Najbolje plaže na Korčuli - top 10 najljepših

# Najbolje plaže na Korčuli - top 10 najljepših

Južna dalmacija

Korčula (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Korčuli s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na Korčuli poredane po ljepotiPlaža uvala Samograd se nalazi na sjeveroistočnoj strani otoka Korčule pored mjesta Račišće samo 500tinjak metara pored uvale Vaja. Ova prekrasna šljunčana uvala je povezana prometnicom s mjestom Račišće od kojeg je udaljena oko 2 kilometra. Cesta do plaže je uska i kamenita i može stvarati mali problem, no ova prekrasna plaža je vrijedna truda, idealno mjesto za sve koji traže mir u okružju netaknute prirode. 

 Otočić Proizd je maleni otočić površine manje od jednog četvornog kilometra koji se nalazi na sjeverozapadu Korčule, udaljen 4 milje od Korčule. Na otoku se nalazi samo jedan restoran s južne strane i nekoliko prekrasnih uvala s kristalno čistim morem. Jedna od uvala, Donji Bili Bok je namijenjena naturistima i ima oznaku FKK. Otok je 2007 izabran kao "Plaža godine" prema izboru Hrvatske turističke zajednice, a britanski Daily Telegraf uvrstio ga je među pet najljepših plaža na Jadranu.

 Plaža Vaja se nalazi na sjeveroistočnoj strani otoka Korčule pored mjesta Račišće. Do plaže vodi cesta koja spaja Račišće i šljunčanu uvalu Vaja koja je udaljena 10 ak minuta od centra mjesta. Spuštanje na samu plažu nije baš jednostavno jer je potrebno prijeći jedan strmiji dio preko kamenjara no ljepote koje pruža ova uvala svakako zaslužuju malo truda.

 Plaža Bačva, Pupnat Korčula - Ova je plaža smještena u maloj osamljenoj istoimenoj uvali na južnim obalama otoka Korčule, u neposrednoj blizini Pupnatske Luke oko 13 km od grada Korčule, neposredno prije ulaza u selo Pupnat. Prekrasna šljunčana plaža je jedna od najljepših plaža na Korčuli. Do plaže vodi oko jedan kilometar duga, uska zavojita cesta na koji skrenete sa ceste D118.

 Plaža Vela Pržina se nalazi na južnoj strani otoka Korčule u mjestu Lumbarda i spada među najljepše plaže na otoku. Plaža je pješčana s plitkim dnom pa je pogodna za obitelji s djecom. Pržina je okrenuta prema otvorenom moru s pogledom na otok Lastovo i nacionalni park Mljet. Na plaži se nalazi i malen bar koji se također zove Pržina, tu je i fast-food, WC, moguć je najam ležaljki i parkirnog mjesta u blizini plaže. 

 Plaža uvala Samograd se nalazi na sjeveroistočnoj strani otoka Korčule u naselju Babina. Radi se o prekrasnoj maloj uvali pored hotela Alavia. Plaža je u relativno nenaseljenom dijelu otoka, prva naselja su nekoliko kilometara udaljeni Prigradica na sjeveru i Račišće na jugu pa na plaži ni tijekom sezone nema prevelike gužve.

Plaža Istruga je mala pješčana plaža koja se nalazi u istoimenoj uvali u mjestu Brna na otoku Korčuli. Podloga plaže je načinjena od blata koje se smatra ljekovitim pa mnogu tu dolaze iz medicinskih razloga. Plaža je izrazito plitka i okružena s 3 strane s borovim šumama zbog čega je jako popularna. U blizini plaže se nalazi sportsko - rekreacijski centar s 2 teniska terena, terenom za boće, odbojku na pijesku i stolovima za stolni tenis. Ostalu ponudu možete potražiti u mjestu Brna koje je udaljeno par sto metara od plaže.

 Otoci Velika i Mala Stupa Pored Korčule - Stupe su otoci u istočnom djelu Korčulanskog arhipelaga, nalaze se negdje na pola puta između Pelješca i Korčule i popularno su odredište za naturiste. Otok Velika Stupa je na najširem djelu dug svega 100tinjak metara i takav je puno veći od Male Stupe. Na većem otoku možete pronaći konoba u kojoj možete uživati u autentičnim jelima i pićima. Mali otok je gotovo u potpunosti stjenovit i idealan je za skokove u more. Veći otok ima malu  šljunčanu plažu, kao i nekoliko velikih površina glatkih stijena pogodnih za sunčanje. Plaža na sjevernoj obali otoka pruža pogled na kanal, Orebić i Pelješac.

 Badija je najveći otok pored Korčule, nalazi se na južnoj strani pored mjesta Lumbarda, udaljena samo 15 minuta vožnje brodom iz Korčule. Brodske su linije redovne i česte, a možete i doći osobnim brodom i istražiti mnoga skrivena mjesta uz obalu. Badija je omiljeno izletište gostiju s Korčule i idealno mjesto za odmaranje u prirodi i čistom moru. Otok je poznati po prekrasnom Franjevačkom Samostanu Uznesenja Blažene Djevice Marije koji se nalazi u službi turizma pa se tako u njemu mogu iznajmiti sobe. (više na badija.hr). Uz samostana, jedina građivana na otoku je  resoran i kafe bar uz obalu.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Najbolje plaže na Korčuli - top 10 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala