Najbolje plaže na otoku Visu - top 10 najljepših

# Najbolje plaže na otoku Visu - top 10 najljepših

Srednja dalmacija

Vis (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Visu s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na Visu poredane po ljepotiStiniva Vis - Stiniva je svakako najpoznatija plaža na Visu. Jako je popularna, posebno zbog svog izgleda i stijena koje okružuju ovu plažu. Malo je reći da su stijene nepristupačne. Kada pogledate fotografije shvatit ćete što mislimo. Ipak, na plažu Stiniva dolaze baš ljudi koji uživaju penjući se na ove visoke i strme litice. Adrenalinski je to sport za rijetke, koji su dovoljno uvježbani i hrabri da učine nešto poput toga. Uvalu posjećuju i drugi, pa ćemo spomenuti ronioce i istraživače morskih dubina. Ima se ovdje štošta za vidjeti. 

 Pritiščina Vis - Ako idete malenom cestom od mjesta Podhumlje prema jugu stići će te na plažu Pritisčina. Manja je to plaža, od šljunka i krupnijih oblutaka, sa velikim liticama sa obje strane. Uklesana u stijenama plaža Pritisčina ima prirodni izgled i ljepotu. More je izrazito lijepo, čisto je i ugodno toplo. Boje mora fasciniraju, posebno zbog stijena koje reflektiraju svjetlost ispod površine i tako daju neobične ali očaravajuće tonove plave i zelene boje. Iako je plaža prekrasna prirodna oaza, odmah iza imate privatne smještaje i prikladnu ponudu za turiste. 

 Plaža Srebrena ili kako je neki nazivaju Srebrna Uvala nalazi se ispod mjesta Rukavac na Visu. Smještena je u istoimenoj prirodnoj uvali, izvan naselja, ali u blizini plaže imate apartmanski smještaj i kafić. Plaža je sačinjena od većih oblutaka, te jednim dijelom od ravnih stijena koje prave platoe kakvi se na drugim plažama grade od betona. Ovdje je sve u prirodnom điru, sama plaža i sve oko nje. Sa obadvije strane je zatvaraju stijene, a od iza dominiraju zelene krošnje borove šume. More je čisto, jako mirno i ugodno toplo.

 Plaža Tepluš Vis - Prelijepa šljunčana plaža Tepluš nalazi se ispod naselja Rukavac. Jako je popularna, jednim dijelom zbog kluba na plaži, ali u glavnom zbog ljepote mora i čistoće same plaže. Osim sunčanja na šljunčanom dijelu, zbog dobre pristupačnosti mnogi svoje omiljeno mjesto odaberu na stijenama koje okružuju plažu. Na plaži imate kabine za presvlačenje, te već spomenuti klub. Tu naravno možete naručiti omiljeno piće, sjesti pod hlad i uživati u očaravajućem pogledu.

 Plaža Zaglav nalazi se ispod mjesta Milna na otoku Visu. Sačinjena je od sitnog pijeska, ima blagi pad u more i dobro je posjećena u ljetnim mjesecima. More je čisto, dosta mirno i ugodno toplo. Oko plaže se nalazi sitno raslinje, koje krajoliku daje zelenu boju, dok se dalje naziru grane borova. Sa strana, ovu plažu ograđuju stijene na kojima se nalazi par obiteljskih objekata. 

 Plaža Grandovac nalazi se na otoku Visu, par kilometara od samog naselja Vis. Plaža je sačinjena od srednje velikih oblutaka, u prirodnom je okruženju sa tek par starih kamenih zidina. Plažu na oba kraja zatvaraju stijene, ali su i one prohodne uz mali oprez. Iznad stijena se nadvila borova šuma, ali na samoj plaži nema prirodnog hlada. Izolirana je zbog čega savjetujemo da se dobro opremite prije odlaska na cjelodnevni odmor. Ponesite sa sobom vodu, kremu za sunčanje i naravno suncobran. 

 Plaža Milna Vis - Sa plaže Milna gledate na otok Veli Budikovac. Plaža Milna smještena je na južnoj obali otoka Visa, u jednoj uvali i okružena je brojnim privatnim smještajima. U blizini plaže se nalazi istoimeno naselje, a nije ni Vis baš previše daleko. Ova plaža nije previše krcata gostima, ali nije ni prazna. Ako se ovdje odlučite kupati znajte da je plaža sačinjena od sitnog pijeska, a sa strana se nalaze stijene koje i nisu baš pristupačne. Hlada na plaži nema, pa se sami pripremite i ponesite sa sobom i kreme i suncobran.

 Plaža Rukavac smještena je u istoimenoj uvali u mjestu Rukavac na Visu. Riječ je o zapravo više manjih plaža u istoj uvali, po čemu je posebna, te na taj način nudi svojim gostima zaista velik izbor mjesta za kupanje. Ima tu različitih plaža i skrivenih manjih mjesta. Možete za sebe pronaći šljunčane dijelove, stjenovita mjesta ili manje dijelove posute sitnim pijeskom. Kako je i ova plaža skrivena u uvali, pogled prema moru ukrašavaju jahte i jedrilice. Usidrene u plićaku luksuzne jahte daju pravi ugođaj ljetovanja. Rukavac se nalazi u istoimenom naselju, pa se u blizini plaže nalaze brojni privatni smještaji, te restoran u neposrednoj blizini. 

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Najbolje plaže na otoku Visu - top 10 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala