Baška Voda – Kip sv. Nikole Putnika

# Baška Voda – Kip sv. Nikole Putnika

Srednja dalmacija

Baška Voda

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Baška Voda
28.08.2017. 14:23 dodajeIvan

Kip sv. Nikole Putnika postavljen je 1998. godine. Njegov autor je Mladen Mikulin, koji je uradio brončanog zaštitnika Baške Vode.
Sv. Nikola Putnik zaštitnik je, pomoraca, putnika, djece i neudanih djevojaka. Svojom uzdignutom rukom, brončani kip sv. Nikola blagoslivlja sve koji dolaze u Bašku Vodu, sve koji putuju, pa tako i sve turiste. Blagdan sv. Nikole slavi se 6. prosinca svetom misom i procesijom preko rive, kroz mjesto. Tijekom procesije lokalni pomorski kapetani i mornari nose kip sveca i tijekom koje se s glavnoga mola blagoslivljaju brodovi i mornari.

Brončani kip zaštitnika Baške Vode


Kip Sv. Nikole danas je prepoznatljiv simbol Baške Vode. Rado je posjećen i zanimljiv je detalj grada. Ako se odlučite na šetnju naseljem, u jednom trenutku ćete sigurno prići pokraj kipa. Zastanite malo i razgledajte ovo umjetničko djelo.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Baška Voda – Kip sv. Nikole Putnika
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala