Crikvenica što vidjeti

# Crikvenica što vidjeti

Kvarner

Crikvenica

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Crikvenica
15.06.2017. 13:20 dodajeIvan

Crikvenica je grad u zapadnoj Hrvatskoj, smješten u Kvarnerskome zaljevu. Grad se sastoji od naselja Crikvenica, Dramalj, Jadranovo i Selce.
U prošlosti je Crikvenica imala funkciju luke za manja vinodolska naselja u unutrašnjosti, frankapanska središta Bribir, Grižane, Drivenik, Tribalj i još neka. 

Danas je ovaj grad okrenut turizmu, i jedan je od ljepših turističkih destinacija na hrvatskoj obali. Mediteranska blaga klima koja ovdje prevladava, te čisto more ugodne temperature stvorili su od Crikvenice izuzetno lječilišno odmaralište.

Maleni kvarnerski grad postao je za kratko vrijeme top destinacija za vrijeme ljetne turističke sezone. Crikvenici pogoduje i blizina nekih većih gradova kao što je Rijeka na sjeveru, i Zadar malo dalje na jugu. Crikvenička rivijera nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja pa su ovdje dobrodošli i ljubitelji aktivnog odmora, ali i svi oni koji traže opušten i tihi odmor. Blizina Zagreba posebno pogoduje Crikvenici jer je omiljeno odredište mnogih Zagrepčana, posebno kroz vikende. Kilometarske pješčane i šljunčane plaže na najbolji način opisuju rivijeru ovoga grada. Povezane su prirodnom šetnicom, na kojoj uživa veliki broj i stranih i domaćih turista.

Crikvenica gleda na kvarnerski otok Krk, te još neke manje otočiće koji stidljivo vire iznad morske površine.

Ovaj maleni turistički gradić na dohvat je ruke gostima iz Srednje Europe, te domaćim posjetiteljima iz Zagreba i drugih mjesta kontinentalne Hrvatske. Smještena je na hrvatskom dijelu Jadranskog mora, poznatom kao Hrvatsko primorje. Malo tko zna ali je Crikvenica jedno od najstarijih ljetovališta na Mediteranu. Ljeto je period kada Crikvenica najintenzivnije živi. Lijepe pješčane i šljunkovite plaže pružaju zadovoljstvo kupanja u čistom moru. Prirodna hladovina mediteranskog raslinja daje poseban ugođaj i zaštitu od jakog sunca. Na plažama ispred Crikvenice možete se bezbrižno odmarati, kupati u moru i provesti dane pod hladovinom bez straha od jakog sunca. Naravno, oprez je ipak poželjan, kao i odgovarajuća zaštita u obliku krema i šešira koji daju poseban đir ljetnom ugođaju.

Plaže Crikvenica


Pogledajte plaže u Crikvenici

Turistička ponuda Crikvenice


Turistička ponuda našeg grada, kao i okolnih mjesta je raznolika i zbog toga nas posjećuje veliki broj gostiju svake godine. Među ponudom možemo izdvojiti šetnje uz more i planinarenje okolicom. Možete se zabaviti uz razne sportske igre na moru i kopnu, ili sudjelovati u nekoj od mnogih ribarski fešti ili karnevalskih ludorija. Ples i zabava na hotelskim terasama i noćnim klubovima, događaji su koji posebno uveseljavaju mlade, koji su naši česti gosti.

Osim omladine, Crikvenicu vole posjetiti i osobe starije životne dobi, obitelji sa djecom i jednostavno osobe koje vole neke drugačije zanimacije poput klasične glazbe ili izložbe slika. Gastronomska ponuda postala je neizostavan dio svakog priobalnog grada pa tako i našeg. Naši gosti mogu uživati u lokalnim specijalitetima, ali i svim ostalim jelima po želji.

U našoj turističkoj ponudi imamo izlete brodovima, kao i izlete autobusima na kojima upoznajete bližu i dalju okolicu Crikvenice.

Crikvenica je grad koji živi i zimi, posebno zbog raskošnih karnevalskih svečanosti u siječnju i veljači. Ako ste iz nekog razloga spriječeni doći za vrijeme ljetnih mjeseci, prilika za upoznavanje Crikvenice može biti baš neki od ovih karnevala.

Crikvenica je izuzetno bogata povijesnim događajima, pa danas imamo što za vidjeti. Bogato povijesno i kulturno naslijeđe privlači veliki broj posjetitelja tijekom čitave godine. Ipak, nećemo pisati u tom smjeru – možda nekom drugom prilikom.

Gospodarstvo i smještaj u Crikvenici


Turizam se u Crikvenici i okolici počeo razvijati 1890-ih, a 1894. izgrađen je hotel Therapia. Godine 1906. proglašena je klimatskim lječilištem. Ipak, značajan razvoj Crikvenica doživljava tek nakon Prvog svjetskog rata. Danas Crikvenica raspolaže većim brojem luksuznih hotela, ali i privatnim smještajnim kapacitetima. Veći dio naših gostiju rezervira u nekom apartmanu u Crikvenici ili obližnjem mjestu.

Ako posjetite Crikvenicu, a volite razgledavanja, onda vam preporučujemo da pogledate crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije, crkvu Svetog Antona, Sunčani sat, Memorijalni atelje Zvonka Cara ili Muzej grada Crikvenice.

Zanimljivo će biti, posebno ljubiteljima prirode, slatkovodno Kavranovo jezero.

Crikvenica što vidjeti
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala