Lučica Strožanac nadomak Splita

# Lučica Strožanac nadomak Splita

Srednja dalmacija

Dugi Rat

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Dugi Rat
23.08.2017. 08:25 dodajeIvan

Lučica Strožanac osnovana je 1975. godine. Izgrađena je prvenstveno volonterskim radom svojih članova. Upravljanje lučicom je povjereno Društvu športskih ribolovaca "Strožanac".
Osim što Društvo športskih ribolovaca Strožanac upravlja privezima brodova, nudi usluge dizalice, skalade, kontrolira suhi vez, ima dodatne obveze poput razvoja sporta, rekreacije, ekologije i kulture u Podstrani u skladu s mogućnostima.

U današnje vrijeme ova lučica ima sve odlike moderne marine. U lučici se nalazi 330 vezova, a okružena je brojnim ugostiteljskim i zabavnim sadržajima. Cilj je to Društva športskih ribolovaca iz Strožanca, koji je zaista i ostvaren.

Povijest lučice u mjestu StrožanacPremda se prva brodica u ovoj lučici privezala još daleke 1975. godine, tijekom tog početničkog perioda na njoj se nije ništa radilo. Vezovi su propadali, a u lučicu gotovo da se i nije ulagalo.

Tek nedavno – 2007. godine, sa dolaskom i nove uprave stvari su se pokrenule na bolje. Danas Društvo broji preko 500 članova, i briga o lučici je postala prioritet.

Lučica je danas postala moderna marina, popularno mjesto za sve uzraste i rado je posjećena u ljetnim mjesecima.

Lučicu posjećuju mnogi iz susjednih mjestaLučicu posjećuju mnogi mještani Podstrane i Strožanca, no sve češće dolaze i Splićani koji tu imaju stalni vez. Splićani posebno vole ovu lučicu jer je zaštićena od svih vjetrova, a posebno je pogodna i njima i drugim gostima jer se iz nje lako stiže do prvih otoka pri obali.

Ako posjetite lučicu budite sigurni da ćete uživati. Osim prelijepog pogleda na malene, i one malo veće brodice, uz lučicu su smješteni ugostiteljski objekti sa vrhunskom ponudom. U blizini lučice se organiziraju ronilački tečajevi, te tečajevi za voditelje brodica. Lučica je otvorena i za druge sadržaje, od kulturnih do sportskih. Ovdje dolaze i mnoge obitelji sa djecom, što znači da ste svi pozvani da uživate i lijepo se provedete.Novi izgled lučice svidio se mnogima, a tome najviše u prilog ide sve veći broj gostiju. Dođite i vi, posjetite lučicu i uživajte u prelijepim trenutcima na jadranskoj obali.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Lučica Strožanac nadomak Splita
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala