Uvala Lovrečina Brač

# Uvala Lovrečina Brač

Srednja dalmacija

Postira (otok Brač)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Postira
21.08.2017. 09:01 dodajeIvan

Ako ste posjetili otok Brač, i zatražili obilazak te se raspitali o nekoj plaži za provesti dan – onda su vam mještani sigurno dali upute kako da dođete na plažu Lovrečina.
Plaža Lovrečina se nalazi u istoimenoj uvali iz koje se pruža pogleda ka kopnu, na mjesto Dugi rat. Riječ je o jako popularnoj plaži, sačinjenoj od sitnog pijeska i zatvorenoj prirodnom uvalom. Plažu posjećuju mnogi gosti otoka, ali i nautičari koji vole baš ovakve uvale.

U nastavku ćemo vas bolje upoznati sa ovom uvalom, te plažom na njoj i prelijepim krajolikom koji okružuje mjesto.

Otkrijte uvalu Lovrečina na otoku BračuNa sjevernoj obali otoka Brača, između mjesta Postira i Pučišća, smjestila se uvala Lovrečina. Uvala je poznata po velikoj pješčanoj plaži i vrijednim arheološkim nalazištima. Baš na ovom mjestu se nalaze ostaci nekadašnje bazilike Sv. Lovre iz 5. i 6. stoljeća. Na blagdan Sv. Lovre 10. kolovoza ovdje hodočaste vjernici iz okolnih otočnih mjesta. Do uvale se može stići s mora, kao i automobilom.

Plaža je dobila ime po uvali u kojoj se nalazi, a posebno je dobra za obitelji sa djecom, zbog mnogo pijeska i plićaka uz obalu. Ipak, na njoj će svatko uživati i pronaći zanimaciju za sebe.

Plažu čini sitni pijesak, a odlikuje ju veliki plićak zbog čega i jeste tako draga djeci i mlađem uzrastu. Okružena je zelenilom, a sa stražnje strane je ograđena kamenim zidom. Ponuda na plaži prikladna je pa možemo spomenuti restoran koji se nalazi u blizini, ili štandove sa svježim voćem ubranim u lokalnim voćnjacima. Kada ste se zasitili kupanja i sunčanja, možda bi najbolje bilo da sjednete u spomenuti restoran i uživate u ukusnim zalogajima.

Ako niste gladni, onda za sebe odaberite osvježavajuće piće. Ponuda je bogata i svatko će pronaći okus za sebe.

Objekti u blizini: Lovrećina Beach Bar (50 m)

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Uvala Lovrečina Brač
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala