Opatija što vidjeti, znamenitosti u Opatiji

# Opatija što vidjeti, znamenitosti u Opatiji

Kvarner

Opatija

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Opatija
25.05.2017. 15:02 dodajeIvan

Opatija danas prima veliki broj gostiju i ljeti i zimi. Smještena je podno planine i parka prirode Učka, što u svakom slučaju pogoduje turizmu ovoga grada. Predivna priroda, i brojni parkovi samo su dio ponude koju ima Opatija. Stare austro-ugarske ville posebna su ponuda za ljubitelje povijesnih građevina, no tu su i šetališta te plaže koje već dugi niz godina privlače turiste iz Europe i svijeta.
Veliko je zanimanje za ovaj grad, a to najbolje potvrđuje činjenica da je Opatija vodeće turističko mjesto u Republici Hrvatskoj. Osim ljetnog turizma ovaj istarski grad prednjači u organizaciji kongresa, seminara i raznih savjetovanja. U Opatiji se redovno održavaju festivali, koncerti, izložbe i druge kulturne i sportske manifestacije. Ukratko, Opatija kroz čitavu godinu nudi veliki spektar događanja.

Nalazi se na istočnoj obali istarskoga poluotoka, prema Rijeci, baš podnožju planine Učka. U slučaju da ste odlučili doći – sada znate put do Opatije.

Turistički vodič – Opatija


Iako nudi zaista mnogo, kroz čitavu godinu, Opatija je danas profilirana kao turistički gradić. Riječ je o manjem gradiću na našoj obali, no ipak, Opatija je vodeće turističko mjesto istarskog poluotoka i šire.

Tradicijom i posebnim izgledom izdvaja se od ostalih turističkih gradova. Za to je zaslužna bogata i životopisna povijest Opatije.

Brojni spomenici danas krase ovaj gradić, priče o ljubavnim jadima, intrigama i političkim previranjima. Nemojte se iznenaditi ako u jednom trenutku osim kupanja i uživanja pod suncem poželite razgledati zanimljive spomenike i građevine iz prošlih vremena. Uvjereni smo da ćete uživati u pričama spomenika i starih zidina.

Turistički razvoj grada započeo je davne 1844. godine, kada je izgrađena "villa Angolina". Ipak, nagli uspon u tom pogledu dolazi tek 40 godina kasnije. Dogodilo se to 1880. godine, kada je cijelo područje kupilo Društvo južnih željeznica. Tek tada se grade brojne luksuzne vile, ljetnikovci, hoteli, pansioni, sanatoriji, paviljoni, kupališta, šetališta i parkovi. Takav ubrzani razvoj doveo je Opatiju na mjesto koje danas uživa. Temperatura mora Opatija.

Opatija plaže


Plaže u Opatiji (slike i lokacije) Gosti iz cijeloga svijeta dolaze da uživaju duž obalnog pojasa Opatije do Lovrana. Spomenutim potezom uz obalu možete razgledavati uglavnom građevine nastale u vrijeme turističkog uspona ovog područja.

Osim razgledavanja grada, ako posjetite Opatiju možete uživati na prekrasnim plažama. Samo neke od njih su plaža Slatina, Mošćenička draga, plaža Peharovo i plaža Volosko. Naravno, nismo ih sve spomenuli ali smo uvjereni da ćete pronaći još neke ako dođete u Opatiju.

Mjesta za noćenje ima mnogo – Pogledajte ponudu apartmana u Opatiji, i rezervirajte na vrijeme. Provedite odmor u ovom malenom gradiću bogate kulturne i povijesne baštine. Opatija će vam sigurno ostati u lijepom sjećanju. Pogledajte web kamere u Opatiji.

Opatija što vidjeti, znamenitosti u Opatiji
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala