Otok Brač Plaže za kupanje 10 najljepših

# Otok Brač Plaže za kupanje 10 najljepših

Srednja dalmacija

Bol (otok Brač)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Braču s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na Braču poredane po ljepotiPlaža Zlatni Rat - Ova plaža je zasigurno najpoznatija na cijelom otoku, i jedna od poznatijih u Hrvatskoj. Plaža Zlatni Rat je posebna već po svojoj figuri, naročito ako se gleda iz zraka. Zaštitni je znak hrvatskog turizma i glavni je detalj mnogih brošura ili čestitki. Popularna je naravno, i jako dobro opremljena. Plaža ima sve što treba da ima. Tu su kabine za presvlačenje, tuševi i izvidnice za budne spasioce koji se brinu za sigurnost kupača. U plićaku se nalazi vodeni park – odlično mjesto za dječju igru, a na samoj plaži su smješteni kafići i klubovi sa vrhunskom ponudom zabave i osvježavajućih pića. Mlađi gosti prednjače na našoj plaži, ali broj odraslih i parova sa djecom nije zanemariv. Takoreći, svi su dobrodošli na našu plažu. Svojim karakterom, plaža Zlatni Rat dobro će primiti sve goste.

 Plaža Kotlina Bol Brač - Smještena je ova plaža u samom naselju Bol, na Braču uz restoran sa domaćinskom atmosferom. Osim kupanja i sunčanja, kada poželite pojesti ukusno jelo dovoljno je da uradite par koraka i već ste za stolom, u hladu i čekate vašu narudžbu. Dok čekate da tanjuri dođu, vrijeme će proći uz prekrasni pogled koji se pruža sa terase ovog objekta. Nalazi se uz samu plažu, odnosno more i samim tim je odlično pozicioniran za uživanje u trenutku.

 Paklina FKK Bol Brač - Na južnoj strani otoka, u blizini po mnogima najljepše Hrvatske plaže Zlatni rat u Bolu na Braču nalazi se Jedna od najpoznatijih nudističkih FKK plaža, Plaža Paklina. Plaža se nalazi se na zapadnom kraju poznatog  Zlatnog roga. Glavni dio plaže je šljunčan i dug oko 200 metara, ako tražite više privatnosti, nastavite pješice prema zapadu gdje se mogu pronaći lijepe pješčane i stjenovite uvale.

 Plaža Zora Sumartin - Ako idete trajektom iz Makarske u mjesto Sumartin na Braču, prvo će te vidjeti ovu prekrasnu plažu pa tek onda uvalu i luku gdje izlazite iz trajekta. Plaža je izdvojena od naselja, u prirodnom je okruženju – među stijenama i drvećem borova. Šljunčana je u sredini, dok je sa strane ukrašavaju polegnute stijene, nekima pogodne za sunčanje. More je izrazito čisto, dosta mirno i ugodno toplo. Prije nego dođete spakirajte se – ponesite kreme za sunčanje, vodu, ručnike i po mogućnosti suncobran. Na plaži nema prirodnog hlada pa će suncobran jako dobro doći.

 Plaža Lovrečina - Plaža se nalazi u istoimenoj uvali – Lovrečina. Posebno je dobra za obitelji sa djecom, ali će svatko naći kvalitete za sebe. Sačinjena je od sitnog pijeska, ima veliki plićak i baš zbog toga se djeca obožavaju igrati na njoj. Okružena je plaža zelenilom, od iza ograđena kamenim zidom, a ponuda je obogaćena restoranom u neposrednoj blizini. Ako ste se zasitili kupanja i sunčanja, najbolje da sjednete u spomenuti restoran i uživate u ukusnim zalogajima. Oni koji nisu baš gladni mogu da potraže neko osvježavajuće piće. 

 Plaža Murvica jako je popularna. Lijepa je i smještena u prirodnom okruženju. Nalazi se na južnom dijelu otoka Brača, ispod naselja Murvica. Sačinjena je od sitnog šljunka, omeđena stijenama i okupana pjenušavim valovima čistog mora. Plaža ima označeno mjesto za kupače. Privlačna je već i samim izgledom, posebno zbog pogleda u daljinu koji otkriva siluetu susjednog otoka – Hvara.

 Plaža Zastup Brač Splitska  - Pored naselja Splitska, na otoku Braču, nalazi se plaža Zastup. Smještena je u uvali, okružena prometnicom i lako je do nje doći. Plaža je sačinjena od srednje velikih oblutaka, okružena je zelenilom i lokalnom prometnicom. More ispred je plitko, pogodno za djecu i osobe koje slabije plivaju. Izdvojena je iz samog naselja, pa je dobro da sa sobom ponesete sve što vam treba, posebno ako mislite na plaži provesti cijeli dan.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Otok Brač Plaže za kupanje 10 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala