Skradin što vidjeti

# Skradin što vidjeti

Sjeverna dalmacija

Skradin

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Skradin
02.06.2017. 08:55 dodajeIvan

U zaleđu Šibenika, na desnoj obali rijeke Krka nalazi se gradić imena Skradin. Skradin je udaljen tek 18 kilometara od Šibenika, što mu pogoduje u svakom smislu.
Prepoznatljivi detalj grada je crkva Porođenja Blažene Djevice Marije i njen obližnji zvonik. Osim spomenute građevine u gradu se ističu i tornjevi crkve sv. Spiridona.

Kada opisujemo ovaj grad kažemo da je Skradin romantično mjesto na Mediteranu. Grad je prošaran uskim popločanim ulicama, mnogim prolazima, voltama i skalinama.

Cijela gradska jezgra zaštićeni je spomenik kulture. Ako volite šetati i razgledavati povijesne detalje onda ste na pravome mjestu. Gradska jezgra sačinjena je od kuća koje su većinom izgrađene u 18. i 19. stoljeću. Fasade kuća su rađene tipično za taj period, za utjecaja Venecije, što danas daje poseban uvid u povijesnu gradnju.

Nacionalni park KrkaSkradin je polazna točka za nacionalni park Krka. Pročitajte više o NP Krka.Smješten na rijeci, nedaleko od mora, Skradin ima luku koja je dobro popunjena raznim plovilima. Vlasnici brodica vole ovdje doći, skloniti se od velikih gužvi i uživati u jednom ipak posebnom ambijentu. Iako je grad na rijeci, on se budi za vrijeme ljetne turističke sezone i jako dobro će primiti svoje goste.

Ako posjetite Skradin, možete uživati na ulicama grada u pravoj atmosferi malenog dalmatinskog mjesta. Poseban ugođaj možete osjetiti za vrijeme Skradinskog festivala klapskog pjevanja ili za svetkovinu Male Gospe.

Blizu Skradina se nalazi i arheološki lokalitet Bribirska glavica, u narodu poznatog kao „hrvatska Troja“, zbog jako domišljatog spoja prirode i drevnih građevina.

Povijesne znamenitosti krase ovaj grad, no ovdje mnogi dođu da se okupaju i sunčaju. Skradin ima posebna kupališta, jako dobro uređena, i odličnu gastronomsku ponudu. Posebno želimo naglasiti da je voda boćata jer se rijeka ulijeva u more.

Zanimljivo u vezi ovog gradića: Prema pisanju Forbesa, Skradin je omiljeno ljetovalište Billa Gatesa.

Ako želite i vi doći u Skradin, razgledati ulice grada, otići do Parka Krka ili se spustiti rijekom do mora – rezervirajte u Skradinu i dobro se provedite. Veselimo se vašem dolasku.

Skradin što vidjeti
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala