Što posjetiti i vidjeti na otoku Braču i okolici

# Što posjetiti i vidjeti na otoku Braču i okolici

Srednja dalmacija

Bol (otok Brač)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Brač je otok koji se nalazi u Južnoj Dalmaciji, smjestio se nasuprot Splita. Površina otoka je nešto manja od 400 kilometara kvadratnih po čemu je najveći otok u Dalmaciji i treći na Jadranu. Vjeruje se da je otok dobio ime po jelenu, kultnoj životinji ilirskih plemena koja su ga nastanjivala – brentos. 
Donosimo vam popis najpoznatijih znamenitosti i lokacija koje trebate posjetiti ako se nalazite na otoku Braču i prijedloge što raditi na Braču.

Što posjetiti na Braču i okoliciVidova Gora - Ljubitelji prirode rado posjete najviši otočni vrh na Jadranu. Ako ste avanturističkog duha, u kondiciji i volite prirodu, pođite stazama Vidove gore na otoku Braču. idova Gora je najviši vrh otoka Brača. Zapravo je ovo najviši otočni gorski vrh na cijelom Jadranu. S Vidove gore se pruža prekrasni pogled na Bol, planetarno poznatu plažu Zlatni rat i na otok Hvar. Mnogi gosti otoka, osim kupanja i uživanja na plažama, vole otići u prirodu i uživati na jedan poseban način. Avanturisti i osobe koje jednostavno vole prirodu odlično će se osjećati na stazama Vidove Gore. Vidova gora, osim prirode, krije i neke povijesno-kulturne zanimljivosti. U nastavku ćemo spomenuti sve zanimljive detalje brda na ovom otoku.

Vidova Gora BračMuzej uja u Škripu na otoku Braču - Otok Brač ima svoj stalne goste, ali i one koji ga nanovo otkrivaju. U koju god skupinu pripadali, možda bi bilo zanimljivo da posjetite Muzej ulja u mjestu Škrip. U Muzeju uja prikazana je povijest maslinarstva na otoku Braču. To je mjesto gdje možete saznati sve detalje o tradicionalnom procesu prerade maslinovog ulja koji se sastoji od toća sa orlom, presom sa starim športama, peči za grijanje vode i svim ostalim tradicionalnim alatima koji su se koristili za transport, proizvodnju i skladištenje maslinovog ulja.

Muzej Uja Brač

Supetar je grad u Hrvatskoj, koji se nalazi na otoku Braču. Zapravo je i najveće naselje na ovom otoku, te njegovo gospodarsko, kulturno i turističko središte. Čak petina bračana živi u Supetru. Smješten je u uvali sv. Petra po kojoj je i dobio ime. Ovaj maleni gradić ima luku i dobro prometnu vezu sa Splitom. Supetar je poželjno turističko odredište mnogima, posebno nautičarima koji imaju na izbor mnoge uvale u koje mogu doći. Osim nautičara, Supetar će posjetiti gosti koji vole uživati na lijepim plažama, razgledati spomenike, crkve i druge kulturno-povijesne znamenitosti.

 Najljepše plaže na BračuPlaža Bol Brač - Svakako najpoznatija od svih plaža na Braču je plaža Zlatni Rat u mjestu Bol. Ova plaže je simbol otoka i cijelog Hrvatskog turizma. Specifična je po tome što mijenja oblik vrha ovisno o vjetru koji puše. Plaža Zlatni Rat je posebna već po svojoj figuri, naročito ako se gleda iz zraka. Zaštitni je znak hrvatskog turizma i glavni je detalj mnogih brošura ili čestitki. Veliku popularnost plaže prati i bogata ponuda raznih sadržaja, na vama je samo da uživate na ovoj prekrasnoj plaži.

 

Paklina FKK - Odmah u blizini plaže Zlatni rat nalazi se Jedna od najpoznatijih nudističkih FKK plaža, Plaža Paklina. Plaža se nalazi se na zapadnom kraju poznatog  Zlatnog roga. Glavni dio plaže je šljunčan i dug oko 200 metara, ako tražite više privatnosti, nastavite pješice prema zapadu gdje se mogu pronaći lijepe pješčane i stjenovite uvale. 

 

Plaža Kotlina Brač - Smještena je ova plaža u samom naselju Bol, na Braču uz restoran sa domaćinskom atmosferom. Osim kupanja i sunčanja, kada poželite pojesti ukusno jelo dovoljno je da uradite par koraka i već ste za stolom, u hladu i čekate vašu narudžbu. Dok čekate da tanjuri dođu, vrijeme će proći uz prekrasni pogled koji se pruža sa terase ovog objekta. Nalazi se uz samu plažu, odnosno more i samim tim je odlično pozicioniran za uživanje u trenutku.

 Na južnom dijelu otoka, između naselja Bol i Sumartin na Braču, smjestila se malena uvala sa jako velikom ponudom. Restoran na obali odlično je uređen, sav u kamenu i kao takav ukrašava već očaravajući prirodni ambijent. Plaža ispod restorana jako je popularna, posebno ako uzmemo u obzir izoliranost ove uvale. Naime, sa kopna će rijetki doći, zbog čega nautičari obožavaju ovaj djelić obale Brača. 

 

Plaža Murvica jako je popularna. Lijepa je i smještena u prirodnom okruženju. Nalazi se na južnom dijelu otoka Brača, ispod naselja Murvica. Sačinjena je od sitnog šljunka, omeđena stijenama i okupana pjenušavim valovima čistog mora. Plaža ima označeno mjesto za kupače. Privlačna je već i samim izgledom, posebno zbog pogleda u daljinu koji otkriva siluetu susjednog otoka – Hvara.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Što posjetiti i vidjeti na otoku Braču i okolici
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala