Što posjetiti i vidjeti na otoku Korčuli i okolici

# Što posjetiti i vidjeti na otoku Korčuli i okolici

Južna dalmacija

Korčula (otok)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Otok Korčula je šesti najveći Jadranski otok, nalazi se u južnoj Dalmaciji površine nešto manje od 300 km2 u blini poluotoka Pelješca do kojeg ga u nekim točkama dijeli manje od 1 milja. Otok pripada Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prema posljednjem popisu stanovništva ima oko 16 000 stalnih stanovnika.
Donosimo vam popis najpoznatijih znamenitosti i lokacija koje trebate posjetiti ako se nalazite na otoku Korčuli i prijedloge što raditi na Korčuli.

Korčula zanimljiva mjesta - što vidjeti i raditiGrad Korčula - Grad Korčula sastoji se od 5 naselja, a to su: grad Korčula, Čara, Pupnat, Račišće i Žrnovo. Stari je to grad prislonjen uz more u svakom smislu. Zbog toga je danas tako zanimljiv i rado posjećen, posebno u ljetnim mjesecima. Dan Grada Korčule svakako možemo izdvojiti kao turističku atrakciju. Slavi se Sv.Todor, 29. srpnja. Zanimljiva činjenica je to da je svetac zaštitnik Korčule Sv.Marko , no kult Sv.Todora u gradu je znatno naglašeniji. Proslava je to koja će razveseliti sve koji se pronađu u blizini.

 Plaže na KorčuliOtočić Proizd pored Korčule - Otočić Proizd je maleni otočić površine manje od jednog četvornog kilometra koji se nalazi na sjeverozapadu Korčule, udaljen 4 milje od Korčule. Na otoku se nalazi samo jedan restoran s južne strane i nekoliko prekrasnih uvala s kristalno čistim morem. Jedna od uvala, Donji Bili Bok je namijenjena naturistima i ima oznaku FKK. Otok je 2007 izabran kao "Plaža godine" prema izboru Hrvatske turističke zajednice, a britanski Daily Telegraf uvrstio ga je među pet najljepših plaža na Jadranu. Plaža uvala Samograd se nalazi na sjeveroistočnoj strani otoka Korčule pored mjesta Račišće samo 500tinjak metara pored uvale Vaje o kojoj smo već pisali. Ova prekrasna šljunčana uvala je povezana prometnicom s mjestom Račišće od kojeg je udaljena oko 2 kilometra. Cesta do plaže je uska i kamenita i može stvarati mali problem, no ova prekrasna plaža je vrijedna truda, idealno mjesto za sve koji traže mir u okružju netaknute prirode. 

 

Plaža Vaja Korčula -  se nalazi na sjeveroistočnoj strani otoka Korčule pored mjesta Račišće. Do plaže vodi cesta koja spaja Račišće i šljunčanu uvalu Vaja koja je udaljena 10 ak minuta od centra mjesta. Spuštanje na samu plažu nije baš jednostavno jer je potrebno prijeći jedan strmiji dio preko kamenjara no ljepote koje pruža ova uvala svakako zaslužuju malo truda.Plaža Istruga Korčula je mala pješčana plaža koja se nalazi u istoimenoj uvali u mjestu Brna na otoku Korčuli. Podloga plaže je načinjena od blata koje se smatra ljekovitim pa mnogu tu dolaze iz medicinskih razloga. Plaža je izrazito plitka i okružena s 3 strane s borovim šumama zbog čega je jako popularna. U blizini plaže se nalazi sportsko - rekreacijski centar s 2 teniska terena, terenom za boće, odbojku na pijesku i stolovima za stolni tenis. Ostalu ponudu možete potražiti u mjestu Brna koje je udaljeno par sto metara od plaže.Plaža Bačva, Pupnat Korčula - Ova je plaža smještena u maloj osamljenoj istoimenoj uvali na južnim obalama otoka Korčule, u neposrednoj blizini Pupnatske Luke oko 13 km od grada Korčule, neposredno prije ulaza u selo Pupnat. Prekrasna šljunčana plaža je jedna od najljepših plaža na Korčuli. Do plaže vodi oko jedan kilometar duga, uska zavojita cesta na koji skrenete sa ceste D118.

Plaža Vela Pržina se nalazi na južnoj strani otoka Korčule u mjestu Lumbarda i spada među najljepše plaže na otoku. Plaža je pješčana s plitkim dnom pa je pogodna za obitelji s djecom. Pržina je okrenuta prema otvorenom moru s pogledom na otok Lastovo i nacionalni park Mljet. Na plaži se nalazi i malen bar koji se također zove Pržina, tu je i fast-food, WC, moguć je najam ležaljki i parkirnog mjesta u blizini plaže. 


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Što posjetiti i vidjeti na otoku Korčuli i okolici
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala