Rab što vidjeti

# Rab što vidjeti

Kvarner

Rab (otok Rab)

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Rab
27.05.2017. 13:40 dodajeIvan

Rab je otok u našem Jadranu, smješten malo južnije od otoka Krka, te istočnije od otoka Cresa.
Na otoku se nalazi istoimeni grad – grad Rab koji je ukrašen srednjovjekovnim zidinama koje ga okružuju. Tu je još povijesnih građevina, pa ćemo spomenuti gotičku baziliku Sv. Marije koja je među posjećenijim odredištima u ovom gradu.

Čitav otok okružuje čisto i bistro more, te priroda koja mu daje posebnu draž. Gostoprimstvo otočana postalo je prepoznatljivo među gostima, što oni naravno cijene i vraćaju se iz godine u godinu. Poseban je ovo otok po svojim suprotnostima. Naime, Rab možemo opisati kao otok koji na sjeveru ima brdski masiv i ogoljeli okoliš od bure, dok ga na njegovoj južnoj strani krase prelijepe plaže različitih tekstura. Južna obala otoka ukrašena je šljunčanim, pješčanim i stjenovitim plažama. Ovdje svatko može pronaći mjesto po svom guštu.

Prirodno bogatstvo otoka vidi se već prilikom prvog dolaska. Unatoč opisanom ogoljelom kršu na sjevernoj strani otoka, priroda na svoj način buja i očarava svojim djelovanjem. Bogata prošlost i kulturno-povijesno naslijeđe posebno se njeguju na otoku. Ako posjetite Rab uvjereni smo da ćete uživati u razgledavanju starih građevina, održavanju raznih kulturnih događanja i naravno ljepotama mora i obale dok uživate pod ljetnim suncem.


Turizam u Rabu


Razvoj turizma na čitavom otoku donio je značajno smanjenje broja stanovništva koje se bavilo poljoprivredom. Nasuprot tome, porastao je broj ljudi koji su se aktivno počeli baviti turizmom i ugostiteljstvom. Danas je otok, pa tako i sami grad, poznat po turističkom sadržaju i bogatoj ponudi kojom mještani dočekuju svoje goste.

Danas žitelji ovog otoka njeguju turizam i shvaćaju ga ozbiljno i profesionalno.

Turistička ponuda raznovrsna je, bogata i zanimljiva mnogima. Na cijelom otoku imate na raspolaganju oko 22 000 kreveta, raspoređenih u 17 hotela. Tu su i dva veća kampa te 1 manji. Raznolikost ponude ne završava tu, pa možemo spomenuti i dvije ACY marine, 2 turistička naselja te mnoge penzione, nekoliko vila, apartmane i sobe u privatnim kućama. Ipak, najbrojniji su kapaciteti u privatnom smještaju – pogledajte ponudu smještaja na Rabu.

Malo o povijesti otoka


Otok ima bogatu prošlost koja seže još od vremena Ilira, 360 god. prije Krista. Kroz period burne povijesti otokom je vladalo mnogo različitih vladara. Tragovi povijesti i danas se vide u gradu pa ćemo spomenuti njegove zidine, crkve i palače. Osim bogatih povijesnih znamenitosti u Rabu, možete vidjeti i različite, jako zanimljive pronalaske po selima razasutim po otoku.

Naravno, da bi vidjeli spomenute pronalaske, spomenike i građevine, morate doći na otok u naš grad. Pozivamo vas da posjetite Rab i uživate u ljepotama našeg grada.

Rab što vidjeti
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala