Crkva Rođenja blažene Djevice Marije Labin

# Crkva Rođenja blažene Djevice Marije Labin

Istra

Labin

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Crkva Rođenja blažene Djevice Marije nalazi se unutar starogradskih zidina, u jednoj od najljepših ulica starog grada Labina. Na pročelju crkve nalazi se gradski grb, mletački lav, barokni kip senatora Antonia Bollania, borca protiv Turaka i gotičkih rozeta . Crkva je obnovljena 1993. godine.  crkva je sagrađena 1336. godine na temeljima starije crkvice iz 11. stoljeća. Kroz povijest, crkva je velik broj puta obnavljana i nadograđivana: 1582, 1623., 1834., 1932. te posljednji put 1993. godine. U unutrašnjosti crkve Rođenja Blažene Djevice Marije nalazimo ČAK šest mramornih oltara od kojih se izdvaja oltar Preobraženja iz 18. stoljeća na kojem se nalazi urna s relikvijama Sv. Justa prenijetih 1664. godine iz Rima. Na glavnom oltaru se nalaze likovi Blažene Djevice Marije,  svetaca Justa, Sergeja  Julijana, Tome i Jakova i Svete Paoline. Valja napomenuti kako se u ovoj crkvi tradicionalno održava ljetna sezona klasičnih koncerata.

Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi




Crkva Rođenja blažene Djevice Marije Labin
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala