Najljepše plaže makarske rivijere

# Najljepše plaže makarske rivijere

Srednja dalmacija

Makarska

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Makarska
25.04.2017. 13:11 dodajeIvan

Makarska rivijera se prostire duljinom od 53 kilometra od Brela na sjeveru do Gradca na jugu. Posebna je na Hrvatskom priobalnom pojasu, najviše zbog prelijepih plaža i naravno bogate turističke ponude.
Smjestila se podno planine Biokovo. Ukrašena je plavim bojama Jadranskog mora sa jedne strane i naizgled ogoljenim stijenama na drugoj strani. Ipak, strmi i stjenoviti obronci bogati su borovom šumom, što se osjeti i po mirisu koji je poseban za taj dio Hrvatske.

Makarska rivijera obuhvaća općine Brela, Baška Voda, Tučepe, Podgoru i Gradac, a središte je naravno grad Makarska.

Klima pogoduje turizmuČitavim položajem osjeća se mediteranska klima. Vruća i sušna ljeta, te blage zime s velikim brojem kišnih dana, karakteristični su za Makarsku rivijeru. Na godinu ovdje možemo izbrojiti preko 2.700 sunčanih sati, zbog čega je turistička sezona izrazito bogata i traje nešto duže nego je to slučaj u sjevernim dijelovima naše obale.

Godišnji prosjek temperature mora viši je od 20 Celzijevih stupnjeva, a ljeti se kreće između 23 i 27 stupnjeva. Brojke su to koje nam govore da je Makarska rivijera među najtoplijim dijelovima Hrvatske.

Spomenut ćemo neke od prelijepih plaža Makarske rivijereProstire se preko 50 kilometara obalom, i posebna je po zaista očaravajućim šljunčanim plažama. Većinom su plaže ukrašene gustom borovom šumom, te naravno čistim bojama Jadranskog mora. Makarani se ponose i bogatim kulturnim nasljeđem, koje vješto prezentiraju svojim gostima tijekom ljetne sezone. U spomenutim mjestima se održavaju brojne kulturne i zabavne manifestacije. Gosti to vole i posebno cijene. Ipak, ovom prilikom ćemo spomenuti plaže pa da krenemo.

Plaža Vruja u BrelimaOvu plažu opisuju kao skrivenu i romantičnu. Iako se do nje može doći pješice, to je zahtjevno pa savjetujemo samo onim dovoljno spretnima da to i pokušaju. Strme litice kroz koje se proteže put ka plaži nisu pogodne baš za sve goste. Zbog toga ovdje većinom i vole doći nautičari, da usidre svoje jahte i uživaju u prirodnim ljepotama koje okružuju plažu.

Jedan dio plaže je rezerviran za naturiste, koji pak žele svoju slobodu i mir. Skriveni od znatiželjnih pogleda, ovdje se mogu opustiti i uživati na način koji vole.

Iznad plaže se nalaze visoka stabla borova koja će dati potrebni hlad za vrijeme najjačeg sunca. Ovdje svakako možete provesti čitav dan, s tim da se zaštitite kremom za sunčanje i za vrijeme najjačeg sunca pobjegnete u hlad. More je posebno, kristalno čisto i za nijansu hladnije od prosjeka. Razlog tome su brojni izvori slatke vode u blizini. Nećete ih vidjeti, ali su tu i razlog su nešto nižim temperaturama mora. Plaža je šljunčana, u prirodnom okruženju ograđena strmim stijenama. Ako tražite romantično mjesto za odmor, mislimo da nema ljepšeg od ove plaže.

Mala Duba i Velika Duba u ŽivogošćuPlaža Mala Duba (slike i lokacija) se proteže čitavim naseljem, šljunčana je i jako pristupačna. Posebno je dobra za obiteljski odmor, za roditelje koji putuju sa djecom. Zbog činjenice da je smještena u samom naselju, do plaže se lako stiže pješice, ili automobilom. Ipak, parking se plaća osim ako ne odsjedate u nekom od obližnjih apartmana.

Broj smještaja je dostatan no ipak popunjen tijekom sezone. Ako želite ugrabiti svoje mjesto predlažemo da rezervirate na vrijeme.

Plaža DubaUgostiteljski objekti prate plažu. Smješteni su uzduž šetnice koja je omiljeno mjesto mnogima, posebno u večernjim satima kada zalazi sunce.

Jedan dio plaže, pomalo izdvojen od ostatka, je rezerviran za nudiste. To bi značilo da ovdje za svakog ima mjesta, i svi gosti su dobrodošli. Ako ste u potrazi za odredištem za sljedeći ljetni odmor, svakako uzmite u obzir i ovu prelijepu plažu u Živogošću. 

Plaža Velika Duba (slike i lokacija) ili kako je još neki nazivaju Dubai nalazi se u nenaseljenom području a do plaže vodi duga pješčana staza koja počinje u mjestu Živogošće Blato. Na plaži je tijekom sezone otvoren beach bara plaža slovi kao jedna od najljepših u Makarskoj rivijeri. Plaža je skrivena u borovoj šumi pa je hladovina osigurana za sve goste koji se žele sakriti od sunca.Mala i Velika duba

Plaža Nugal(slike i lokacija) se nalazi između Makarske i Tučepa. Jedna je od poznatijih nudističkih plaža Makarske rivijere, posebno zbog svoje ljepote i prirode koja je okružuje. Riječ je o šljunčanoj plaži, skrivenoj među stijenama koje su obrasle borovom šumom. More koje dodiruje plažu je ugodno toplo, čisto je i prelijepih plavih boja.

Do plaže možete doći pješice, spuštajući se malenom stazom kroz sjenovitu šumu, ili pak plovilom. Ovdje možete pronaći svoj privatni kutak i opustiti se. Moguć je i cjelodnevni odmor, čak i za vrijeme najjačeg sunca, jer se možete skriti u šumi koja se nadvila nad plažu. Sa strana je plaža omeđena visokim stijenama koje joj daju posebnu ljepotu. Plaža podsjeća na skrivenu oazu, što na neki način i jeste.

Ako ljetujete u Makarskoj ili Tučepima, i volite se sunčati goli, posjetite ovu prelijepu plažu.

Plaža Podraće u Brelima

(slike i lokacija) nalazi se ispod istoimene prometnice u Brelima. Dugačka je i jako popularna plaža. Riječ je o šljunkovitoj plaži, sa blagim pristupom u more. Jedna je od poznatijih plaža na ovom dijelu naše obale.

Makarska rivijera Plaže

Plaža Punta Rata u BrelimaPrelijepa šljunčana plaža u Brelima izabrana je među 10 najljepših u svijetu. Malo koje mjesto se može ponositi takvom titulom, pa ćemo u par rečenica opisati plažu.

Punta Rata (slike i lokacija) je šljunčana plaža koja u dodiru s morem ima pješčanu podlogu. Okružena je prelijepim borovim stablima sa jedne strane i morskim plavetnilom sa druge. Ponosni je vlasnik Plave zastave, što znači da je plaža izrazito čista, uređena i jako dobro opremljena. Čistoća mora se podrazumijeva, ali valja spomenuti. Na fotografiji se najbolje mogu vidjeti plavi tonovi čistog mora, a doživjeti jedino ako posjetite Brela.

Duba Drvenik - Prije Drvenika, ako idete od Živogošća, nalaze se dvije prirodne uvale. Ovo je jedna od njih, i naravno plaža koja se tu skrila. Plaža se zove Duba, prirodno je okružena stijenama i zelenilom. Izolirana je plaža i na nju idete dobro opremljeni. Ako želite uživati pod suncem, na čistom šljunku, bez velikih gužvi – na ovoj plaži to i možete. 

Najlijepše plaže Makarske rivijere

Gornja Vala – GradacGornja Vala je šljunčana plaža dugačka je 5 kilometara, i smještena u mjestu Gradac. Okružena je borovom šumom, na nekim mjestima maslinicima, što je posebno dobro za opuštanje u hladovini. Često je posjete nautičari jer je zaklonjena od vjetrova, pa ima mirno more. Na plaži se nalazi restoran sa raznovrsnim jelima, te par kafića koji nude veliki izbor osvježavajućih pića.

Ako ste sportski tip, aktivni i željni zabave, na plaži možete iznajmiti jet-ski. Oni malo manje spretni mogu zaigrati odbojke, dok je za mlađe postavljen veliki tobogan za spuštanje u more.

Plaža je opremljena tuševima, kabinama za presvlačenje, a moguće je iznajmiti ležaljke, suncobran ili pedaline.

Plaža u mjestu Baška VodaGlavna plaža u mjestu Baška Voda i jedna od najbolje opremljenih plaža na ovom dijelu Jadranske obale. Šljunčana plaža krasi obalni dio, dok se šljunak u plićaku brine o izmjenama plavih nijansi čistog mora. Najbolji kontrast fotografijama daje zelenilo borova, te veliki broj suncobrana na plaži. Veliki broj kafića i restorana daju bogatu ponudu, pa će svatko pronaći najbolje za sebe. Pored plaže imate dječje igralište, kao i razne sportske ponude za odrasle. Zabave vam neće nedostajati, kao ni odmora za one mirnije osobe. Ako ste za izležavanje, slobodno – ležaljki za iznajmit ima dovoljno. Baška voda glavna plaža

Plaža Djevičanska – IgranePred sami ulazak u mjesto Igrane, ako idete iz smjera Drašnica, za oko vam može zapeti plaža Djevičanska. Doduše, plaža se ne vidi sa glavne prometnice, ali pored nje prolazi malena cesta koja spaja ova dva mjesta. Izolirana je ovo plaža i pogodna za one koji ne žele velike gužve pokraj sebe.

Igrane MakarskaPar riječi za kraj: Ako smo neku od plaža preskočili to nije bilo namjerno. Jednostavno, nemoguće je spomenuti svaku, zbog čega se veselimo vašim dopunama ove objave i novim fotografijama sa vašeg ljetovanja. Nadamo se da ćete obogatiti objavljeni članak zanimljivim fotografijama i komentarima uz njih.

Plaža Kampa Dole Živogošće Blato - Izvan naselja se nalazi odlično pozicioniran kamp Dole. Uređeni dio kampa uveselit će mnoge avanturiste, posebno zbog prirodnog hlada i blizine mora. Pored toga, ispred kampa se nalazi istoimena plaža, prostrana i jako čista. Plažu zapljuskuje ugodno toplo more. Šljunkovita je plaža, sa hladom na nekim mjestima. Krajnji dijelovi plaže ograđeni su prirodnim stijenama, što daje kompletan prirodni dojam ovom mjestu. Naši najčešći gosti su parovi sa djecom, ili prijatelji koji dolaze da provedu najljepše trenutke na našoj obali. 

Plaža Dole Živogošće


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Najljepše plaže makarske rivijere
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala