Najbolje plaže na Krku - top 10 najljepših

# Najbolje plaže na Krku - top 10 najljepših

Kvarner

Krk (otok Krk)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Krku s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na Krku poredane po ljepoti


Plaža Golden Bay, ili kako je neki nazivaju Velo Čelo i Biškupići prelijepa je šljunčana uvala koja se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka, nekoliko kilometara sjeverno od mjesta Stara Baška. Zbog velike strmine pješice nije moguće doći do plaže pa je jedini pristup plaži brodicom zbog čega je popularna među nautičarima. Zlatna plaža je prikazan na brojnim brošurama o otoku Krku. 

Otok Krk najljepše pla

Plaža Potovošće nalazi se na istočnoj strani otoka Krka, oko jedan kilometar južno od grada Vrbnika. Plaža je šljunčana i smještena na osami u maloj skrivenoj uvali a glavne karakteristike plaže su kristalno čisto more, mir i tišina. Ova prekrasna plaža slovi za jednu od najljepših plaža na otoku Krku i Kvarneru.

Plaža Potovišće Krk

Vela Plaža nalazi se u mjestu Baška na jugu otoka Krka. Plaža je pješčano - šljunčana, duga čak 1800 metara i spada među najljepše i najpoznatije plaže u Hrvatskoj. Oko glavne plaže se nalazi nekoliko hotela i velik broj apartmana, restorana, barova i ostala turistička ponuda Baške kojoj je ova plaža najjači turistički adut. Plaža od 1999 nosi oznaku Plava zastava zbog čistoće mora i bogate ponude na plaži. Kristalno čisto more, prekrasan bijeli šljunak i jedinstvena panorama s pogledom na planinske masive Velebita i otok Prvić čine ovu plažu posebnom.

Vela plaža Baška

Plaža Oprna se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka u blizini mjesta Stara Baška i jedna je od najlipših plaža na otoku. Plaža je pješčana i šljunčana a do nje ne možete jedino ako se parkirate na cesti iznad i spustite nekih stotinjak metara po strmom trenu ili brodicom. 

Plaža Oprna Krk

Plaža Vela Luka nalazi se na jugoistoku otoka Krka, u blizini mjesta Baška, oko 5 kilometara udaljena od puno poznatije plaže Vela plaža. Plaža Vela luka je idealno mjesto za one koji žele izbjeći gužve koje su neizbježne za plažu Vela plaža jer se nalazi u centru Baške. Plaža je pješčano - šljunčana, na njoj se nalazi jedan ugostiteljski objekt koji radi ljeti.

Plaža beach Vela Luka baška

Plaža Jert je smještena u mjestu Pinezići na zapadnoj obali otoka Krka u borovoj šumi koja osigurava hlad za sve goste koji se žele sakriti od sunca. Plaža posjeduje plavu zastavu zbog čistoće mora. Od ugostiteljske ponude tu su 2 bara na plaži, Beach Bar Jert i Beach Bar Mocca gdje se možete osvježiti i ispijati koktele s prekrasnim pogledom na plažu i uvalu. Ako ste željni rekreacije možete iznajmiti pedaline ili trampolin za djecu.

Plaža Beach Jert Pinezići island Krk

Plaža Sv. Marak se nalazi u blizini mjesta Risika na istočnoj obali otoka Krka, udaljeno 25 kilometara od Krčkog mosta i par kilometara sjeverno od mjesta Vrbnik. Smještena u mirnoj i tihoj uvali do koje vodi asfaltirana cesta iz sela Risika. Riska je maleno mjesto koje se sastoji od nekoliko zaseoka koji zajedno broje svega 150 žitelja. Plaža Sveti Marak je posebna po tome jer je jedna od rijetkih pješčanih plaža na otoku.

Plaža Sv Marak Riska

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Najbolje plaže na Krku - top 10 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala