uzmemo li u obzir da se pokraj nje nalazi tek par objekata. Dođu gosti i sa jahtama ili gliserima, koji se usidre malo dalje od obale i uživaju u čistim i toplim vodama našeg zaljeva. Šljunčana je ovo plaža, okružena stijenama i prirodnim zelenilom. Na njoj nema hlada, i nećete moći iznajmiti suncobrane na plaži.

 Plaža uvala Lučišća je prekrasna uvala koja se nalazi oko dva kilometra sjeverno od mjesta Sveta Nedjelja na otoku Hvaru. Plaža je jako malena i ne može primiti velik broj ljudi, no srećom je jako teško pristupačna uglavnom ne bude napućena. Do plaže je potrebno pješačiti od Svete Nedjelje. 

 Otok Sveti Jerolim je maleni otok pored Hvara čija dužina obalne crte iznosi 2,37 km. Koliko je Jerolim cijena naturistička destinacija govore priznanja koje do dobio od Lonely Planet koji ga je proglasio petom destinacijom za putovanja u 2012. godini, a CNN je otok proglasio najboljom svjetskom destinacijom za sve one koji su željni naturizma. Iz CNN-a posebno naglašavju sunčaju na bijelim stijenama i privatnost u borovim šumama. Jerolim je s otokom Hvarom povezani marskim taksijima koji ćesto polaze sa rive.

 Plaže u mjestu Ivan Dolac na otoku Hvaru su uglavnom smještene između prirodnih stijena. Šljunčane plaže sa blagim pristupom u more, pogodne i za slabije plivače, te za dječju igru u plićaku. More je mirno, čisto i ugodno toplo. Jedan dio plaže je betoniran i ukrašen kamenom. Tijekom ljeta se ovdje ipak najviše ističu razne boje suncobrana, dušeka za kupanje i ručnika.

 Plaža Veliki Pokrivenik Hvar - Ako ste u mjestu Pokrivenik, na otoku Hvaru, onda ste sigurno vidjeli i ovu prekrasnu plažu. Gledajući iz uvale, prema otvorenom moru ispred vas se nalazi otok Brač, sa lijeve strane, i Makarska malo u desno. Kao i druge plaže na otoku, i ova je prirodnim djelovanjem uklesana u stjenovitom pejzažu. Prirodni izgled plaže fascinira, posebno ako obratite pažnju na stijene okolo. Fenomenalni pogled može ubrzati puls, ali u najboljem smislu, jer će ovakav prirodni prostor odmoriti i dušu i tijelo. 

 Plaža Zaraće Hvar -  u ovom malenom mjestu više liči na neku tropsku oazu, izoliranu od ostatka svijeta sa neodoljivim bojama morskog plavetnila. Plaža Zaraće i jeste izolirana, smještena izvan samog naselja, ali u neposrednoj blizini ima kompletnu turističku ponudu. Tu mislimo na privatne smještaje, i naravno restorane sa ponudom hrane i pića. Kako i priliči, u lokalnim restoranima se nude najbolji riblji specijaliteti, ali svakako možete naručiti i neka druga jela – po vašoj želji. Do plaže možete doći lokalnim putem, parkirati automobil nekih 50 metara od plaže i nastaviti pješice. 

 Plaža Veprinova se nalazi u uvali u mjestu Gdinj na južnoj strani Otoka Hvara. Plaža je šljunčana uvala sa kristalno čistim morem. Ako ste u potrazi za mirnim kutkom daleko od gradskih buka, ova plaža je idealno mjesto za vaš odmor. Gdinj je malo turističko mjesto koje ima nekoliko restorana i marketa a sve ostalo možete potražiti u obližnjoj Jelsi. U samoj uvali, pored plaže se nalazi prekrasan riblji restoran Veprinova gdje možete kušati Dalmatinske specijalitete.

 Plaža Zečja Poljica - se nalazi na sjevernoj strani otoka, a krase je gusta borova šuma i stjenoviti krš. Šljunčana je plaža, a na nju osim brodom možete stići i automobilom iz obližnjeg mjesta Poljica. Baš kao i druge plaže na ovoj strani otoka, Zečja se nalazi između stijena sa tek pokojim objektom odostraga. Idealno je mjesto za uživanje u miru i tišini, uživanju u mirisu borovih iglica i osjećajem slanoće u zraku.

 Plaža Pokonji dol, još je jedna prekrasna uvala na otoku, na samom južnom izlazu iz grada Hvara. Plaža gleda na maleni otočić istog imena – Pokonji dol. Iako je smještena izvan centra, ova plaža ima prateće ugostiteljske objekte pa time i bogatu ponudu za svoje goste. Privatni smještaji nadomak plaže ugoste veliki broj gostiju, dok ostali dođu ili iz grada ili nekog drugog obližnjeg mjesta na otoku. U blizini plaže se nalazi restoran koji nudi zaista fenomenalna jela.

 Zavala Hvar plaža - Skalinada se nalazi izvan samog naselja, odmah pored prekrasne kamene kuće Dolce Vita koju možete iznajmiti, prirodna je plaža i lijepo popunjena tijekom ljeta. Kao i mnoge plaže na ovoj strani otoka, plažu Skalinada krase stjenoviti obronci, sitni šljunak i lijepo more. Voda je čista i ugodno topla. Nema uz plažu ugostiteljske ponude, ali je izbor privatnih smještaja jako bogat.

 Smokvina - Za ovu plažu bi ste pomislili da je privatna i zatvorena za javnost jer se nalazi ispred jedne kuće, apartmana Lara. Naravno, to nije tako i plaža je dostupna svima. Ipak, zbog udaljenosti drugih naselja, te neposredne blizine apartmana uz plažu, na njoj se kupaju isključivo gosti spomenutih objekata. Nekada dođu i drugi gosti, ali to je zaista rijetkost. Kako god bilo, ako se nađete na plaži Smokvina dočekat će vas uređen ambijent, šljunčana podloga i prekrasno i čisto more. Plaža je okružena gustom borovom šumom koja daje odličan kontrast morskom plavetnilu. 

 Pakleni Otoci, Sveti KlementPalmizana je dio Paklinskog arhipelaga koji se nalazi južno od otoka Hvara. Sezonsko kupanje traje od Uskrsa do studenog. Na Palmizani možete slobodno baciti svoju odjeću jer nudizam ima tradiciju na Palmizani, gdje možete nesmetano uživati jednoj od mnogih otočnih usamljenih uvala. Palmizana se nalazi na jugoistočnom dijelu Sv. Otok Klement. Palmižana je uistinu jedinstvena i možda najpoznatija prirodna atrakcija otoka Hvara. 

 Petarčica Zavala - Uz naselje Zavala u blizini apartmana Deveron, u stjenovitim obroncima, skrila se šljunčana plaža Petarčica. Mala je svojom površinom, ali sasvim dovoljna za broj gostiju koji ovdje dođe. Ne mislimo pri tome da je slabo posjećena, naprotiv, s obzirom na broj turista na ovom otoku, plaža Petarčica je itekako popularna. Krase je stjenovite strukture, šuma borova od iza, te sitni šljunak kojeg stalno zapljuskuju valovi Jadranskog mora.

 Plaža Maslenica nalazi se na otoku Hvaru, u mjestu Vrboska. Manja je to plaža, slabije poznata i najbolja za one koji žele odmor u miru, izolirani od ostatka svijeta, da se prepuste prirodi. Do plaže možete doći malenim lokalnim cestama, ali vaš automobil morate ostaviti na nekih 50 metara od plaže. Do krajnjeg cilja stižete pješice, ali se isplati. Plaža je baš kako smo napisali, kao stvorena za razbistriti misli. Ograđena je stijenama, u sredini posuta šljunkom. 

 Plaža Kampa Nudist Vrboska Hvar - Kako se može zaključiti po imenu kampa, na ovu stjenovitu plažu će doći većinom nudisti. Doduše, pored plaže se nalazi i Wind Surf centar Bota, pa zaluta pokoji gost u kupaćim. Ipak, ciljani gosti su nudisti pa je plaža, recimo to tako, rezervirana za njih. Ovdje, među stijenama, gosti imaju svoj mir, skriveni su od znatiželjnih pogleda i mogu se opustiti. U kampu imaju sve što ima može zatrebati, od ponude pića pa do hrane. Također, mogu i sami roštiljati uživajući samostalno, u potpunosti. Ako ste osoba slobodnog duha, širokih pogleda svakako dođite i pridružite nam se. 

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Najbolje plaže na Hvaru - top 20 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala