Najbolje plaže u Hrvatskoj sa slikama

# Najbolje plaže u Hrvatskoj sa slikama

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
08.05.2017. 15:14 dodajeIvan

Napomena: Pogledajte cijeli popis nalijepih plaža u Hrvatskoj sa slikama i lokacijom.
Bez obzira dali ste krenuli sami, sa obitelji ili sa prijateljima, ove plaže svakako stavite na svoju listu želja. Svaka od njih je posebna, i svaka nudi nešto očaravajuće. Odaberite za sebe najbolju plažu za sljedeću sezonu ljetnih odmora.

Provedite nezaboravne trenutke na jadranskoj obali, zabavite se i uživajte kako ste zamislili.

Jako razvedena hrvatska obala nudi zaista fenomenalna mjesta za odmor. Tu prvenstveno mislimo na uvale i plaže skrivene u njima. Ovom prilikom ćemo zapravo spomenuti već dobro poznate plaže na Jadranu, koje su razvikane i popularne s razlogom. Ipak, napisat ćemo par rečenica o svakoj od njih, tek toliko da se odlučite koja najbolje odgovara vašim planovima za odmor.

Neke od plaža su pogodne za mlade goste, željne zabave i noćnog provoda. Druge su pak primjerenije obiteljskim izletima i druženjima. Tu su i plaže sa određenim sportskim sadržajem, jako dobre za osobe koje vole sport i ne ustručavaju se zaigrati odbojke na pijesku, picigina ili možda tenisa.

Predstavit ćemo uvale i plaže koje nude sve to. Vi pročitajte naš tekst i sebi odaberite onu najbolju. Ljetni period je idealno doba za odmor, bijeg od svakodnevice i naravno vrijeme za uživanje u dobrom društvu.

Plaže na obali jadrana svjetski su poznate i jako atraktivne. Obala je šarolika, što je jako dobro jer nudi raznovrsne tipove plaža. Većinom su naše plaže šljunčane, ali ima i stjenovitih, te naravno pješčanih plaža koje ljepotom konkuriraju egzotičnim tropskim plažama.

Predstavljamo plažu Sakarun


Sakarun (slike i lokacija) je plaža na Dugom otoku, i jedna je od onih plaža koja svojim izgledom podsjeća na egzotičnu tropsku plažu. Pješčana je i dugačka 800 metara. Smještena je u blizini naselja Veli rat, i gleda prema otvorenom moru. Posebna je zbog sitnog bijelog pijeska, koji u kombinaciji sa šljunkom daje refleksiju boja morske površine kakvu viđamo samo  američkim filmovima. Ako niste svjesni koju fotografiju gledate, na prvi pogled bi pomislili da je riječ o nekakvoj udaljenoj lokaciji, u Tropima, na kojoj se snimaju visokobudžetni ljubavni filmovi. Romantičan prizor s ove plaže primamit će ljubavne parove, romantičare, ali i obitelji s djecom. Plaža je zapravo pogodna za obiteljske izlete, posebno zbog pješčanog dna, i plićaka koji se proteže i do 10 metara od obale. Sitni bijeli pijesak u morskom plićaku daje efekt boja kakve vidite na fotografiji. Tirkizne boje mora odmaraju već i na sami pogled, a zbog njih je ova plaža jedna od najljepših na Jadranu.

Trebamo spomenuti da na plaži Sakarun imate tri ugostiteljska objekta. Tu možete pronaći osvježenje uz omiljeno piće, ili se okrijepiti uz neki lagani obrok. Svakako će dobro doći odmor pod sjenovitom tendom nekog od objekata koji odaberete za sebe. Za vrijeme najjačeg dnevnog sunca hladovina svakom prija. Na plaži nemate prirodnog hlada zbog čega su spomenuti ugostiteljski objekti dobro popunjeni i prohodni tijekom dana. Zanimljiv je mnogima i turistički vlakić koji svakodnevno, svaki sat vremena radi vožnje do mjesta Božava u blizini. Ako želite odmarati na ovoj plaži možda je Božava i najbolje mjesto da rezervirate noćenja.


 

Najljepse uvale u HrvatskojPlaža Stiniva na Visu


Plaža Stiniva (slike) uklesana u visokim stijenama jedna je od najljepših plaža prirodnog ambijenta. Ne samo da plijeni ljepotom, ova plaža izaziva strahopoštovanje i divljenje prirodnim djelovanjima kroz vrijeme. Riječ je o predivnoj šljunčanoj plaži, skrivenoj između visokih litica. Plažu s mora teško možete uočiti, sve dok se ne zavučete između uzvišenih stijena koje se nadvijaju nad nju. S kopna na plažu stižete iz malenog mjesta u blizini - sela Žužeca, odakle nastavljate pješke malenom stazom. Pješačka staza dosta je strma i nekima možda pomalo naporna, no kada stignete do plaže sav napor bit će zaboravljen. Iako je tako dobro skrivena, na plaži ipak imate mali Bar koji gostima nudi potrebno osvježenje tijekom dana. Prirodnog hlada na plaži ima, ali će osvježenje u Baru svima dobro doći.

Litice koje okružuju plažu udaljene su jedna od druge tek 4 metra, praveći tako impozantan prirodni rascjep u kojem se smjestila ova plaža. To Stinivu i čini tako posebnom, zbog čega se pronašla na našem popisu plaža koje svakako morate posjetiti.

Po svojim karakteristikama ova je plaža najbolja za avanturiste, osobe koje vole prirodu i one koji se mogu nositi sa srednje jakim naporima. Često na plažu dođu i nautičari, jer je more ispred pogodno za usidriti jahtu, odakle možete nastaviti sa istraživanjem stijena uz pomoć kajaka ili gumenog čamca. Uz samu plažu nemate mogućnost rezerviranja smještaja, no to nije problem. Mjesta u blizini nude dovoljno smještajnih kapaciteta, odakle do plaže dolazite pješice ili uz pomoć plovila. Plaža prirodnog karaktera kakva je ova na Visu zaslužuje takav pristup. Ovdje će doći istinski zaljubljenici u prirodu, mir i tišinu. Osobe koje traže luksuz i svu prateću turističku ponudu zapravo trebaju otići na neko drugo mjesto.

Plaža Banje s pogledom na Stari grad u Dubrovniku


Banje slike i lokacija. Najljepša je ovo plaža u Dubrovniku pa tako i najprometnija. Smještena je u neposrednoj blizini Starog grada, između hotela Excelsior i Lazaret.

Plažu krasi kristalno čisto more, umjerene temperature sa dosta plićaka uz obalu. Osim pogleda na Stari grad, plaža nudi opuštajući pogled ka moru gdje se jasno ocrtava silueta otoka Lokrum. U neposrednoj blizini imate odgovarajući ugostiteljsku ponudu. Obližnji bar ima bogatu ponudu osvježavajućih pića, između kojih svakako želimo izdvojiti koktele, te razne sokove za one mlađe. Tu je i restoran sa domaćim specijalitetima, te raznim jelima po želji. Osjetite gastronomsku ponudu grada i uživajte u ukusnim zalogajima šefa kuhinje.

Plaža je smještena u gradskoj zoni što se vidi po raznovrsnoj ponudi za turiste. Imate mogućnost iznajmiti ležaljke i suncobrane, plaža ima tuševe te kabine za presvlačenje. Ako ste željni zabave, svakako iznajmite pedaline pa pogledajte gradske zidine iz jedne posve nove perspektive.

Riječ je o šljunčanoj plaži koja slovi za najpoznatiju plažu južne Dalmacije. Njena popularnost nas ne treba čuditi, posebno ako smo upoznati sa turističkim značajem grada Dubrovnika, te brojem gostiju koji ga posjećuju iz godine u godinu.

Do plaže se lako stiže, spuštajući se niz stepenice, ali ćemo naglasiti kako silazak nije pogodan za starije osobe i osobe s poteškoćama u kretanju.

Ipak, plaža ima svoje posebnosti i goste koji traže plažu po ovom opisu. Ako vas put nanese ka Dubrovniku, svakako posjetite i ovu plažu. Uvjereni smo da ćete uživati.

Stigli smo na Cres, na plažu Lubenice


Plaža Lubenice se nalazi na otoku Cresu, točnije na njegovoj zapadnoj obali. Plažu često možete pronaći kao motiv razglednica sa Cresa, što smatramo zanimljivim dokazom njenoj ljepoti.

Do nje možete stići plovilom ili uskom stazom, zbog čega je i danas mnogima poželjna ali nedostižna destinacija. Ipak, ako ste barem malo uporni, imate priliku uživati na ovoj idiličnoj plaži. Pješačenje uskim putom trajat će nekih 40 minuta. To nije malo, i svakako nije put za svakoga. Samo fizički aktivne osobe, kojima napor nije strana riječ, trebaju se zaputiti do ove plaže. Kao nagradu će dobiti nezaboravan osjećaj koji pruža ova plaža. Već i sami možete pretpostaviti, ovdje nema gužve i galame. Samo odabrani mogu da uživaju u možda i najljepšem djeliću jadranske obale, što je privilegija u svakom smislu.

Povratak s plaže potrajat će mnogo dulje, zbog uzbrdice i naravno iskorištene energije u moru. Uzmite to u obzir, i na vrijeme krenite.

S razlogom ova plaža glasi za jednu od najljepših u sjevernom dijelu Jadrana. Sačinjena je od šljunka, koji u kombinaciji sa morem i jakim suncem daje smaragdno-safirne boje morskoj površini. Posebna je po svojoj ljepoti ali i zbog toga što je izolirana. Na plaži Lubenice uživati mogu samo vlasnici jahti i brodica, te oni izdržljivi kojima spust obraslom stazom ne predstavlja tako veliki problem.

Vela plaža na Krku


U mjestu Baška, na otoku Krku, se nalazi najpoznatija i najljepša plaža Kvarnera, Vela plaža Baška. Plažu čini kombinacija šljunka i sitnog pijeska, a okupana je morem posebne smaragdne boje. Nije rijetkost da se u moru pojave valovi, ali ne smetaju kupanju jer daju neki posebni doživljaj.

Plaža je izrazito dugačka – pruža se na 1800 metara duž naselja zbog čega je idealno odredište svih gostiju Baške. Ako se želite pronaći na ovoj plaži svakako rezervirajte na vrijeme. Unatoč velikim turističkim kapacitetima, zbog sve veće popularnosti mjesta teško je pronaći slobodno mjesto za noćenje usred sezone.

Unatoč spomenutim valovima, koji nisu svakodnevna pojava, plaža je zbog plićaka i raznolikog zabavnog sadržaja idealno mjesto za obitelji s djecom. Posebno se ovo odnosi na goste Baške, koji u tek par koraka mogu biti na plaži i uživati. Ugostiteljski sadržaj je na odgovarajućoj razini. Ovdje imate sve što vam može zatrebati za gušte i bezbrižan odmor.

Na plaži se nalazi spasilačka služba, čiji članovi budno prate na sigurnost kupača. Roditeljima je ovo od velike važnosti, da se mogu opustiti i uživati pod suncem dok se klinci igraju na pijesku ili u plićaku.

Odmah uz plažu, na tek par metara od mora se nalaze mnogobrojne trgovine, kafići i slastičarne. Tu su naravno i restorani koji nude posebno birana jela za svoje goste. S obzirom na činjenicu da je plaža smještena u samom naselju, te veliku raznolikost popratnog sadržaja, ova plaža nudi zaista sve što je potrebno za odmor. Nemate potrebe ići negdje dalje, posebno ako ste došli sa klincima, i želite im pružiti nezaboravno iskustvo sa ljetovanja.

Slanica – Murter


Slanica je jako popularna i dobro popunjena plaža. Ako vam ne smeta buka, veliki broj ljudi u blizini i općenito dinamična atmosfera, onda je ovo plaža za vas. Smještena je naša plaža blizu hotela Colentum, a tu je i kamp koji iz godine u godinu broji sve veći broj gostiju. Zbog plitkog mora uz obalu plaža je idealna za obitelji s djecom. Ako vam i smeta buka, možete prošetati stotinjak metara dalje, do obližnjih stijena i uživati u tišini prekinutoj tek udarcima valova o stijene.

More je kristalnih boja, čisto i ugodno toplo. Sa plaže se pruža odličan pogled prema moru, koji upotpunjuju obrisi Kornata. Inače je plaža među popularnijim plažama Šibenske rivijere, a zbog obilja sadržaja najčešće je posjećuju mladi parovi, starije osobe i obitelji sa djecom.

Jedan dio plaže je pješčani, no mogu se pronaći stjenoviti rubni dijelovi i ponegdje betonirani platoi. Ako ste sportski tip, volite odbojke na pijesku, tenisa ili zaigrati neki drugi sport onda ste na pravom mjestu. Spomenute sportske igre, te još neke druge je moguće zaigrati, a kada se dovoljno umorite i poželite se opustiti slobodno svratite u obližnji restoran na gurmanski užitak. Osim restorana uz plažu se nalaze barovi, kafići i kiosci koji će upotpuniti turističku ponudu.

Rajska plaža na otoku Rabu


Rajska plaža je dobro poznata pješčana uvala sa raznolikim sadržajem. Zbog toga je savršeno odredište mladim parovima, romantičarima ili obiteljima s malom djecom. Smještena u turističkom naselju ova plaža je jako dobro opremljena, i na njoj gosti mogu uživati bez ikakvog oskudijevanja.

Rajska plaža dugačka je 2 kilometra, i spada među najduže plaže naše obale. Obiluje sadržajem, a njenu opremljenost i ljepotu najbolje potvrđuje odličje Plava zastava. Riječ je o pješčanoj plaži sa plitkim morem uz obalu. Zbog toga je idealna za dječju igru, a zbog činjenice da se nalazi u turističkom mjestu na plaži će se dobro osjećati mladi parovi, kao i starije osobe kojima je važna ponuda i komfor. U blizini plaže se nalazi veliki sportski centar. Razna igrališta zaokupit će mnoge, nakon čega će osvježenje pronaći ili u morskom plićaku ili u obližnjem kafiću. Za gastronomsku ponudu brinu se restorani u blizini plaže. Ako ste u potrazi za ovom vrstom odmora, ukažite nam povjerenje i doživite nezaboravan odmor. Rezervirajte u Loparima da osjetite ljepote naše plaže.

Zlatni rat je možda i najpoznatija plaža Jadranske obale


Ovu plažu ste zasigurno vidjeli dosta puta. Zlatni Rat je glavni motiv mnogih razglednica i plaža je kojom se dičimo. Dobro je poznata u svijetu i mnogi je rado posjećuju. Osim ljepote i čistog mora, plaža Zlatni rat je jako dobro opremljena, baš kako priliči plaži svjetskog glasa.

Plaža Zlatni rat nalazi se na otoku Braču, u manjem turističkom mjestu Bol. Prvenstveno je poznata po posebnom izgledu, točnije svom vrhu koji mijenja oblik ovisno o vjetru i strujama mora. Mnogima je zapela za oko, te je u par navrata proglašavana kao najljepša plaža svijeta.

Sačinjena je od šljunka, te svojim karakterom najbolje odgovara sportskim tipovima. Surfanje je ovdje jako popularno, pa slijedi ronjenje i surfanje. Osobe mirne prirode ovdje možda i neće pronaći svoje idealno mjesto. Zlatni rat je dinamična plaža koja traži od svojih gostiju visok stupanj aktivnosti. Provod je također zajamčen. Ako i niste surfer ili vješt ronilac nema veze, sve dok ste spremni na zabavu i glasne ritmove koji dolaze iz obližnjih barova. Spasilačka služba brine se za sigurnost gostiju, što je svakako stavka za spomenuti u ovom opisu.

Kada bi je opisali u par riječi, rekli bi smo da je plaža Zlatni rat idealna za omladinu i sve koji se osjećaju tako. Nudi pregršt zabavnog sadržaja tijekom dana, ali i bogat noćni provod.

Bijela plaža – Solaris – u Šibeniku


Plaža Solaris nalazi se u turističkom naselju u Šibeniku. Okružena je brojnim hotelima i kampovima, jako je dobro opremljena i nudi zaista raznovrstan sadržaj. Na ovoj plaži ima za svakoga po nešto.

Riječ je o pješčanoj plaži, još jednoj koja se može pohvaliti odličjem Plava zastava. Plaža je lijepo uređena i jako dobro opremljena. Na plaži se nalazi nekoliko barova i restorana. Tu je i raznoliki zabavni program za djecu, a posebno ćemo istaknuti vodeni park. Ovdje će djeca doći na svoje, pa će i roditelji da odmore pod ljetnim suncem.

Šljunčana bijela plaža ima blagi ulaz u more, i jedna je od nezaobilaznih obiteljskih odredišta u šibenskom arhipelagu.

Sa ovom plažom smo završili ovaj tekst. Nadamo se vašem dolasku na neku od njih, kao i ostavljenom komentaru na pojedinu plažu. Ako zabilježite trenutke s ljetovanja, fotografijom ili nekim zanimljivim video sadržajem, slobodno ga postavite a mi ćemo ga objaviti. Želimo vam ugodno ljetovanje i dobar provod.
Najbolje plaže u Hrvatskoj sa slikama
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala