Otok Murter Plaže za kupanje 10 najljepših

# Otok Murter Plaže za kupanje 10 najljepših

Sjeverna dalmacija

Murter (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Donosimo vam popis najljepših plaža na otoku Murteru s velikim brojem slika za svaku plažu, opisom i lokacijom. Više informacija o svakoj plaži možete saznati klikom na link ispod slike svake od plaže.

Plaže na Murteru poredane po ljepotiPlaža Podvrške Murter - Još jedna od plaža kojima se otočani mogu pohvaliti je plaža Podvrške. Iako se na prvu čini da mještani Murtera kriju ovaj dragulj i čuvaju ga samo za sebe, to naravno nije istina. Svi gosti su dobrodošli, a otočani se trude da im u što boljem svjetlu predstave svoje prirodne ljepote. Plaža se posebno izdvaja zbog bijelog pijeska koji moru daje azurnu i kristalno bistru boju.

 Plaža Slanica je glavna plaža na otoku Murter. Smještena je na južnoj strani otoka, u blizini hotela Colentum. Riječ je o pješčanoj plaži, a mnogi tvrde i najljepšoj plaži u tom području. Zbog plitkih voda koje zapljuskuju plažu, pogodna je za djecu i osobe koje slabije ili nikako ne plivaju. Također, plaža je odličan izbor i za one koji vole sportske aktivnosti u vodi, pa će dobro doći za igranje picigina, odbojke i sličnih aktivnosti koje su specifične za naše more. 

 Plaža Julija Murter - Radi se o usamljenoj, maloj šljunčanoj plaži na kojoj obično nema puno gužvi ni u srcu sezone. Do ove uvale možete doći ako parkirate automobil pored kampa Kosirina i nastavite dalje pješice.

 Uvala Garbinada se nalazi odmah do uvale Julija o kojoj smo već pisali. U blizini se nalaze i Beach Bar Fjaka kao i kamp Kosirina.

 Plaža Kolentum Murter Hrvatska - Ova plaža se nalazi na sjevernom dijelu otoka Murtera u blizini arheološkog nalazišta Colentum na murterskom poluotoku Gradina. Pronalaskom arheološkog nalazišta u planu je da se poluotok Gradina pretvori u arheološko-rekreacijski park kao turistička atrakcija, tako je ova plaža prva arheološka plaža u Hrvatskoj. Duga dvjestotinjak metara, ova plaža je najdulja na otoku, uređena je pred ljeto 2017. godine. 

 Plaža Betina - Šljunčana i stjenovita plaža koja se nalazi u centru mjesta sa lijepim pogledom na Betinu. Plaža je velika i prostrana u blizini je restoran i dječje igralište.

 Plaža uvala Jazina nalazi se u mjestu Tisno pored Auto camp Dalmacija na otoku Murteru, doživljaj u prirodnom okruženju ispod toplih zraka sunca, čiju vrelinu možete ublažiti u prelijepim i čistim vodama našeg mora. Do uvalo lako možete doći ako pratite malenu lokalnu cestu, a svi kupači koji dolaze sa svojim osobnim automobilom imaju na raspolaganju prostrani parking prostor. Ova plaža okrenuta je ka sjeveru i gleda na Pirovački kanal. More uz plažu je plitko i pogodno za sve uzraste, te za manje vješte plivače. Plažu krasi sitni pijesak, te toplo more koje ga zapljuskuje. 

 Pod Jasenovac je još jedna od uvala na južnoj strani otoka Murtera. Ako budete u blizini svratite i uvjerite se u ljepotu ove plaže. Posebna je po svom reljefu, jer se plaža nalazi tik ispred strmog spusta do mora što doprinosi osjećaju intime u ovoj maloj uvali. Nepristupačni teren, ako ga možemo tako nazvati, vam daje osjećaj intime i potrebnog odmora u miru i tišini.

 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Otok Murter Plaže za kupanje 10 najljepših
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala