Poluotok Pelješac Plaže za kupanje 10 najlijepših

# Poluotok Pelješac Plaže za kupanje 10 najlijepših

Južna dalmacija

Trpanj

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na poluotoku Pelješcu s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na Pelješcu poredane po ljepotiPlaža Vučine, Žuljana - Ova prekrasna plaža je jedna od najlijepših na Peljepcu, sačinjena od šljunka i skrivena u prirodnom hladu visokih borovih stabala. Odlična je za sve koji vole provesti odmor u miru, izvan velikih gužvi i buke. More je mirno, ugodno toplo i pristupačno čitavom dužinom plaže. Plićak je odlično mjesto za dječju igru, kao i za povremeno rashlađivanje od vrućeg ljetnog sunca. Kada sunce ipak previše zagrije, dovoljno je u par koraka povući se u hladovinu. Dođite na ovu plažu, odmorite se i uživajte u prirodnim zvukovima.

 Prekrasna pješčana uvala Prapratno nalazi se 3 kilometra zapadno od Stona.  Prapratno je jedna od najljepših uvala na poluotoku Pelješcu sa pješčanom plažom koja je okružena borovom šumom i tirkiznim morem. Do plaže se dolazi preko šumskih puteva. Plaža je zbog svoje ljepote jedna od najposjećenijih u ljetnim mjesecima a posebno je popularna među obiteljima s djecom zbog Pjeska i blagog ulaza u more.

 Na sjevernoj strani poluotoka, u uvali Divna se nalazi istoimena plaža. Ispred plaže se nalazi otočić koji krasi pogled prema moru, kao i jahte usidrene u njegovoj blizini. Do plaže se stiže iz mjesta Duba, ili još jednog malenog naselja na Pelješcu – Donja Vrućica. U neposrednoj blizini ove prekrasne plaže smjestio se istoimeni kamp, te kafić koji će vas oduševiti osvježavajućom ponudom pića. Plaža je šljunčana, dosta prostrana i sa blagim prilazom moru. Neki manji dijelovi plaže imaju prirodnog hlada, ali je većinom šljunak stalno na udaru sunčevih zraka.

 Plaža Kremena Žuljana Pelješac - Kremena je mala šljunčana plaža s blagim pristupom u more. Jednim dijelom je u sjeni, ovisno o dobu dana, što nekim gostima posebno odgovara. Hlad je prirodni, od visokih borovih stabala iznad plaže, kao i stijena koje zatvaraju plažu sa obje strane.

 Plaža Duba Pelješac - Za ovu plažu mnogi tvrde da je među ljepšima na Pelješcu. Nemamo razloga vjerovati drugačije, posebno ako pogledamo fotografije plaže i gostiju kako uživaju na njoj. Plaža Duba se nalazi na sjevernoj strani poluotoka Pelješac, u mjestu Duba. Šljunčana je ovo plaža, jako prostrana i čista. Prilaz moru je blagi, pogodan i za dječju igru te osobe koje slabije plivaju. Nema na plaži prirodnog hlada pa bi bilo dobro da ponesete suncobran, i svakako da se zaštitite kremom za sunčanje. Plažu sa svih strana okružuje nisko raslinje zelenih boja. Odličan je to kontrast za bijelu ugrijani šljunak, i blago zelenkaste nijanse mirnog mora. 

 Grdni Do Žuljana je lijepa divlja šljunčana plaža sa tirkiznom bojom mora, okružena stijenama, sjeverno od Žuljana na poluotoku Pelješcu. Plažu najčešće koristi naturist, iako nije službeno naturistička, ali je i na Google Mapsu upisana kao FKK. Do plaže se može doći plovilom ili kopnenom cestom od Žuljane. Možete parkirati svoj automobil oko 100m od plaže, odakle se pješačenjem stiže do plaže strmim putevima. U blizini Žuljana nalazi se mnoštvo mirnih plaža koje često koriste naturisti, tako da ćete naći lijepo mirno mjesto za sebe u netaknutoj prirodi.

 Plaža u mjestu Žuljana je šljunkovita sa pijeskom u sebi. Prostrana je i jako popularna. Gosti na plaži su većinom iz okolnih apartmana, ali dođu i sa daljih lokacija. Plaža je dinamična, sa mnogo sadržaja za igru i zabavu. Uz plažu se nalazi i manja lučica, koju krase čamci i brodice. Pogodna je plaža za djecu, te osobe koje slabije plivaju. More je plitko i do par metara od obale, baš za picigina ako netko poželi. Oko plaže se nalaze restorani i kafići. Ponuda jela i pića je bogata, raznolika i naravno vrhunska. Kada ste se zadovoljili kupanja i sunčanja, osušite se i laganom šetnjom zauzmite mjesto u nekom objektu. 

 Plaža Vrila - Malo izvan naselja Trpanj nalazi se prelijepa plaža pored koje se smjestio i kamp Vrila. Šljunčana plaža ukrašena je redovima palminih stabala, te zelenilom okolo. Ispred se pruža pogled na mirno more, raznih nijansi plave boje. Većinom našu plažu posjećuju gosti obližnjeg kampa, ali dođu i drugi gosti iz obližnjih apartmanskih smještaja. Jako je prostrana, ugodna za cjelodnevni boravak kako za parove tako i za obitelji sa djecom. 

 U samom mjestu Trpanj, pokraj luke se nalazi plaža Pozora. Lijepa je to šljunčana plaža, smještena dijelom u hladovini borova i palminih stabala. Na plaži imate tuševe, kao i kabine za presvlačenje. Pristupačna je i sa blagim prilazom u more. Plaža je jako popularna tijekom dana, kao i u večernjim satima jer je okružuje šetnica. U neposrednoj blizini se nalazi hotel, kao i prateći ugostiteljski objekti. Ovdje imate sve što vam može zatrebati. Plaža Dingač Trstenik - Malena plaža nalazi se između naselja Trstenik i Podobuče na Pelješcu. Šljunčana je, ograđena stijenama i jako je popularna. Ako pogledate naše fotografije bit će vam jasno zbog čega je omiljeno mjesto mnogima. Do plaže se spustite betonskim stepenicama, a dole vas dočekuje ugrijani sitni šljunak. More je kristalnih boja, svjetlo plavo sa blagim nijansama zelene. Morsko dno reflektira sunčevu svjetlost tako da boje još više dolaze do izražaja. Plaža je skrovita od naselja, ali su restorani i kafići blizu i lako se do njih dolazi. Svratite u neki od njih, pa uživajte u ostatku dana.

 Plaža Škamp - Malena plaža Škamp nalazi se uz Trstenik. Šljunčana je i jako dobro uređena. Pored plaže se nalazi mali mol, sagrađen od drva, te lijepo uređeni restoran. Ako ste gost ove plaže, kada ogladnite svakako se odlučite za neki riblji specijalitet. Ponuda jela je vrhunska, domaćinska i nadasve jako ukusna. More je kristalnih boja, čisto i ugodno toplo. Veselimo se vašem dolasku. 

Plaža Lapus Lovište - U mjestu Lovište, na Pelješcu, baš ispred autokampa Lupus nalazi se i ova plaža. Šljunčana je, na nekim dijelovima uređena betonskim platoima koji su obloženi kamenom. Na plaži negdje ima i hlada, ali to neće biti dovoljno za većinu kupača. Najbolje je da sa sobom ponesete kremu za sunčanje ili suncobran. Ako ste gost kampa to neće biti problem, jer vam je sve pri ruci. Kamp je blizu mora, na par metara od plaže, lijepo je zaklonjen i većim dijelom u hladovini. Pogled sa plaže je prelijep, ukrašen malenim jahtama i ribarskim brodicama. 
Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Poluotok Pelješac Plaže za kupanje 10 najlijepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala