Otok Rab što posjetiti što vidjeti

# Otok Rab što posjetiti što vidjeti

Kvarner

Rab (otok Rab)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najpoznatijih znamenitosti i lokacija koje trebate posjetiti ako se nalazite na otoku Rabu ili u njegovoj blizini i prijedloge što raditi na Rabu ili gdje naći apartmane na otoku Rab.

Plaže na RabuRajska plaža u Loparu je najpoznatija i najljepša plaža na otoku Rabu i jedna od poznatijih plaži na Jadranskoj obali. Plaža je poznata po svojoj veličini (duga je oko 2 kilometra), pješčanom dnu te je jako plitka što pomaže kod zagrijavanja temperature mora koji je u prosjeku par stupnjeva toplije nego na drugim plažama. Zbog velikih pješčanih površina na plaži je jako popularno igranje odbojke ne pijesku čijih terena na plaži ne nedostaje. Osim sportskih aktivnosti tu je velik broj ugostiteljskih objekata koji rade ljeti te rekvizita za uživanje na plaži. Plažu je i popularni CNN uvrstio među 100 najboljih svjetskih plaža. 

 Plaža Pudarica je pješčana plaža i prva plaža na koji će te naletjeti ako dolazite s trajekta iz luke Mišjak i jedna je od najljepših na otoku Rabu. Do plaže vodi cesta tako da možete do nje i automobilom. Na plaži se nalazi i najpopularniji noćni klub na otoku, klub Santos.

 Plaža Kozica se nalazi podno vidikovca između Supetarske Drage i mjesta Lopar. Plaža je šljunčana i smještena je među niskim raslinjem. Plaža nije lako pristupačna, do nje možete plovilom ili se možete spustiti do nje ako se siđete s ceste po neravnom terenu i velikoj padini, no to je i velika prednost plaže jer ljeti nije previše napučena što predstavlja izazov za one hrabrije.

Nudističke plaže na RabuAko ste ljubitelj naturizma, Rab je najbolje mjesto u Hrvatskoj za vas zbog većeg broja nudističkih plaža. Evo neke od njih.

FKK Stolac Lopar Rab U mjestu Lopar na Rabu možete pronaći 3 nudističke plaže, Sahara, Ciganka i Stolac. Plaža Stolac se nalazi pored otočića Stolac koji je u blizini obale, a kako je plaža plitka do njega možete prošetati. Plaža je skrivena među stijenama što pruža privatnost a tlo je pjeskovito i kamenito. Do plaže se može doći jedino pješice kroz šumski puteljak ili brodom. Na plaži nema sadržaja.

Sahara Rab FKK Plaža Sahara se nalazi u mjestu Lopar, na otoku Rabu u blizini jedne od najboljih plaža u Hrvatskoj - Rajske plaže. Sahara je FKK, nudistička plaža i u potpunosti je pješčana. U pozadini plaže se nalazi i borova šuma koja plaži daje poseban doživljaj a i pruža hladovinu za goste koji se žele sakriti od sunca. Na plaži nema sadržaja pa morate sve ponijeti sa sobom.

Plaža Ciganka Rab Ciganka je pješčana plaža u mjestu Lopar na otoku Rabu, jedna je od 3 nudističke plaže u mjestu Lopar, uz plažu Sahara i Stolac. Ciganka je najsjevernija od sve 3 plaže, nalazi se oko kilometar i pol od Lopra koje je najpoznatije po Rajskoj plaži koja se smatra jednom od nalijepših u Hrvatskoj.

Plaža Kandarola smještena je na zapadnoj strani otoka Raba na poluotoku Frkanj, u blizini mjesta Kampor. Za plažu se priča da je jedna od najstarijih naturističkih plaža u Europi a na njoj su se kupali i engleski kralj Edvard VIII sa suprugom Walis Simpson pa neki plažu nazivaju i Engleska plaža. 

 Što vidjeti na otoku RabuStari grad Rab je najveći grad na otoku i najupečatljiviji dio otoka Raba sa svojom predivnom starom jezgrom grada iznad koje se uzdižu 4 zvonika koji su simbol grada. Grad se sastoji od 7 naselja,  Banjol, Kampor, Barbat na Rabu, Mundanije, Palit, Rab i Supetarska Draga.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Otok Rab što posjetiti što vidjeti
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala