Aquarium Šibenik – Zanimljivo popodne za sve uzraste

# Aquarium Šibenik – Zanimljivo popodne za sve uzraste

Sjeverna dalmacija

Šibenik

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Ako ste u Šibeniku, i tražite mjesto za posjetiti i obogatiti dan – svakako svratite u šibenski aquarium. Ovo mjesto posebno je drago djeci i mlađima, no i stariji imaju što za vidjeti.
Osim uživanja u pogledu na raznolikost biljnog i životinjskog svijeta, ako ste zainteresirani, možete naučiti dosta zanimljivih stvari u vezi prirode koja okružuje naš grad.

Ovo je zapravo najbolji način da se upoznate sa stanovnicima mora, rijeka i jezera, ali i sa zanimljivim reptilima. Aquarium u Šibeniku je mjesto na kojem se možete i zabaviti i naučiti nešto zanimljivo.

Aquarium Šibenik nalazi se u neposrednoj blizini Katedrale sv. Jakova. Može se pohvaliti sa 20 manjih akvarija s ribama i biljkama iz Jadrana, ali i vrstama svjetskih mora.

Glavna atrakcija našeg akvarija jeste bazen popunjen sa sedam tisuća litara vode, u kojem se može vidjeti uronjena barka popunjena vodom, u kojoj obitavaju riblje i biljne vrste ovog bazena. U njoj su skrovište pronašle zvijezde, puževi i ostali organizmi koji obitavaju u jadranskim plićacima. Za potpuni doživljaj, ovaj bazen je osmišljen na način da posjetioci mogu i dotaknuti mala morska stvorenja.

Svaki od akvarija pored ima LED zaslon na kojemu su pokazani zanimljivi i poučni detalji o njegovim stanovnicima, točnije, kako se ponašaju u prirodi.

Preporuka: Tvrđava Svetog Nikole Šibenik

Solaris Dalmatinsko etno selo

Osim većeg broja akvarija, sa stanovnicima u njima, pored je izložen i jedan takoreći anti-akvarij, u kojem nema živih organizama. U njemu su naime izloženi otpadni predmeti koje možemo pronaći u morima. Ovaj izložbeni akvarij je pun raznog otpada, poput plastičnih vrećica i staklenih boca, a služi nam da dobijemo svijest o našem lošem utjecaju na okoliš i prirodu. Uz ovaj se akvarij također nalazi jedan informativni zaslon, na kojemu možete saznati više o brzini kojom se različite vrste otpada razgrađuju u moru.

Posjetite akvarij u Šibeniku – provedite ugodno obiteljsko druženje


Aquarium Šibenik je jedinstven doživljaj mora i podmorja za cijelu obitelj. Posebno je zanimljiv djeci i školarcima, no u njemu će se odlično provesti i roditelji te oni stariji koji vole prirodu. Smješten je u staroj gradskoj jezgri, i svima je na dohvat ruke. Nalazi se svega 50 metara od katedrale sv. Jakova, u kamenoj kući autohtonog dalmatinskog izgleda.

Unutar prostorija se nalazi 20 akvarija s jadranskim i tropskim ribama i biljkama. Saznajte koje riblje i biljne vrste obitavaju u Jadranu, a upoznajte i neke vrste svjetskih mora. Pored svakog akvarija postavljen je LED monitor s informacijama o stanovnicima akvarija.

U okviru akvarija nalazi se suvenirnica gdje se mogu kupiti autohtoni suveniri koji su tematikom vezani za more i Dalmaciju, a izradili su ih velikim dijelom lokalni kreativci.

Dođite i uživajte u razgledavanju. Vrijeme provedeno u šibenskom akvariju zaista brzo prolazi. Ovo je odlično mjesto za obiteljsko druženje, te je prilika da naučite nešto novo i svakako zanimljivo.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Aquarium Šibenik – Zanimljivo popodne za sve uzraste
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala