Plitvička jezera, slike, radno vrijeme i cijene ulaznica

# Plitvička jezera, slike, radno vrijeme i cijene ulaznica

Gorska Hrvatska

Plitvička jezera

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

"Jednostavno čudesno", prva je misao većine od mnogobrojnih turista koji posjećuju Plitvička jezera, najstariji nacionalni park u ovom dijelu Europe. Ljepota, posebnost i turistički doživljaj Plitvica, kao i neizmjerno zadovoljstvo posjetitelja, izviru iz prekrasnih slapova, netaknute prirode i drugih jedinstvenosti ovog bisera. Bisera kojeg je priroda stvarala tisućama godina.
Gdje god zađete u Nacionalnom parku Plitvička jezera, svugdje će vas zaokupiti biseri. Biseri prirode. Koji će vas učiniti zadovoljnima, jer ćete u njima beskrajno uživati. Biseri su to koji će vas ispuniti osjećajem zadovoljstva i odmaknuti vas od svijeta kakvog poznajete, i to u jedan novi svijet, u svijet netaknute prirode.

Jer, potvrdit će svi, od stručnjaka do posjetitelja, Plivička jezera su pravi biser među prirodnim ljepotama. "Prirodno čudo koje oduzima dah", još je jedan česti opis koji turisti pridaju Plitvicama.

Osim prekrasnih slapova i prirode u svojem najboljem izdanju, Plitvička jezera oduševljavaju turiste i drugim posebnostima. Poput bogatstva biljnim i životinjskim vrstama, kao i mogućnosti aktivnog odmora u čudu koje je stvorila priroda.

Jezera, njih 16, turistu daju neponovljiv osjećaj. S jedne strane netaknuti šume, s druge zvuk slapova koji treba osjetiti, jer se njegova magija ne može dočarati čak ni putem moderne tehnologije. S jedne strane čista priroda u iskonskom obliku, s druge raznolikost flore i faune. Naposljetku i gomile turista koje dodatno osnažuju dojam ljepote Plitvica.

Zato, kada posjećujete Plitvice, potpuno se prepustite užitku. Zanemarite tada na trenutak mobitele i fotoaparate jer tehnologija još nije toliko napredovala da bi mogla zabilježiti takvu ljepotu. Jedino ju čovjek može svojim osjetilima spoznati. Pogledajte koliko traje trajanje obilaska Plitvičkih jezera.

NP Plitvice, odnosno Plitvička jezera nalaze se između planina Male Kapele na zapadu i Plješivice na istoku. Smještene usred Dinarskog planinskog masiva Plitvice su u pravom smislu riječi – prirodni fenomen.

Sačuvana priroda ovdje dolazi do izražaja, i u punom sjaju, na malom prostoru, pokazuje svoje ljepote i umijeće preobrazbe kroz dugi vremenski period.

Nacionalni park Plitvice nalazi se pored državne ceste D1 Zagreb – Split, između mjesta Slunj i Korenice. Veća mjesta u blizini Plitvica su: Ogulin, Rakovica, Otočac i Gospić.

Jezera u parkuNacionalni park Plitvice sačinjen je od 16 jezera. Zanimljivo je da se svako od jezera nalazi na različitoj nadmorskoj visini, pa se jezera stepenasto prelijevaju i postepeno silaze jedno u drugo. Zbog ove visinske razlike jezera su podijeljena na Gornja i Donja jezera.

Plitvička jezera

Gornja jezera: Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero, Veliki Burget i Kozjak.

Donja jezera su: Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac i Novakovića Brod.

Najveće jezero u parku je jezero Kozjak koje obuhvaća površinu oko 80 hektara (nešto više), a ujedno je i najdublje jezero (dubina 47 metara) u Plitvicama.

Prirodno bogatstvo NP Plitvice možemo opisati bogatstvom šuma i biljnih vrsta, raznolikim životinjskim svijetom i prelijepim vodenim formacijama (jezerima) koja životinjske i biljne vrste dodatno nadopunjuju.

Plitvička jezera su bogata slapovima, jer se jezera prelijevaju. Jedan od najljepših slapova na Plitvicama je slap između Milanovca i Gavanovca. Slap zovemo „slap Milke Trnine“ po hrvatskoj opernoj primadoni.

NP Plitvice ima nekoliko hotela i kampova. Ako se odlučite posjetiti park, svakako se prethodno najavite, i rezervirajte smještaj u nekom od spomenutih objekata.

Za upite i rezervacije, najbolje je kontaktirati Službu Marketinga i Prodaje NP Plitvička jezera

Tel:  +385 (0)53 751 014

Tel: +385 (0)53 751 015

Fax: +385 (0)53 751 013

e-mail: [email protected]

Aktivnosti u NP Plitvička jezeraNacionalni Park Plitvička jezera možete posjetiti tijekom cijele godine. Od aktivnosti u parku možemo izdvojiti: obilazak jezera, planinarenje, skijanje i sanjkanje te biciklizam.

Plitvice radno vrijeme i cijene ulaznicaRadno vrijeme i cijene ulaznica nacionalnog parka Plitvice.

 

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Plitvička jezera, slike, radno vrijeme i cijene ulaznica
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala