Najljepša plaža u Dubrovniku - Plaža Copacabana Dubrovnik Hrvatska

# Najljepša plaža u Dubrovniku - Plaža Copacabana Dubrovnik Hrvatska

Južna dalmacija

Dubrovnik

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Dubrovnik
06.09.2017. 10:31 dodajeIvan

Nedaleko od Dubrovnika, tek nekih 5 kilometara od Starog grada nalazi se u najmanju ruku neobična plaža, neobičnog sadržaja. Dođite i posjetite plažu Copacabana, zabava je zagarantirana.
Copacabana je naziv jedne od najpopularnijih dubrovačkih plaža. Zadnjih godina postala je još popularnija, posebno zbog bogatog sadržaja za goste, koji je dobrim dijelom unikatan i posebno osmišljen baš za goste ove plaže.

Plaža se nalazi podno auto kampa Solitudo, na predjelu Babin kuk. Šljunčana je i smještena nasuprot ušća Omble u Jadransko. Zbog toga su temperature mora u vrućim ljetnim mjesecima uvijek ugodno osvježavajuće. Copacabana je dobro opremljena plaža pa na njoj možete pronaći svi sadržaji kojima današnje plaže raspolažu.

Zanimljivo u vezi plaže CopacabanaSvakako je zanimljivo istaknuti da je Copacabana na Lapadu prva hrvatska plaža s umjetničkim skulpturama i instalacijama u hortikularno uređenom ambijentu. Poseban je to doživljaj u kojem gosti istinski uživaju. Ovakva ponuda daje jedno posebno iskustvo, odnosno doživljaj koji nećete susresti na nekoj drugoj plaži.

Smještena na poluotoku Lapadu, što je dodatno krasi. Naime, Copacabana kao da je na otoku i svojim velikim dijelom odaje baš takav dojam. Smještena je na sjevernoj strani poluotoka, ispod turističkog naselja Babin Kuk u blizini drevnog grada Dubrovnika.

Već smo spomenuli da je plaža šljunčana, no ima i betoniranih dijelova. More je uglavnom plitko što je pogodno za obitelji s malo djecom. Sa plaže se pruža predivan pogled na otok Daksu i Elafite, dok će vas sa druge strane očarati pogled na dubrovački most koji je jedinstven u svijetu. Na plaži je posebno urađen i pristup za osobe s invaliditetom.

Ako želite, na plaži možete unajmiti kajak i doživjeti jednu posebnu draž, ploveći vanjskim dijelom poluotoka. Osim spomenutog sadržaja na plaži imate terene za odbojku, veliki aquagan, parasaling, i mogućnost vožnje na banani i tubama. Za one malo vještije tu je skijanje na vodi te razne druge aktivnosti. Na plaži je moguće iznajmljivanje ležaljki i suncobrana, te raznih rekvizita za vodene sportove.

Kafići pokraj plaže odlično su mjesto za odmor tijekom dana, ali i u večernjim satima kada sunce oslabi. odmah po zalasku sunca kafići se pretvaraju u noćne barove, sa odličnom glazbom i velikim izborom koktela i drugih osvježavajućih pića. Dođite i uživajte.

Objekti u blizini: Copacabana Beach bar (50 m), Coral Beach Club (200 m)

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Najljepša plaža u Dubrovniku - Plaža Copacabana Dubrovnik Hrvatska
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala