Što posjetiti i vidjeti na otoku Pagu

# Što posjetiti i vidjeti na otoku Pagu

Sjeverna dalmacija

Pag (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najpoznatijih znamenitosti i lokacija koje trebate posjetiti ako se nalazite na otoku Pagu i prijedloge što raditi na Pagu.
Turizam je gospodarska grana u Pagu koja se posebno njeguje. Cijeli otok je zapravo turistički orijentiran, ali i ribarstvo ima značajnu ulogu u razvoju Paga.

Prvi veći zamah paški turizam doživio je početkom šezdesetih godina 20. stoljeća. Do danas se ta grana ekonomije njeguje u Pagu, što se i vidi jer je grad poznato odredište diljem svijeta. Broj gostiju povećava se iz godine u godinu i sve je veće zanimanje za posjetu kako u gradu tako i otoku Pagu. Danas Pag raspolaže sa oko 10 tisuća kreveta za noćenje, a tijekom ljetne sezone u tom gradu boravi preko 100 tisuća gostiju. Najveći broj turista svoje mjesto će pronaći u privatnim apartmanima i sobama, jedan dio će odabrati neki od mnogobrojnih auto-kampova, dok će ostatak popuniti hotelske kapacitete.

Paški sir je sigurno jedan od najpoznatijih proizvoda ovog otoka. Iako će otočani raditi više vrsta sira, svaki od njih se radi od mlijeka dobivenog isključivo od ovaca koje pasu na otoku pagu. Po tome je sir poseban i cijenjen u svijetu. Zašto je to tako? Trebamo znati da je otok Pag poseban po tome što ima vrlo malo trave koja je vrlo slana zbog soli i posolice koju raznosi bura. Ovce koje pasu tu travu i aromatično bilje poput smilja, kadulje i bušina daju mlijeko posebne arome. Sir proizveden od takvog mlijeka također ima posebnu aromu. Gurmani to prepoznaju i rado jedu sir sa Paga.

Paški Sir

Plaže na PaguBeritnica  - Ova plaža smještena je na otoku Pagu, južno od malenog mjesta Metajna. Posebna je po prirodno složenim stijenama u plitkom moru, odličnim za fotografije ili jednostavno za divljenje sa obale. Odmorite se na Beritnici uz prekrasni prizor na tri stijene. Oni malo vještiji mogu se popeti na neku od njih i zabilježiti nezaboravne trenutke sa ljetnog odmora.

 U blizini Beritnice se nalazi plaža Ručica. Jako je popularna, najviše zbog svoje ljepote. Netaknuta priroda, surovi okoliš i pomalo izolirani položaj ove plaže, kombinacija su koja svakako pozitivno djeluje. Brojne svjetske liste – odabir najboljih odredišta za odmor, spominju plažu na Pagu. Plaža se nalazi u blizini malenog naselja Metajna. 

 

Ime najbolje opisuje ovu plažu na Pagu. Plaža Čista još je jedna od onih koje će vas očarati. Ova plaža nalazi se u blizini mjesta Kolan, na istoj strani gdje se nalazi i plaža Zrće. Ipak, riječ je o tihoj plaži pogodnoj za uživanje u tišini, pod suncem, bez svakodnevnih partija. I ova plaža je jako popularna te privlači brojne goste. Dovoljno je mirna, s obzirom da je smještena u blizini plaže Zrće, i pogodna za obiteljski odmor. 

 U blizini Novalje nalazi se Zrće, dugačka šljunčana plaža, koja je dobila nadimak Hrvatska Ibiza. Sasvim prigodan nadimak za plažu koja je najpopularnija party plaža u Hrvatskoj. daljena je od centra Novalje tek nekih 2 i pol kilometra, a okružena je borovom šumom i velikim parkiralištem. Zrće je šljunčana plaža bijelih oblutaka pravilnih oblika. Ulaz u more je šljunčan, i strm, što znači da već nakon par metara imate dovoljno dubine za kupanje u kristalnim bojama našeg mora.

Plaža Zrće Pag NovaljaPlaže Kampa Šimuni - Najveće bogatstvo kampa Šimuni su njegove pješčano - šljunčane plaže koje se protežu cijelom njegovom dužinom. U kampu će vas dočekati šest uređenih šljunčanih i pješčanih plaža, od čega su čak dvije plaže za pse.

 Plaža Caska je kombinacija pijeska i šljunka. Smještena je u neposrednoj blizini istoimenog hotela, u sklopu kojeg je i kafić gdje se gosti mogu osvježiti. Plaža Biser nema prirodnog hlada, pa je poželjno da gosti plaže ponesu sa sobom potrebnu zaštitu od sunca. Ova plaža je jako pristupačna, mirna i pogodna za sve uzraste. Posebno je dobra za dječju igru, kao i za osobe koje slabije plivaju.

 Srčanka Pag - Ova prekrasna plaža se nalazi nekoliko kilometara južno od kampa Šimuni na otoku Pagu. Plaža je divlja i skrivena, malo teže dostupna ali svakako vrijedna truda jer ostavlja bez daha.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Što posjetiti i vidjeti na otoku Pagu
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala