Razgledajte crkvu sv. Nikole –Baška Voda

# Razgledajte crkvu sv. Nikole –Baška Voda

Srednja dalmacija

Baška Voda

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Baška Voda
28.08.2017. 14:06 dodajeIvan

Baška Voda je popularno turističko odredište mnogima. Nalazi se nadomak Makarske i dio je Makarske rivijere. Gradić je smješten na središnjem dijelu hrvatske obale Jadranskoga mora.
S obzirom da se nalazi u srednjoj Dalmaciji, niti 50 kilometara udaljena od Splita, Baška Voda ima jako dobre preduvjete za još jačim i bržim razvojem turizma.

Nekad je Baška Voda bila naselje težaka i ribara, trgovaca i pomoraca, no danas je gradić izrastao u jedan od značajnijih turističkih mjesta u tom području.

Ako ste na odmoru u Baškoj Vodi, imate priliku za razgledavanjem onda se zaputite prema staroj crkvi sv. Nikole. Gradnja ove crkve započela je 1889. godine, u neoromaničkom stilu. Stotinjak godina nakon izgradnje, sasvim obnovljena crkva sv. Nikole dobila je vrijedne vitraje Josipa Botterija Dinija i slikane postaje Križnoga puta Josipa Bifela. Uz crkvu je 1991. godine sagrađen zvonik i župni dvor, koji čuva vrijednu zbirku etnografskih i sakralnih predmeta.

Osim ovih starih građevina, Baška Voda se može pohvaliti i dvjema značajnim muzejskim zbirkama u staroj jezgri mjesta. To su arheološka zbirka u vlasništvu Općine i iznimno bogata i kvalitetna malakološka zbirka u vlasništvu obitelji Jurišić Akčić.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Razgledajte crkvu sv. Nikole –Baška Voda
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala