Omiš što posjetiti i vidjeti - znamenitosti u Omišu

# Omiš što posjetiti i vidjeti - znamenitosti u Omišu

Srednja dalmacija

Omiš

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Omiš
25.05.2017. 10:18 dodajeIvan

Smjestio se na ušću rijeke Cetine, tek 21 kilometar južno od Splita do kojeg ima 25 kilometara udaljenosti. Omiš je grad sa posebnim, jako povoljnim položajem, koji mu je kroz povijest omogućavalo obranu od napada, a danas nudi zaista mnogo za turizam i razvoj grada općenito.

Fortica Omiš


Krase ga kamena vrata impozantnih gabarita, koja su danas i svojevrsni simbol ovoga grada.

Ako posjetite Omiš i poželite se razgledavanja povijesnih građevina, dobre kuhinje i sličnog sadržaja, svakako posjetite tvrđavu Fortica, tvrđavu Mirabela ili župnu crkvu Sv. Mihovila. Sve su to povijesne građevine kojima se mještani ponose i koje svake godine privuku veliki broj turista. Tvrđava fortica omiš

Osim razgledavanja spomenutih građevina, u Omišu se možete zabaviti na Festivalu dalmatinskih klapa, ili uživati na raftingu Cetinom.

Ljubitelji ukusnih zalogaja uživat će u lokalnim specijalitetima – žabljim batacima i jeguljama.

Rafting u Omišu - Omiš rafting


Rafting kanjonom Cetine u Omišu svakako je najveća turistička atrakcija danas. Naravno, tu je i ljetni turizam, kupanje na gradskim plažama i uživanje u restoranima, no avanturisti jednostavno obožavaju rafting kanjonom Cetine. Adrenalinski sport privlači mnoge sa svih strana svijeta.

Spuštanje kanjonom proteže se preko 2 kilometra niz Cetinu i nudi nezaboravan osjećaj uz posebno adrenalinsko iskustvo.

Ako ste u potrazi za odredištem gdje želite provesti odmor, dobro pojesti i iskušati se u nekim naprednijim sportskim izazovima – Omiš je mjesto za vas.

Plaže u Omišu


Osim što je poznat po adrenalinskim sportovima, Omiš se može pohvaliti i dugim pješčanim plažama. Pročitajte o njima, a dok ih proučavate i tražite najbolju za sebe, mi ćemo napisati još par redaka na turističku ponudu u Omišu.

Omiš Plaže Možda i najljepša plaža je Mala luka Omiš (slike i lokacija).

Poznat je po brojnim šljunčanim i pješčanim plažama. Glavna plaža u gradu je pješčana, okružena brojnim restoranima, kafićima i trgovinama. Dugačka je gotovo jedan kilometar, i ukrašena plitkim i ugodno toplim morem. Jedna je od najpoznatijih pješčanih plaža u cijeloj Hrvatskoj. Cijelu omišku rivijeru krase mnogi izvori pitke vode, među kojima je najpoznatija uvala Vruja. Nalazi se na istočnoj strani Omiške rivijere, smještena između Piska i Brela. Mnogi kažu da je to i najljepše mjesto na obali Srednje Dalmacije.


Odaberite smještaj i prepustite se


Ako ste već poželjeli doći i odmoriti se u Omišu, predlažemo da pogledate ponudu apartmana Omiš. Pronađite za sebe najbolje mjesto za odsjesti i uživati na godišnjem odmoru.

Odmor u Omišu ostat će vam u dobrom sjećanju. Mnogi, kada jednom dođu, nastavljaju da posjećuju ovaj grad na jugu Hrvatske. Ljepote grada, očaravajući kanjon i dugačke plaže sa čistim morem su i više od jednog dobrog razloga da nas posjetite. Ovdje će svatko pronaći nešto za sebe.

Veselimo se vašem dolasku, ugodnom druženju i boravku u našem gradu. Lijepo se provedite i dođite nam opet.

Omiš što posjetiti i vidjeti - znamenitosti u Omišu
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala