Plaža Banje - najbolja plaža u Dubrovniku

# Plaža Banje - najbolja plaža u Dubrovniku

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Dubrovnik
30.08.2017. 15:36 dodajeIvan

Plaža Banje je najpoznatija i najpopularnija plažu u Dubrovniku. To je glavna gradska plaža, a smještena je na Pločama, s istočne strane gradskih zidina.
Plaža je postala znamenitost grada, zbog čega smo je posebno opisali i stavili u tu kategoriju. Svakako je jedna od znamenitosti Dubrovnika.Riječ je o šljunčanoj plaži koja je podijeljena u dva dijela – kako se Dubrovčani vole našaliti – plaža ima „dio za bogate i dio za siromašne“. Naime, jedan dio plaže je besplatna i tu nema ležaljki i suncobrana, dok je pristup drugom dijelu plaže dozvoljen samo uz najam ležaljki.

Sadržaj na plažiIznad plaže se nalazi koktel bar u kojem imate odličnu ponudu koktela i drugih osvježavajućih alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Kako se plaža nalazi jako blizu Starog grada, između dubrovačkog hotela Excelsior i Lazareta, sa nje imate prekrasan pogled u svakom pravcu. Direktno sa plaže možete gledati stare gradske zidine, možda razgledati hotele ili pak odmoriti uz pogled na otvoreno more koje tek na trenutak prekine maleni otok ispred.

Plaža Banje je šljunčana i bogata je raznolikim sadržajima. Na plaži, i uz plažu imate ugostiteljske objekte. Posebno želimo izdvojiti restorane u kojima se nude, među ostalim jelima, i pravi dubrovački specijaliteti, a tu je i kafić na čijim ćete se bijelim klupama ili pak odvojenim separeima odmoriti i skriti od jakog dnevnog sunca. Na plaži se nalaze tuševi, prostor za presvlačenje, ležaljke i suncobrani koji se iznajmljuju. Osim sunca i mora na ovoj dubrovačkoj plaži moguće je uživati u vodenim sportovima kao što su skuteri na vodi, paragliding, watertube, banana i slične zanimljivosti.

Noćni život u blizini plažeOdlaskom dnevnog sunca plaža se popunjava gostima koji su željni noćne zabave. U blizini plaže imate dovoljno mjesta za noćni izlazak i uživanje u dobroj glazbi. Plaža Banje se pretvara u najpoželjnije mjesto za noćni izlazak. Mladi uživaju u dobrom društvu, glazbi i osvježavajućem piću.

Objekti u blizini: restoran Taverna Taverna Rustica (100 m), Banje Beach Restaurant and Night Club (50 m), Lazareti (50 m), restoran Komarda (50 m)

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Plaža Banje - najbolja plaža u Dubrovniku
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala