Najbolje plaže na Cresu - top 10 najljepših

# Najbolje plaže na Cresu - top 10 najljepših

Kvarner

Cres (otok Cres)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Cresu s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na otoku Cresu poredane po ljepoti


Uvala Žanja Cres - Skrivena i prirodna uvala koja plijeni ljepotom, nedaleko od prekrasne uvale Sv. Ivan Cres. Najčešći su gosti nautičari i oni koji dođu organiziranim morskim prijevozom. Ipak, postoje pješačke staze za planinare i osobe vješte dugim šetnjama po neravnom terenu. Ako imate avanturističkog duha u sebi, pozivamo vas da uživate u prelijepoj plaži u uvali Žanja. Isplatit će vam se vjerujte nam na riječ. 

Uvala Žanja Cres


Plaža Mali Bok, Koromačna Otok Cres - Ako krenete lokalnim putom iz mjesta Orlec, prema istočnoj obali otoka Cresa, doći ćete na ovu usamljenu malu plažu. Plaža se zove Mali Bok, lijepa je i skrivena u prirodnom kanjonu. Glavni dio plaže je sačinjen od krupnijih oblutaka, prohodan je i pogodan za sve. Ipak, do plaže se treba pješačiti što možda i nije za svakoga. Pravi zaljubljenici u prirodu posebno će cijeniti baš to, što se do plaže ne može stići automobilom, pa će posebno uživati u pogledu dok silaze i spuštaju se do razine mora.

Mali Bok Cres


Plaža sv. Ivan poznata smještena je na zapadnom dijelu obale otoka Cresa. Nalazi se u blizini mjesta Lubenice na spomenutom otoku, ali izvan naseljene zone. Prirodna je u potpunosti, i kao takva očarava svojom ljepotom. Nautičari posebno vole ovdje doći, iz razloga jer se sa kopna teško dolazi.

Plaža Sv. Ivan Luvenice Cres

Plaža Koromačna se nalazi na istočnom dijelu obale otoka Cresa. Smještena je izvan naselja, u prirodnom okruženju sa stjenovitim krajolikom koji je okružuje. Do plaže se može doći kopnom i naravno morem. Lokalni put koji će vas dovesti do plaže ide iz obližnjeg mjesta Belej. Plaža ej posebna po stijenama i plitkim spiljama. Odlična je za ljubitelje prirode i općenito ljude koji vole mir i tišinu. Popularna je ipak, ali nije krcata kakve znaju biti druge plaže. Omiljena je nautičarima, posebno zbog impozantne obale koja se najbolje može vidjeti sa manje udaljenosti sa mora. Osim toga, pokraj plaže se nalazi maleni mol, gdje se mogu privezati brodice. Ako volite krš, urezanu stjenovitu obalu i kristalne boje mora, dođite na plažu Koromačna. 

Plaža Koromačna Cres

Plaža Beli Cres - Riječ je o prelijepoj plaži na otoku Cresu. Malena plaža nalazi se u mjestu Beli, odmah uz lučicu. Lijepo je uređena, ograđena kamenim zidovima i starim kućama od kamena. Zove se po mjestu, dakle plaža Beli, a krasi je krupni šljunak i čisto more. Sa jedne strane plaža je u dodiru sa prirodnim stijenama, dok se na drugoj strani nastavlja ozidani dio lučice sa pratećim ugostiteljskim objektom. Plaža je poznata i po tome što se iznad nje nalazi Zip Line za goste željne avanture.

Plaža Beli Cres

Plaža Kovačine Cres - Na sjevernom izlazu iz Cresa smještena je prelijepa plaža Kovačine. U naseljenom je dijelu, sa istoimenim kampom pored. Plaža je opremljena svim pratećim sadržajem, od smještaja u kampu pa do ugostiteljskih objekata. Sadržajna je i jako zanimljiva. Ako vas zanima, želite isprobati ili naučiti roniti to možete uraditi u obližnjem ronilačkom centru. Južno od plaže se nalazi hotel sa smještajnim kapacitetima, ali su tu i mnogi privatni smještaji. Plaža je raznolike konfiguracije, od betonskih platoa pa sve do sitnog pijeska prošaranog stijenama koje izranjaju iz dubina. Jedan dio plaže ima FKK oznaku.Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Najbolje plaže na Cresu - top 10 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala