Senj što vidjeti

# Senj što vidjeti

Kvarner

Senj

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Senj
01.06.2017. 12:57 dodajeIvan

S obzirom da je Senj među najstarijim gradovima gornjeg dijela Jadrana, njegova bogata povijest ne treba nas niti malo začuditi. Grad je utemeljen u predrimsko doba prije nekih 3000 godina. Bio je glavno središte ilirskog plemena Japoda.
Danas je Senj pozicioniran u podnožju obronaka Kapele i Velebita. Prepoznatljivi simbol Senja je Tvrđava Nehaj, poznata i pod nazivom "Kula Nehaj". Nalazi se na brdu Nehaj, a izgrađena je davne 1558. godine.

Grad Senj se nalazi u Ličko-senjskoj županiji, preko puta otoka Krka.

Plaže u Senju

Turizam u Senju


Ako pričamo o turizmu u ovom malenom gradiću, on je aktivan, ali ipak nedovoljno s obzirom na mogućnosti Senja. Kako god, u Senju imate što za vidjeti i dovoljno mjesta za uživati u vrućim ljetnim danima.

Tradicionalno se, svake godine, u Senju održavaju balovi. Traju za vrijeme poklada, a riječ je o zanimljivom događaju – veselim plesovima u kostimima i pod maskama. Balovi traju od prve subote nakon Nove godine, pa sve do utorka prije kršćanskog spomendana pepelnice. Veselo mnoštvo pleše do jutarnjih sati, a za one najmlađe se svake nedjelje u popodnevnim satima održava Reduta – verzija balova namijenjena samo djeci.

Ljetni karneval u Senju


Senj je priobalni grad pa ćemo spomenuti i sadržaj koji se odvija tijekom ljetnih mjeseci. Osim već gore spomenutih balova, te brojnih kulturnih znamenitosti, Senj je poznat i po Senjskom ljetnom karnevalu. To je najstariji i najveći događaj takve vrste u Republici Hrvatskoj.

Karnevalska događanja u Senju traju četiri dana tijekom kolovoza. Sve započinje velikom karnevalskom povorkom u kojoj sudjeluje tisuće maškara iz čitave Hrvatske i inozemstva.

Kako je Senj domaćin, najveći doprinos ovom karnevalu daju maškare iz Senja. Mještani se mjesecima pripremaju za veliku povorku, i proslavu koja će trajati danima.

Prirodne ljepote koje trebate obići


Senj je grad okružen prirodnim ljepotama koje svakako trebate razgledati. Blizu grada se nalazi Nacionalni park Sjeverni Velebit i park prirode Velebit. To su mjesta na kojima će uživati ljubitelji očuvane prirode i aktivnog odmora. Osim njih, tko god dođe i prošeće prirodom doživjet će poseban ugođaj i ljepote parkova. Vrijeme provedeno u prirodi podarit će posebno opuštajuće raspoloženje.

Parkovi su idealno mjesto za brojne sportske aktivnosti. Planinari obožavaju ovdje doći, kao i ljubitelji šetnje i vožnje biciklom. Grad Senj nudi svojim gostima uređene planinarske staze, šetnice, i biciklističke staze. Na vama je samo da dođete, prijavite se u obližnjem turističkom uredu i odaberete nešto iz bogate ponude.

Osim planina i zelenila koje okružuje Senj, gosti mogu uživati u prekrasnom moru kvarnerskog zaljeva. Posebno je pogodno za ronioce i jedriličare. Groblja potonulih brodova bude istraživački nagon i ronioci ovdje rado provode svoje vrijeme. Istraživanje morskih dubina posebna je disciplina u kojoj uživaju mnogi gosti Senja.

Rezervirajte apartman u Senju i provedite odmor kakav zaslužujete. Nadamo se da ćete doći, uživati u ponudi i provesti se baš kako ste i zamislili.

Za kraj da spomenemo i plaže ovog grada


Navest ćemo tek neke poznatije plaže u Senju, a druge vi sami istražite. Ako vam se neka posebno dopadne, slobodno je opišite i postavite na našem portalu.

Inače na senjskoj rivijeri vidimo šljunčane i kamenite plaže. Nalaze se među njima i dobro popunjene plaže bogatog sadržaja, ali i skrivene uvale koje nude određenu dozu mira i tišine.

Među najljepšim plažama u Senju svakako je plaža Prva draga. Plaža je smještena na sjevernom ulazu u grad, u maloj šljunčanoj uvali. Okupana je čistim morem, prekrasnih nijansi plavih boja. Plaža je udaljena tek par minuta šetnje od centra grada, ali na njoj nema velikih gužvi. Ovdje uživaju gosti kojima nije potreban dodatni sadržaj na plaži, ali vole manje gužve i potrebni mir tijekom svog odmora.

Ako tražite dodatne aktivnosti, ne smeta vam gužva i dinamika na plaži – onda je za vas plaža Škver. Idealna je za one koji uživaju u dodatnim aktivnostima koje se nude na plaži. Škver je šljunčana plaža koja naravno ima čisto i ugodno toplo more. Jedan dio je betoniran i dobro će doći za cjelodnevno izležavanje pod suncem. Ova plaža pogodna je za obitelji s djecom, posebno zbog blagog ulaska u more. Osim spomenutog, na plaži Škver postoji i posebno uređen ulaz u more za osobe s invaliditetom.

Gosti koji dođu u Senj imaju na izbor i gradsko kupalište Banja. Ovaj dio obale obožavaju posjetiti mladi parovi koji vole zabavu i dobru glazbu. Osim dnevnih aktivnosti, ovdje možete uživati u večernjim satima dobre zabave i glazbe.

Senj što vidjeti
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala