Plaža Punta Rata u Brelima

# Plaža Punta Rata u Brelima

Srednja dalmacija

Brela

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Brela
25.08.2017. 10:34 dodajeIvan

Plaža Punta Rata jedna je od ljepših u svijetu i svakako među poznatijim plažama. To su sasvim dovoljni razlozi da posjetite ovu plažu već prvom prilikom.
Ako ste se odlučili doći u maleno mjesto Brela, malo sjevernije od Makarske, onda svakako dođite na ovu plažu pa da iz prve ruke vidite o kakvoj plaži pišemo.

Mnogi svjetski portali izdvojili su ovu plažu i stavili je na popis najljepših svjetskih plaža. Dakle, nije to samo naše, možda subjektivno mišljenje, nego je riječ o svjetskom priznanju.

Beach Punta Rata BrelaŠto kažu drugi o plaži Punta RataPunta rata se našla na popisu 10 najljepših plaža svijeta. Na taj popis našu plažu je stavio planetarno popularni američki magazin Forbes. Osim što se nalazi među 10 najljepših plaža u svijetu, taj isti magazin je našu plažu ukrasio titulom najljepše plaže u Europi.

Šljunčana plaža sa kristalno čistim bojama mora nalazi se na zaštićenom području, rtu prekrivenom borovom šumom.

Ako uzmemo u obzir da se Punta rata našla na listi među popularno poznatim svjetskim plažama Copacabana, St. Tropez, Costa del Sol, te egzotičnim plažama dalekih Maldiva, onda je titula koju imamo svakako vrijedna pažnje.

Američki portal The Huffington Post  je 2014. godine proglasio Brela destinacijom iz snova. U djeliću napisanog teksta, autor tog članaka je naprosto svima predložio da što prije uskoče u avion i prvom prilikom posjete Hrvatsku.

brela

Plaža Punta rata je dobitnica brojnih nagrada u HrvatskojNa zapadnoj strani plaže nalazi se Kamen Brela. To je danas simbol ovog mjesta i najčešći je motiv razglednice Brela i Hrvatske. Stijena je obrasla borovima koji se ponosno uzdižu pokazujući svoju ljepotu, ali i snagu, moć i prkos da rastu iz samog kamena.

Brela su mjesto na kojem se jako dobro slažu prirodna ljepota i aktivnosti čovjeka koji živi na tom području. Posebno se vodi briga za očuvanjem prirode. uspjeh je danas očit, a ponosni najviše trebaju biti mještani Brela, koji se svakodnevno brinu o svom okolišu.

Ovaj dio Brela spada u zaštićeno područjePlaža Punta Rata je šljunčana. Okružena je predivnom borovom šumom, a more je uvijek kristalno čisto. Plaža je nagrađena Plavom zastavom što je simbol kvalitete sadržaja i kakvoće mora. Prepoznatljiva je po jednom posebnom prirodno stvorenom detalju – stijeni koja izvire iz mora.

Osim prirodnih ljepota, na plaži svakako imate dobru ponudu zabavnog sadržaja, kao i mogućnost osvježenja i odmora na nekoj od obližnjih terasa.Na samoj plaži možete iznajmiti sportske rekvizite, a najčešće se tu odigravaju odbojka na pijesku, tenis, mali nogomet, parasailing, vožnja na banani te neki drugi manje zastupljeni sportski događaji. Tijekom velikih vrućina osvježenje možete pronaći u velikom broju kafića i restorana s izvanrednom ponudom. Za cjelodnevni mir i uživanje pod jakim suncem najbolje bi bilo da iznajmite ležaljku i uživate. Ako ne želite ostati pod suncobranom, u samo par koraka dođite u hladovinu obližnje borove šume.

Objekti u blizini: Mačíć Caffe Bar (50 m), Restaurant Punta Rata (100 m), Bluesun Hotel Maestral*** (200 m),  Bluesun Hotel Marina (200 m)

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Plaža Punta Rata u Brelima
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala