Što posjetiti i vidjeti na otoku Krku

# Što posjetiti i vidjeti na otoku Krku

Kvarner

Krk (otok Krk)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najpoznatijih znamenitosti i lokacija koje trebate posjetiti ako se nalazite na otoku Krku ili okolnim mjestima i gradovima u regiji Kvarner i prijedloge što raditi na Krku.

Plaže na KrkuPlaža Vela Plaža Krk nalazi se u mjestu Baška na jugu otoka Krka. Plaža je pješčano - šljunčana, duga čak 1800 metara i spada među najljepše i najpoznatije plaže u Hrvatskoj. Oko glavne plaže se nalazi nekoliko hotela i velik broj apartmana, restorana, barova i ostala turistička ponuda Baške kojoj je ova plaža najjači turistički adut. Plaža od 1999 nosi oznaku Plava zastava zbog čistoće mora i bogate ponude na plaži. Kristalno čisto more, prekrasan bijeli šljunak i jedinstvena panorama s pogledom na planinske masive Velebita i otok Prvić čine ovu plažu posebnom.

 Plaža Oprna se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka u blizini mjesta Stara Baška i jedna je od najlipših plaža na otoku. Plaža je pješčana i šljunčana a do nje ne možete jedino ako se parkirate na cesti iznad i spustite nekih stotinjak metara po strmom trenu ili brodicom. Na plaži je moguće iznajmiti pedaline, ležaljke i suncobrane a tu se nalazi i jedan mali bar za goste koji traže osvježenje. Ako ste u blizini, obavezno posjetite uvalu Golden bay, jednu od najljepših u Hrvatskoj.

 Plaža Vela Luka nalazi se na jugoistoku otoka Krka, u blizini mjesta Baška, oko 5 kilometara udaljena od puno poznatije plaže Vela plaža. Plaža Vela luka je idealno mjesto za one koji žele izbjeći gužve koje su neizbježne za plažu Vela plaža jer se nalazi u centru Baške. Plaža je pješčano - šljunčana, na njoj se nalazi jedan ugostiteljski objekt koji radi ljeti. Jedine mane ovoj prekrasnoj plaži su manjak prirodne hladovine i teža pristupnost jer se do plaže mora pješačiti, osim ako ne posjedujete neko plovilo.

 Otok Krk - Plaža Golden Bay, ili kako je neki nazivaju Velo Čelo i Biškupići prelijepa je šljunčana uvala koja se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka, nekoliko kilometara sjeverno od mjesta Stara Baška. Zbog velike strmine pješice nije moguće doći do plaže pa je jedini pristup plaži brodicom zbog čega je popularna među nautičarima. Zlatna plaža je prikazan na brojnim brošurama o otoku Krku. Osim ove prekrasne uvale, još jedna uvala se nalazu pored Stare baške, popularna Oprna Bay.

 Plaža Potovošće otok Krk nalazi se na istočnoj strani otoka Krka, oko jedan kilometar južno od grada Vrbnika. Plaža je šljunčana i smještena na osami u maloj skrivenoj uvali a glavne karakteristike plaže su kristalno čisto more, mir i tišina. Ova prekrasna plaža slovi za jednu od najljepših plaža na otoku Krku i Kvarneru.

 Plaža Jert Pinezići Krk je smještena u mjestu Pinezići na zapadnoj obali otoka Krka u borovoj šumi koja osigurava hlad za sve goste koji se žele sakriti od sunca. Plaža posjeduje plavu zastavu zbog čistoće mora. Od ugostiteljske ponude tu su 2 bara na plaži, Beach Bar Jert i Beach Bar Mocca gdje se možete osvježiti i ispijati koktele s prekrasnim pogledom na plažu i uvalu. Ako ste željni rekreacije možete iznajmiti pedaline ili trampolin za djecu.

 Što vidjeti na Krku i okoliciJurandvor je mjesto na otoku Krku, sjeverno od Baške. Mjesto je najpoznatije po nalazištu Bašćanske ploče zbog čega je jedno od najistaknutijih turističkih mjesta na otoku. Baščanska ploča je vjerojatno i najvažniji kulturni spomenik Hrvata. a predstavlja glagoljaški natpis isklesan na kamenom vapnencu a govori o darovnici kralja Zvonimira.Naselje je osnovano u 16. stoljeću a sastoji se od naselja Čubranići i Juranići a u centru Juranića se nalazi  takozvani Jurin dvor po kojemu je mjesto dobilo ime. Jurandvor se nalazi u unutrašnjosti otoka a njegovi stanovnici su se uglavnom bavili stočarstvom i poljoprivredomno posljednjih godina turizam postaje sve popularniji u mjestu. U mjestu se nalazi crkva svete Lucije s benediktinskim kompleksom.Dobrinj je naselje i općina smješteno u unutrašnjosti otoka Krka i smatra se najstarijim naseljem na otoku. Mjesto se nalazi na uzvisini visokoj oko 200 metara nad uvalom Soline.

Crikvenica je grad u zapadnoj Hrvatskoj, smješten u Kvarnerskome zaljevu. Grad se sastoji od naselja Crikvenica, Dramalj, Jadranovo i Selce. U prošlosti je Crikvenica imala funkciju luke za manja vinodolska naselja u unutrašnjosti, frankapanska središta Bribir, Grižane, Drivenik, Tribalj i još neka.  Danas je ovaj grad okrenut turizmu, i jedan je od ljepših turističkih destinacija na hrvatskoj obali. Mediteranska blaga klima koja ovdje prevladava, te čisto more ugodne temperature stvorili su od Crikvenice izuzetno lječilišno odmaralište.Maleni kvarnerski grad postao je za kratko vrijeme top destinacija za vrijeme ljetne turističke sezone.Krk slike


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Što posjetiti i vidjeti na otoku Krku
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala