Najbolje plaže za kampiranje na Kvarneru

# Najbolje plaže za kampiranje na Kvarneru

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
10.05.2017. 11:18 dodajeIvan

Kvarner ima posebna obilježja, zbog čega je mnogima na vrhu TOP liste prilikom izbora destinacije za odmor. Ako želite provesti ljetni godišnji odmor na kvarneru, u kampu, nastavite čitati.
Spomenut ćemo neke od najboljih kampova, da možete odabrati za sebe i obitelj.

Kamp Kovačine na Cresu


Ovaj kamp  nudi vrhunsku kvalitetu usluge i ponude. Smješten je na otoku Cresu, uz sami grad Cres.

Pogodan je za obitelji s djecom, te ima jedan dio rezerviran za naturistički način ljetovanja. Svi su dobrodošli i svi gosti će se dobro osjećati. Smješten je među borovima i stablima maslina, te ima mnogo prirodnog hlada. Plaža ispred kampa sačinjena je od šljunka, ali na nekim mjestima izviruju stijene. Jako je pristupačna i pogodna za sve osobe. Šljunčana podloga je prostrana sa blagim prilazom u more. Baš kao što kamp ima dio namijenjen naturistima, tako imamo i zaseban dio na plaži za naše goste koji se vole sunčati bez ikakvih odjevnih detalja.

U kampu se nudi raznolik animacijski program. Većinom je prilagođen za najmlađe goste, a uz to djeca na raspolaganju imaju dječje igralište, te razni sportski sadržaj.

Za odrasle, kada završite sa kupanjem i sunčanjem, kamp nudi organizirane zabavne večeri uz živu glazbu te roštilj i zabavu na plaži.

Spomenuti trebamo tečaj ronjenja u kampu, prilagođen gluhim osobama. Malo koji se kamp može s tim pohvaliti i vrijedno je spomena.

Cres – Kamp Slatina


Kada smo već na Cresu da predstavimo i kamp Slatina. Svakako bi ga spomenuli, jer je i ovaj kamp jedan među najboljim na Kvarneru, i nije u našem tekstu tek tako – usput.

Smješten je na Cresu, tek kilometar od Martinšćice. Može primiti oko 1500 gostiju i nalazi se odmah uz plažu. Plaža ispred kampa dugačka je i uska, prirodno podijeljena u dvije šljunčane uvale. More je mirno, uz obalu plitko i ugodno toplo.

Kamp je otvoren za vlasnike koji dolaze sa kućnim ljubimcima. Prvenstveno za vlasnike pasa, koji će biti odlično dočekani u ovom kampu. Za njih je organiziran i poseban program, da bi vlasnici pasa doživjeli odmor na najbolji mogući način.

Osim spomenutog, u kampu će se dobro osjećati fizički aktivne osobe, sportaši i svi koji vole ronjenje, jedrenje na dasci, aerobik u vodi ili pak prisustvovati turnirima odbojke na pijesku. U blizini je i igralište namijenjeno djeci. Najmlađi gosti imat će zanimaciju kroz cijeli dan, dajući tako i roditeljima prostora za odmor.

Za kraj ćemo spomenuti i restoran u kampu koji nudi raznovrstan jelovnik domaćih specijaliteta. Gurmani će zasigurno uživati, posebno nakon plivanja koje može itekako otvoriti apetit.

Kamp Čikat – Lošinj


Ovo je najveći kamp na otoku Lošinju. Smješten je u istoimenoj, prirodnoj uvali, na tek 1 kilometar udaljenosti od centra Malog Lošinja. Kamp Čikat može primiti oko 2500 gostiju, koji dolaze svojim vozilom ili žele iznajmiti mobilnu kućicu ili neki od bungalova u kampu.

Obiteljski je ovo kamp, koji najviše odgovara obiteljima s djecom. Naravno, i drugi su dobrodošli i za svakoga će se pronaći odgovarajuća ponuda. Plaža ispred kampa dugačka je oko 1 kilometra, pretežno je šljunčana sa nekim stjenovitim dijelovima. Na plaži je uređeno igralište za djecu, da se mogu zabaviti dok se roditelji odmaraju u miru.

U blizini se nalazi i zabavni park – posebno mjesto gdje će djeca zaista da uživaju. Ovdje im sigurno neće biti dosadno, te će pustiti starije da se odmore i ne brinu toliko o najmlađim članovima obitelji.

I za odrasle imamo ponudu; svoje slobodno vrijeme možete provesti u školi surfanja, naučiti roniti ili pak jedriti. Osim toka, oni manje spretni mogu iznajmiti pedaline ili male čamce, da uživaju u pogledu sa mora.

Kamp Zablaće – Otok Krk


Ako ste naumili posjetiti Krk, a tražite autokamp, možda je ovaj baš po vašoj mjeri. Nalazi se u Baškoj, na jugoistočnoj obali otoka Krka, tek 19 km daleko od istoimenoga grada.

Kamp Zablaće može primiti više od 1600 osoba. Ima obalu dugačku 1800 metara koja se naslanja na dobro poznatu šljunčanu plažu. Dakle, kamp se nalazi u neposrednoj blizini „Vele plaže“, u samom centru Baške. Iz kampa imate očaravajući pogled na susjedne otoke i priobalje.

Osim gostiju koji stižu svojim vlastitim vozilima, u kampu možete iznajmiti mobilne kućice. Jedan dio kampa smješten je uz samu plažu, dok se neke parcele nalaze stotinjak metara udaljene od obale. Gosti kampa na raspolaganju imaju bazen te fitness i wellness centar.

Spomenut ćemo sadržaj za najmlađe; djeca mogu uživati spuštajući se niz vodeni tobogan, ili skačući po trampolini. Tu je i teren za mini golf, a za odrasle nudimo odbojku na pijesku, najam skutera i čamaca. Pored toga, odrasli mogu zaigrati tenisa ili nogometa.

Ponuda restorana i kafića je vrhunska, jer se kamp nalazi u samom mjestu Baška, koja je poznata kao najveće turističko središte ovog dijela otoka.

Kamp San Marino


Kamp San Marino jedan je od najvećih na Kvarneru, odlično je opremljen i može se pohvaliti plažom impozantnih dimenzija. Smješten je na otoku Rabu, u mjestu Lopar. Kamp je udaljen tek 12 kilometara od središta grada Raba.

Naselje Lopar turističko je mjesto poznato po dobro razvedenoj obali i brojnim pješčanim plažama. Plaža ispred kampa jedna je od njih i svakako je vrijedi posjetiti. Riječ je o Rajskoj plaži. Odlična je za sportske tipove, mlade parove ali i za roditelje sa malom djecom. Ima veliku površinu, sačinjenu od finog pijeska i blagi ulaz u more sa dosta plićaka. Idealno je mjesto za dječju igru, kao i za sportska odmjeravanja u plitkoj vodi.

Dio kampa se nalazi unutar borove šume, no jedan dio je na otvorenom – stalno pod suncem.

Plaža koja ukrašava kamp jedna je od najljepših plaža na hrvatskome dijelu Jadrana. Pisali smo o njoj, ali i nekim drugim plažama pa možete pročitati i tu objavu.

Kamp nudi gostima dječje igralište te brojne rekreacijske i sportske sadržaje.

Zabavni programi u kampu prilagođeni su svim dobnim skupinama.

Foto: rab-camping.com
Najbolje plaže za kampiranje na Kvarneru
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala