Crikvenica i okolica što posjetiti što vidjeti

# Crikvenica i okolica što posjetiti što vidjeti

Kvarner

Crikvenica

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najpoznatijih znamenitosti i lokacija koje trebate posjetiti ako se nalazite u Crikvenici ili okolnim mjestima i gradovima u regiji Kvarner i prijedloge što raditi u Crikvenici.

Što posjetiti u Crikvenici i okoliciCrikvenica je grad u zapadnoj Hrvatskoj, smješten u Kvarnerskome zaljevu. Grad se sastoji od naselja Crikvenica, Dramalj, Jadranovo i Selce. U prošlosti je Crikvenica imala funkciju luke za manja vinodolska naselja u unutrašnjosti, frankapanska središta Bribir, Grižane, Drivenik, Tribalj i još neka.  Danas je ovaj grad okrenut turizmu, i jedan je od ljepših turističkih destinacija na hrvatskoj obali. Mediteranska blaga klima koja ovdje prevladava, te čisto more ugodne temperature stvorili su od Crikvenice izuzetno lječilišno odmaralište.Maleni kvarnerski grad postao je za kratko vrijeme top destinacija za vrijeme ljetne turističke sezone. Crikvenici pogoduje i blizina nekih većih gradova kao što je Rijeka na sjeveru, i Zadar malo dalje na jugu. Crikvenička rivijera nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja pa su ovdje dobrodošli i ljubitelji aktivnog odmora, ali i svi oni koji traže opušten i tihi odmor. Blizina Zagreba posebno pogoduje Crikvenici jer je omiljeno odredište mnogih Zagrepčana, posebno kroz vikende. Kilometarske pješčane i šljunčane plaže na najbolji način opisuju rivijeru ovoga grada. Povezane su prirodnom šetnicom, na kojoj uživa veliki broj i stranih i domaćih turista.Plaže CrikvenicaPlaža Crni Molo je dio pješčane plaže Gradsko kupalište u Crikvenici, od centra grada udaljena oko kilometar i pol. Plaža je poznata po svojoj pličini i pijesku zbog čega je idealno okupljalište za obitelji s djecom i ljubitelje picigina a tijekom sezone se organizira i aerobik u vodi. Od ostalih sportskih aktivnosti tu su odbojka na pijesku, tobogani, mini golf, skijanje na vodi, Jet-ski. Plaža obiluje prirodnom hladovinom zbog stoljetnih borova koji se nalaze uz šetnicu. 

Što posjetiti i vidjeti u Crikvenici i okoliciPlaža Podvorska Crikvenica je plaža na kojoj su dozvoljeni kućni ljubimci i slovi kao jedna od najboljih plaža za pse na Jadranu. Na plaži se nalaze nadstrešnica za pse i tuševe namijenjene isključivo četveronožnim kupačima. Plaža je Šljunčana i idealna za obitelj s djecom najam ležaljke. Prilaz u more je blag a pogled na otok Krk nikoga na ostavlja ravnodušnim. Na plaži možete pronaći velik broj sadržaja i ugostiteljskih objekata, najam ležaljki košta 35kuna / dan.

Podvorska plažaPlača Kačjak nalazi se u mjestu Dramalj, nekoliko kilometara sjeverno od Crikvenice. Plaža je šljunčana i stjenovita, a tu je i jedan mali bar u kojem se možete osvježiti. Jedan dio plaže posebno uređen i namijenjen nudistima, ima i službenu FKK oznaku. Nudistička plaža se nalazi na stjenovitom djelu uvale. Pogledajte sve FKK plaže u regiji Kvarner.

Kačjak CrikvenicaPlaže u okolici Crikvenice (Kvarner)Otok Krk - Plaža Golden Bay, ili kako je neki nazivaju Velo Čelo i Biškupići prelijepa je šljunčana uvala koja se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka, nekoliko kilometara sjeverno od mjesta Stara Baška. Zbog velike strmine pješice nije moguće doći do plaže pa je jedini pristup plaži brodicom zbog čega je popularna među nautičarima. Zlatna plaža je prikazan na brojnim brošurama o otoku Krku. Osim ove prekrasne uvale, još jedna uvala se nalazu pored Stare baške, popularna Oprna Bay.

Krk beachPlaža Potovošće otok Krk nalazi se na istočnoj strani otoka Krka, oko jedan kilometar južno od grada Vrbnika. Plaža je šljunčana i smještena na osami u maloj skrivenoj uvali a glavne karakteristike plaže su kristalno čisto more, mir i tišina. Ova prekrasna plaža slovi za jednu od najljepših plaža na otoku Krku i Kvarneru.

Crikvenica i okolica plažeVela Plaža nalazi se u mjestu Baška na jugu otoka Krka. Plaža je pješčano - šljunčana, duga čak 1800 metara i spada među najljepše i najpoznatije plaže u Hrvatskoj. Oko glavne plaže se nalazi nekoliko hotela i velik broj apartmana, restorana, barova i ostala turistička ponuda Baške kojoj je ova plaža najjači turistički adut. Plaža od 1999 nosi oznaku Plava zastava zbog čistoće mora i bogate ponude na plaži. 

Vela plaža Baška beachPlaža Pudarica je pješčana plaža i prva plaža na koji će te naletjeti ako dolazite s trajekta iz luke Mišjak i jedna je od najljepših na otoku Rabu. Do plaže vodi cesta tako da možete do nje i automobilom. Na plaži se nalazi i najpopularniji noćni klub na otoku, klub Santos.

Pudarica Rab što raditi na RabuRajska plaža u Loparu je najpoznatija i najljepša plaža na otoku Rabu i jedna od poznatijih plaži na Jadranskoj obali. Plaža je poznata po svojoj veličini (duga je oko 2 kilometra), pješčanom dnu te je jako plitka što pomaže kod zagrijavanja temperature mora koji je u prosjeku par stupnjeva toplije nego na drugim plažama. Zbog velikih pješčanih površina na plaži je jako popularno igranje odbojke ne pijesku čijih terena na plaži ne nedostaje. Osim sportskih aktivnosti tu je velik broj ugostiteljskih objekata koji rade ljeti te rekvizita za uživanje na plaži. Plažu je i popularni CNN uvrstio među 100 najboljih svjetskih plaža. 

Što vidjeti na otoku RabuPlaža Kozica se nalazi podno vidikovca između Supetarske Drage i mjesta Lopar. Plaža je šljunčana i smještena je među niskim raslinjem. Plaža nije lako pristupačna, do nje možete plovilom ili se možete spustiti do nje ako se siđete s ceste po neravnom terenu i velikoj padini, no to je i velika prednost plaže jer ljeti nije previše napučena što predstavlja izazov za one hrabrije.

Nudističke plaže na RabuAko ste ljubitelj naturizma, Rab je najbolje mjesto u Hrvatskoj za vas zbog većeg broja nudističkih plaža. Evo neke od njih.

Sahara Rab FKK Plaža Sahara se nalazi u mjestu Lopar, na otoku Rabu u blizini jedne od najboljih plaža u Hrvatskoj - Rajske plaže. Sahara je FKK, nudistička plaža i u potpunosti je pješčana. U pozadini plaže se nalazi i borova šuma koja plaži daje poseban doživljaj a i pruža hladovinu za goste koji se žele sakriti od sunca. Na plaži nema sadržaja pa morate sve ponijeti sa sobom.

FKK Stolac Lopar Rab U mjestu Lopar na Rabu možete pronaći 3 nudističke plaže, Sahara, Ciganka i Stolac. Plaža Stolac se nalazi pored otočića Stolac koji je u blizini obale, a kako je plaža plitka do njega možete prošetati. Plaža je skrivena među stijenama što pruža privatnost a tlo je pjeskovito i kamenito. Do plaže se može doći jedino pješice kroz šumski puteljak ili brodom. Na plaži nema sadržaja.

Plaža Ciganka Rab Ciganka je pješčana plaža u mjestu Lopar na otoku Rabu, jedna je od 3 nudističke plaže u mjestu Lopar, uz plažu Sahara i Stolac. Ciganka je najsjevernija od sve 3 plaže, nalazi se oko kilometar i pol od Lopra koje je najpoznatije po Rajskoj plaži koja se smatra jednom od nalijepših u Hrvatskoj.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Crikvenica i okolica što posjetiti što vidjeti
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala