Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj

# Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
03.05.2017. 21:55 dodajeIvan

Napomena: Pogledajte sve pješčane plaže u Hrvatskoj sa slikama i lokacijom. Hrvatska obala poprilično je raznolika. Većinom je opisujemo kao stjenovitu, sa dosta šljunčanih dijelova i tek ponegdje sa pješčanim dijelovima. Iako smo na neki način u deficitu sa pješčanim plažama, njih ima određeni broj. Lijepe su i očarat će vas na prvi pogled.
Pješčane plaže svojevrsni su sinonim tropskih oaza, pa nas misli odmah povedu na daleka otočja na kao što su Bahami, no ne trebamo ići daleko da bi uživali u prelijepim pješčanim plažama. Ima ih u Hrvatskoj i to zaista veliki broj. Samo mali dio njih opisat ćemo u tekstu koji slijedi.Plaža Istruga Brna otok Korčula

Ovu priliku koristimo da vas provedemo hrvatskom obalom, i upoznamo sa tek nekim od pješčanih plaža. Izdvojit ćemo one ljepše, po našem izboru i recenzijama gostiju koji su bili na njima. Ako budete imali nekih prijedloga, slobodno nadopunite našu objavu. Na taj način i Vi možete aktivno da sudjelujete u stvaranju najvećeg turističkog portala u Hrvatskoj. Ovo je tek početak, jer nas čeka još zaista mnogo objava, lijepog teksta i fotografija koje ga prate. Nastavit ćemo sa pješčanim plažama – tako smo i započeli sa ovim tekstom.

Pješčane plaže posebne su, pogodne za odbojku na pijesku, dječju igru u plićaku i naravno zaigrati picigina. Pa krenimo onda redom...

Plaža Sv. Jakov kod DubrovnikaTek 1 kilometar od Dubrovnika nalazi se ova prekrasna pješčana plaža Sv. Jakov Dubrovnik (slike i lokacija). Smještena je ispod crkve sv. Jakov, po kojoj je i dobila ime. Plaža je zapravo kombinacija pijeska i šljunka, a do nje se dolazi stepenicama koje se spuštaju sa lagane uzvisine.

Jedna je ovo od atraktivnijih, i posjećenijih plaža u Dubrovniku. Smještena u malenoj uvali, sa plaže se pruža prekrasan pogled na sami grad i na obližnji otok Lokrum.

Plaža obiluje sportskim aktivnostima; spomenut ćemo jet-ski, razne vodene sportove i vožnju kajakom. More je uz obalu plitko, no već nakon par metara od obale imate dubine koje pogoduju kupanju i ronjenju. Ovdje možete istraživati podvodni svijet, a oni bolje opremljeni mogu uraditi fenomenalne podvodne fotografije. Plaža je pogodna za mlađe osobe i obitelji sa djecom. Mladi parovi ovdje će pronaći svoju romantičnu oazu, dok za starije plaža možda ipak nije najbolji izbor. Iskreno, zbog već spomenutih stepenica, starije osobe, i osobe s poteškoćama u kretanju trebale bih pronaći neko prikladnije mjesto za sebe.

Plaža Bilotinjak – Privlaka NinPrirodna pješčana plaža – Bilotinjak (slike i lokacija) – nalazi se između Privlake i Zatona. Smještena je u Zadarskom kanalu, skrivena od naseljenih mjesta i prava je prirodna oaza za sve ljubitelje takvog okruženja.

Pješćana plaža Bilotinjak

Još jedna Dubrovačka plaža – BellevueU Dubrovniku, u dijelu grada Gorica se smjestila pješčana plaža Bellevue. Nalazi se u prelijepom zaljevu, ispred istoimenog hotela. Do plaže se dolazi liftom iz spomenutog hotela, ili zaobilaznom stazom, pješice.

Smještena je ova plaža između visokih stijena, a zbog njihovog položaja sunce na njoj zalazi nešto ranije. To vas ne treba obeshrabriti, i nikako biti odluka da je ne posjetite.I ova plaža je jako dobro posjećena, te se na njoj organiziraju razna sportska natjecanja. Najpoznatije za spomenuti je natjecanje u amaterskom vaterpolo turniru „Divlje lige“. Ovaj mini sportski događaj se održava sredinom sezone, da turisti mogu uživati gledajući vještine domaćih vaterpolista. Osim domaćih vaterpolo igrača, turnir ugošćuje i mnoge klubove izvana. Zanimljivo je spomenuti da turnir nekada prati i više od 30.000 ljudi, što je zaista impozantna brojka.

Ako ne igrate vaterpolo nije problem. Ovdje se mogu zaigrati razni drugi vodeni sportovi. Dovoljno je ponijeti loptu i sastaviti ekipu. Dođite i uživajte na plaži Bellevue.

Plaža PresidentKada smo već u Dubrovniku iskoristit ćemo priliku i predstaviti plažu President. Smještena je podno istoimenog hotela, pješčana je i jako popularna. Nalazi se u gradskom naselju Babin Kuk, a krasi je jako čisto plavo more. Kada smo spomenuli plavu boju vrijedi istaknuti da je ova plaža ponosni nositelj Plave zastave. Nema potrebe objašnjavati što to znači, dođite i saznajte.Sa plaže imate prekrasan pogled na maleni otočić Daksa i Elafitske otoke.

Caffe bar na plaži dobro će doći za osvježenje tijekom vrućih ljetnih dana. Kada ste umorni od kupanja, i tražite hlad, svratite na terasu i odmorite se uz piće i lagani razgovor u društvu.

Otišli smo malo dalje i pronašli plažu KoversadaPlaža se nalazi u Vrsaru, na obali Limskog kanala. Jedna je od najstarijih plaža na ovom području, a poznata je po naturističkom načinu ljetovanja. Dugačka je oko 5 kilometara, pa je konfiguracija terena raznolika. Ima jedan pješčani dio, zbog čega je i jesmo smjestili među pješčane plaže naše obale.

Raznolikost plaže je posebna, pa se ovdje mogu pronaći svi tipovi gostiju. Nudisti neće smetati nikome, a mjesta ima i za stare i za mlade. Dobrodošli su i parovi sa djecom, kao i mladi parovi u potrazi za romantičnim kutkom. Plaža je bogata malenim, skrivenim mjestima, i prirodnim oazama. Plažu prati i dugačka šetnica, te ugostiteljski sadržaj sa prikladnom ponudom.

Obližnja šuma dobro će doći za skriti se od jakog sunca, cjelodnevno izležavanje ili uživanje u omiljenom štivu.

Koversada je još jedna plaža – ponosni vlasnik Plave zastave. To dovoljno govori o čistoći mora i plaže, te njenoj dobroj opremljenosti. Naš tekst može biti suvišan, pa ćemo ovdje stati i krenuti dalje put naše obale.

Smatra se jednom od najljepših plaža na Jadranu – Plaža ŠunjPlaža Šunj (slike i lokacija), smještena je na otoku Lopud, u prekrasnoj prirodnoj uvali daleko od naselja. Poznata je po plićaku koji se proteže i do 100 metara od obale. Zbog toga i jeste omiljena za obitelji sa djecom, ali i druge goste koji vole zaigrati baluna ili picigina.

Na otoku Lopud nema prometa, pa će šetnja do plaže potrajati nekih 20 minuta. Kao alternativu imate mještane, koji će vas povesti malenim automobilom za golf do plaže. Naravno, ako ih lijepo zamolite.

Na plaži se nalaze dva restorana. Izbor jela i pića je zaista bogat, a cijene su prihvatljive. Već smo naveli i previše razloga da posjetite ovu malenu plažu. Mnogi gosti iz Dubrovnika posjete otok baš zbog plaže. Dođite i vi, odmorite se i provedite nezaboravne trenutke na pješčanoj plaži Šunj. Ako uradite fotografije, svakako nam pokažite ovdje na portalu.

Za kraj, da ne zaboravimo spomenuti; jedan dio plaže je namijenjen nudistima. To nije problem, jer je dio zaklonjen pa svi imate svoju intimu.

Pješčana plaža Bilin ŽalBilin Žal je pješčana plaža na Korčuli. Jako je popularna i popunjena, posebno u ljetnim mjesecima. Jedna je od rijetkih prirodnih pješčanih plaža u Hrvatskoj, a osim pijeska će vas očarati i pogled na poluotok Pelješac te na druge otoke korčulanskog arhipelaga.

www.tz-lumbarda.hrPlaža je pristupačna za sve osobe. Ima blagi ulazak u more, pa je pogodna i za osvježenje u plićaku i za dječju igru.

Zbog pjeskovite podloge, more možda i neće pružiti pravi uvid u čistoću ili dati kristalne boje. Ipak, voda je izrazito čista, a zamutiti se može tek zbog uzburkane pješčane podloge. To vam neće smetati za bezbrižno kupanje, te na kraju i odmor na plaži.

Plaža je dugačka skoro 1 kilometar, pa će mjesta biti dovoljno za sve. Na plaži se nalazi riblji restoran sa pravom dalmatinskom kuhinjom. U blizini je i kafić sa bogatim izborom osvježavajućih pića i raznih grickalica.

Vela PržinaNa Korčuli se nalazi još jedna pješčana plaža. Zove se Vela Pržina (slike i lokacija), a u prijevodu njeno ime znači „velika pješčana plaža“.

Smještena je na južnoj strani istočnog rta otoka Korčule. Popularna je i možemo sa sigurnošću kazati kako je ova plaža i najposjećenija na ovom otoku. Sa plaže imate prelijepi pogled na Lastovski kanal, i na sami otok Lastovo.

Vela Pržina je idealno mjesto za cjelodnevni odmor. Naime, u blizini plaže se nalazi restoran sa bogatom ponudom morskih specijaliteta, a tu je i kafić za dnevna osvježenja.

Na plaži možete iznajmiti ležaljke, suncobrane i neke druge rekvizite koji će vam dobro doći za ljetovanje. Idealna je za obitelji sa manjom djecom, ali će se i odrasli ovdje jako dobro snaći. Mladi parovi također će imati mjesta za sebe. Šetnja plažom pobudit će romantiku u svakoj osobi, posebno u večernjim satima kada sunce zalazi.

Sportski aktivne osobe mogu uživati u odbojci na pijesku, ili na terenima koji su smješteni odmah uz plažu.Saplunara na MljetuNa jugoistočnom dijelu otoka Mljeta, u prekrasnoj laguni se skrila plaža Saplunara (slike i lokacija). Uvala se proteže 1 kilometar duž obale, i dijeli se na Malu Saplunaru i Veliku Saplunaru. More je čisto, mirno i ugodno toplo. Temperature mora u ljetnim mjesecima mogu skočiti i iznad prosjeka, čak do 28 stupnjeva Celzijevih.

Stražnji dio plaže obogaćen je šumom borovih grana, što zapravo i ne čudi s obzirom da je otok Mljet najpošumljeniji hrvatski otok. Visoka stabla borova pružit će vam potrebni hlad za vrijeme najjačeg dnevnog sunca. Ipak, ako ste krenuli na cjelodnevni izlet, na ovu plažu, sa sobom ponesite sve što vam je potrebno jer u blizini nemate dućana sa hranom i pićem.

Osim hrane i pića, ako volite zabavu na plaži, igranje i slične sportske aktivnosti, svakako sa sobom ponesite potrebne rekvizite. Plaža je izdvojena i pored nje nemate trgovina. Na plaži imate mobilni WC i kafić u kojem možete uživati u osvježavajućem piću. Možete iznajmiti ležaljke i to je sav luksuz na ovoj plaži.

Plaža Saplunara je još jedna od hrvatskih plaža – ponosni nositelj Plave zastave.Plaža Blace na MljetuKada smo već na Mljetu da posjetimo i plažu Limoni Blace. Sačinjena je od pijeska, malena je i svojim izgledom podsjeća na neku prirodnu oazu. Od gore spomenute plaže Saplunara udaljena je tek 20 minuta hodanja.

Blace je plaža s pogledom ka otvorenom moru, sa strane okružena prirodnim stijenama a u sredini bogata sitnim pijeskom. Idealna je za obiteljski odmor, posebno za roditelje sa manjom djecom. Ipak, i mladi parovi ovdje mogu pronaći romantične prizore, a i stariji će se dobro osjećati.

U blizini plaže nemate trgovina pa je dobro da sa sobom ponesete sve potrebne stvari. Za potpuno i bezbrižno uživanje ponesite hranu i vodu, a za potpuni odmor možda bi bilo dobro imati svoj suncobran ili ležaljku.

Sutmiholjska – Otok MljetPo broju pješčanih plaža, i našem popisu, rekli bismo da Mljet prednjači. Sutmiholjska je pješčana uvala smještena u središnjem dijelu otoka, u blizini naselja Babino Polje.

Do plaže se stiže malenim uskim putom koji vodi iz spomenutog naselja. Nedaleko od ove plaže se nalazi kamp Mungos, dobro poznat među stranim gostima i bogat raznolikim zabavnim sadržajem.

Plaža je idealna za obitelji sa manjom djecom, mlade parove kao i za one malo starije. Ako ste gost spomenutog kampa odmor na ovoj plaži će biti idealan za vas. Dođu na nju i gosti iz drugih otočnih mjesta, ali na plaži većinom uživaju osobe iz obližnjeg kampa.

Plaža je okružena stijenama, sa par betoniranih platoa koji služe za vezanje brodica i ribarskih čamaca. Prizor je to koji upotpunjuje sliku ljetovanja na otoku. Ako posjetite plažu, budete na ljetovanju i uradite fotografije, svakako ih podijelite sa nama na našem portalu.

Plaža Punta Rata – BrelaOva prelijepa plaža proglašena je među 10 najljepših plaža u svijetu. Ne trebamo onda posebno isticati njezinu ljepotu, ali će tekst koji napišemo dati naslutiti o kakvoj plaži je riječ.

Smještena je u Brelima, na Makarskoj rivijeri. Plaža je šljunčana sa pjeskovitim dijelovima. Sitni šljunak zapravo već sa manje udaljenosti podsjeća na pijesak. Kombinacija šljunka i pijeska vrhunski je stopljena i daje poseban ugođaj gostima plaže. Iza se nalaze visoke grane borova, okićene zelenim iglicama odakle dolazi miris koji je prepoznatljiv za ovo podneblje.

More je kristalno čisto, posebno za jakog sunca kada zrake prolaze do morskog dna i odbijaju se prema natrag. Plaža je ponosni nositelj Plave zastave, što neće iznenaditi nikoga već i prvi put kada je posjeti.

Opremljena je maksimalno, kako i priliči plaži s ovim statusom. Svi ljubitelji sporta moći će da uživaju u tenisu ili da zaigraju malog nogometa. Tu je i jet-ski, te mogućnost da iznajmite pedaline. Kako je riječ o pjeskovitoj plaži, nekako nam prirodno dođe da imamo i teren za odbojku na pijesku. Da, imate mogućnost zaigrati odbojke.

Osim raznolikog sadržaja za sportske aktivnosti, u blizini plaže imate restoran, beach bar i naravno kafiće. Možete se počastiti sladoledom, a za ugodan boravak pod suncem imate mogućnost da iznajmite suncobran i ležaljku. Nadamo se da ćete doći i uživati na jednoj od najljepših plaža svijeta.

Na Pelješcu smo pronašli pješčanu plažu PrapratnoPlaža Prapratno se nalazi u istoimenoj uvali, na poluotoku Pelješcu. Okružena je šumom i maslinicima, te prelijepim plavim bojama mora od ispred. Pokraj plaže se nalazi autokamp, koji svojim gostima nudi restoran i teniske terene. Gosti kampa mogu zaigrati i odbojke, košarku ili mali nogomet. Glavni dio plaže je zapravo sačinjen od sitnog šljunka, dok je pješčani dio rezerviran za nudistički način ljetovanja.Ova prelijepa plaža udaljena je tek 6 kilometara od Stona, pa je pogodna za dolazak osobnim automobilom. Odmah uz plažu imate parking na kojem možete ostaviti automobil uz plaćanje dnevne karte. Uz plažu se nalaze štandovi sa svježim voćem i povrćem. Prava je to prilika da se osvježite uz pomoć zdravih zalogaja, te isprobate domaće prinose.

Plaža ima blagi prilaz u more, plitka je i pogodna za obitelji sa manjom djecom. Naravno, i mladi parovi će se osjećati dobro u romantičnom okruženju koje tvori prirodni pejzaž ovog mjesta. Spomenuti kamp posjećuju zaista različiti gosti i ne možemo reći kome plaža najviše odgovara. Jednostavno, ovdje će svi pronaći mjesta za sebe. Ako posjetite plažu Prapratno sigurno ćete uživati i dobro se provesti.

Aktivnije osobe, osim sporta na terenima uz plažu, mogu otići na dnevne izlete u prirodu. Organizirana putovanja po okolnim planinama popularna su na svjetskoj razini. Mnogi turisti dolaze čak i izvan sezone kupanja, da bi doživjeli planinarska iskustva. Pogled na poluotok fascinira, pa se pribilježite ako već niste.

Plaža Rokan u mjestu Selce pokraj CrikveniceEvo nas u Crikvenici, u naselju Selce. Plaža Rokan je kombinacija betonskih platoa između kojih se nalazi sitni pijesak. Jedna je od ljepših plaža na ovom dijelu obale i svakako zanimljiva i dobro posjećena.

Plaža je pogodna za obitelji sa djecom, starije osobe i mlade parove koji traže zabavu tijekom dana i za vrijeme večernjih sati. Malena plaža nadomak Crikvenice ponosni je vlasnik Plave zastave. Odlično je uređena, opremljena i naravno čista i uredna.

Na plažu možete stići javnim prijevozom ili osobnim automobilom. Pokraj plaže se nalaze klupe, odlično mjesto za odmor i pogled ka zalazećem suncu. Možete se osvježiti voćem sa obližnjih štandova, ali i kupiti povrće te pripremiti sebi ukusni i zdravi obrok. Svoje klince obradujte sladoledom ili novim rekvizitom za zabavu u moru. Obližnji tobogan razveselit će najmlađe i ponuditi im cjelodnevnu zabavu. Roditelji mogu u miru da provedu dane pod suncem, a kada sunce postane suviše jako sklonite se pod hladovinu terase nekog od obližnjih ugostiteljskih objekata.

Na plaži se nalaze tuševi, kabine za presvlačenje i uzvišene osmatračnice sa kojih vas promatra spasilac i pazi na vašu sigurnost.

Za što lagodniji provod i potpuno uživanje na plaži, iznajmite sebi ležaljku i suncobran. Kada se okupate i dovoljno osunčate, prošećite do obližnjeg kafića i uživajte u prekrasnom pogledu ispijajući omiljeno piće.

Sportski aktivne osobe pronaći će zabavu na terenima za odbojku na pijesku, ili možda na terenu za tenis ili nogomet.

Stigli smo na Pag – Plaža PlanjkaPlaža Planjka, odnosno Trinćel već i na prvi pogled podsjeća na neku daleku plažu tropskih područja. Ipak, ne nalazi se tako daleko. Smještena je na otoku Pagu, u mjestu Stara Novalja, i jedna je od ljepših na ovom području.

Sačinjena je od sitnog pijeska, ima blagi prilaz u more i pogodna je za sve uzraste. Plaža je ponosni vlasnik Plave zastave, čime je zajamčena kvaliteta i čistoća same plaže. More je mirno, čisto i ugodno toplo. Odlično je za kupanje, ali i zabavu u plićaku.Plaža je idealno mjesto za dječju igru. Roditelji sa manjom djecom ovdje se mogu opustiti i uživati na najbolji mogući način. Tobogani uz plažu oduševiti će najmlađe, zabaviti ih i zaokupiti dok se roditelji bezbrižno sunčaju.

Tu je i dječje igralište pa je zabava zagarantirana. Sigurnost je također na razini jer na plažu motre spasioci i brinu se za sigurnost gostiju. Jednostavno rečeno, dođite i uživajte.

Pokraj plaže se nalazi i prikladna ugostiteljska ponuda. Ako ogladnite počastite se nekim jelom iz ponude fast fooda koji se nalazi na plaži. Naravno, tu je i kafić sa raznolikom ponudom osvježavajućih pića.

Osim zabave za djecu, tu je raznolika ponuda sportskog sadržaja. Ako ste aktivni, i željni sportskih aktivnosti, zaigrajte tenis, odbojke na pijesku ili si priuštite neki od vodenih sportova iz ponude na plaži.

Rajska plaža – Otok RabRajska plaža (slike i lokacija) smještena je na sjevernom dijelu otoka, u malenom turističkom naselju Lopar. Rajska plaža je dugačka 2 kilometra i jako je lijepa. Sačinjena je od pijeska zbog čega se našla u ovoj našoj priči.

Najveća je i najpoznatija pješčana plaža u Loparu. Već smo spomenuli da je poprilično dugačka pa ne čudi tako bogat i raznolik sadržaj koji prati našu plažu. I ova plaža se može pohvaliti prestižnim priznanjem – Plavom zastavom, što je dokaz za čistoću mora i obale, te opremljenost i uređenost plaže. Neki svjetski portali su našu plažu svrstali među 100 najboljih u svijetu. Priznanje je to kojim se mještani ponose i koje im daje motivacije da iz sezone u sezonu na što bolji način promoviraju svoj turistički kapacitet.

Naime, uz potporu lokalnih turističkih zajednica, grad Rab i okolna mjesta organiziraju razne zanimljive sadržaje za svoje goste. Jedan od popularnijih događaja u predturističkoj sezoni je zasigurno i BRETWAL Craft Beer Festival. Ako imate želje doći i dobro se provesti predlažemo da na vrijeme rezervirate smještaj

Gostima se nudi raznolik sadržaj. Možete zaigrati odbojke na pijesku, spuštati se toboganom, a tu je i adrenalinska avantura poznata pod nazivom tobogana, parasailinga. Na jednom dijelu plaže dopušteno je povesti kućne ljubimce. Ako imate psa, slobodno ga povedite sa sobom. Južni dio plaže otvoren je za vlasnike s kućnim ljubimcima.

Idealna je ovo plaža za obitelji sa manjom djecom, mlade parove željne romantike, ili osobe koje vole sportske aktivnosti za vrijeme godišnjeg odmora.

Još jedan pješčana plaža na Rabu – Plaža SaharaNa samom rubu otočkog naselja Lopar nalazi se velika plaža Sahara. Do nje se može doći isključivo pješice, ili morem s manjim brodom. Na plaži nema ugostiteljskih objekata, potpuno je okružena prirodnom i zbog toga je posebna. Plićak je idealan za zabavu, dok se već malo dalje možete i okupati.

Ova plaža je i najpoznatija nudistička plaža ovog mjesta. Skriveni od znatiželjnih pogleda, nudisti se u potpunosti mogu opustiti i uživati u svom posebnom načinu ljetovanja.

Osim sitnog pijeska, ovu plažu krasi i nisko raslinje, ali ima tu i visokih stabala koja daju prijeko potrebni hlad. Za vrijeme jakog sunca svakako se sklonite u hladovinu, a za potpuni užitak u cjelodnevnom odmoru preporučujemo vam da ponesete sa sobom ležaljke i suncobran. Krema za sunčanje je obvezna, kao i pitka voda te hrana u slučaju da ogladnite.

Put nas je doveo u Split i najpoznatiju splitsku plažuTko god je bio u Splitu čuo je za Bačvice, a tko je bio na Bačvicama zasigurno je vidio kako se igra picigina.

Ova pješčana plaža svojevrsni je simbol grada Splita, a poznata je po zanimljivoj igri u kojoj su splićani jako vješti – riječ je o piciginu.

Poznata himna splitskom kupalištu poziva goste da dođu. „Idemo na Bačvice“ na najbolji način promovira i poziva kupače da dođu na omiljeno splitsko kupalište. Smještena u srcu grada, ova plaža bilježi velike gužve u sezoni kupanja, ali je aktivna i izvan sezone. Nije ništa neobično pratiti picigina i za vrijeme zimskih mjeseci. Hrabrima ne smetaju niske temperature, jer dobra zabava i fizička aktivnost održavaju temperaturu tijela, a misli odu u smjeru zabave. Isto kako uživaju aktivni sudionici igre, tako je zabava zagarantirana i znatiželjnim promatračima.

Sama uvala Bačvice dugačka je 600 metara, od kojih je 180 metara pješčanog dijela. Ostatak je uređen betoniranom šetnicom, a plažom se pružaju razni ugostiteljski objekti. Smještena u samom gradu ova plaža obiluje svim potrebnim sadržajem. Čista je i popularna među kupačima. Ne čudi nas to s obzirom da je i ova splitska plaža ponosni vlasnik Plave zastave.Na plaži se za sigurnost gostiju brinu spasioci. Bezbrižno se možete kupati, i sunčati, dok se najmlađi igraju u obližnjem zabavnom parku, spuštaju na toboganu ili skaču na trampolini. Još je tu dosta zabavnog sadržaja za klince, izdvojit ćemo vodeni park, i mogućnost iznajmljivanja pedalina.

Plaža je opremljena tuševima, kabinama za presvlačenje te WC-ima.

Za dnevno uživanje u dalmatinskim specijalitetima pobrinut će se osoblje restorana na plaži, dok će mladi pronaći zabavu u obližnjem klubu koji radi do kasno u noć. Pogledajte ponudu smještaja i rezervirajte na vrijeme.

Velika plaža - OmišVelika plaža u Omišu svoje ime opravdava duljinom od jednog kilometra. Smještena je u predjelu Punta, a krasi je plićak pogodan za dječju igru i zabavu.

Plaža nudi mnoštvo sadržaja za sportski aktivne osobe. Slobodno zaigrajte odbojku na obližnjem terenu, pješčanom naravno, a zbog izraženog plićaka oni vještiji će uživati u piciginu. Osim spomenutih sportova, ako ste željni adrenalina možete se iskušati u windsurfingu.

Trebamo spomenuti da je Velika plaža zapravo i najpopularnija plaža na Omiškoj rivijeri. Smještena u samom centru grada lako je dostupna, i obiluje svim popratnim sadržajem. Idealna je za mlade parove i obitelji s malom djecom. Plažu krase tamarisi i borovi, koji ujedno pružaju potrebni hlad za vrijeme jakog sunca.

Okrenuta je prema jugu pa je osunčana tijekom cijelog dana. Plaža se nalazi se na samom ušću rijeke Cetine u Jadransko more. Tako je i nastala, prirodnim putem taloženjem čistog i sitnog riječnog pijeska. Zbog prirodnih kretanja pijeska danas možemo uživati u ovoj prelijepoj šljunčanoj plaži, te njenom izraženom plićaku.

Ulaz u more je blag i jako plitak. Plićak se proteže čak i do stotinu metara od obale što pruža zaista mnogo prostora i za dječju igru i za odrasle. More je ovdje toplije od prosjeka, baš zbog plićaka koji se brzo ugrije na jakom ljetnom suncu. Ipak, dovoljno je osvježavajuće i svi će uživati u njemu.

U blizini plaže imate parking koji se plaća, ali će dobro doći ako dolazite iz nekog udaljenog mjesta. Moramo istaknuti da je naša plaža pogodna za osobe s invaliditetom, jer ima instalirano dizalo za lakši pristup moru.

Plaža je opremljena tuševima i kabinama za presvlačenje. Za potpuni užitak pod suncem možete iznajmiti ležaljke i suncobran. Ako i to nije dovoljno predlažemo vam da posjetite lokalni restoran ili kafić u kojem možete uživati u osvježavajućem piću po osobnom izboru. Svoje klince možete razveseliti nekim izborom iz slastičarnice koja se također nalazi na plaži. Dođite i uživajte.

Plaža Lovrečina na otoku BračuOsim što je mnogima omiljeno mjesto za kupanje u čistom moru i sunčanje na pješčanoj podlozi, plaža Lovrečina mnoge goste privuče obližnjim arheološkim nalazištem. Naime, Lovrečina je veliko starokršćansko nalazište. Pored plaže su vidljivi ostatci ranokršćanske crkve pa će svi zaljubljenici u povijest i kulturu rado posjetiti ovo mjesto. Riječ je o jedinstvenom primjerku sačuvanog nadgrađa krsnog zdenca u Dalmaciji.

Dovoljno o nalazištu – nastavljamo sa turističkim dijelom ove prelijepe priče.

Upoznat ćemo vas sa uvalom Lovrečina na kojoj se nalazi istoimena pješčana plaža. Smještena je na sjevernoj obali otoka Brača, između naselja Postira i Pučišća. Do prelijepe uvale se lako stigne automobilom, ali mnogi gosti je posjete brodom. Lako se usidriti u plićaku zbog čega omiljeno mjesto mnogim nautičarima. Nije rijedak prizor vidjeti manje jahte u morskom plićaku, koje će vam zapravo dobro doći za uraditi odlične fotografije sa vašeg ljetovanja. Jahte, u kombinaciji sa morskim plavetnilom, su odlična podloga za očaravajuće fotke.

Ako ste željni sportskih aktivnost savjetujemo da sa sobom ponesete potrebnu opremu. Na plaži nemate trgovinu sportskim rekvizitima, ali zato imate kafić sa osvježavajućim pićima i restoran sa ukusnim zalogajima. Neodlučni neka naruče specijalitet dana ili neko dalmatinsko jelo po preporuci glavnog kuhara. Uvjereni smo da će okusom jelo prijati, posebno nakon cjelodnevnog plivanja i sunčanja pod jakim ljetnim suncem.

Plaža Grebišće na HvaruMnogi je smatraju najljepšom plažom na otoku, pa tko smo mi da kažemo drugačije.? Smještena je naša plaža blizu turističkog mjesta Jelsa, pokraj istoimenog kampa. Pješčana je plaža zbog čega je i spominjemo u ovoj priči.

Iza plaže se nalazi borova šuma koja daje idealan zaklon od jakog ljetnog sunca. Pogodna je za obitelji sa djecom, mlade parove u potrazi za romantikom ali i za starije osobe posebno ako su gosti kampa. More je plitko, ugodno toplo i mirno. Morsko dno je također prekriveno pijeskom pa je pogodno za dječju igru u plićaku ili možda za sportske igre odraslih.

Na plaži imate tuševe, i kabine za presvlačenje te ako vam zatreba imate mogućnost iznajmiti ležaljke ili suncobran. Sportski zaljubljenici mogu se okušati u odbojci ili tenisu, a morski plićak će im dobro doći za igranje picigina.

Od ugostiteljskog sadržaja moramo spomenuti kafić na plaži te restoran. Odabir pića i jela je na razini pa će se pronaći nešto po svačijem ukusu.

Pješčana plaža Stončica na VisuPlaža se nalazi u istoimenoj uvali na otoku Visu. Smještena je na sjeveroistočnoj strani otoka, a od samog grada je udaljena tek 6 kilometara.

Uvala Stončica je naravno poznata po prelijepoj plaži istog imena, te obližnjem restoranu i apartmanima koji su poprilično popunjeni. Ako tražite smještaj svakako rezervirajte na vrijeme.

Smještajni kapaciteti se sastoje od desetak kuća koje se iznajmljuju. Možete iznajmiti pojedinačne apartmane ili pak cijelu kuću.

Već smo spomenuli restoran sa domaćim specijalitetima, koji je možda i najveći adut ove uvale. Sve na plaži je minimalistički uređeno, u skladu s prirodom jer kompletan otok Vis spada među 10 najbolje očuvanih otoka u Sredozemlju.

More je plitko čak i do 30 metara od obale. Pogodno je za djecu i igre u plićaku, kao i za osobe koje slabije plivaju. Zbog mirnog mora, zaštićenog uvalom, ovdje često dođu i svoje najbolje trenutke provedu nautičari. Vlasnici malenih jahti ciljano će doći, uživati u kupanju te na kraju biti gosti spomenutog restorana. Gastronomska ponuda je bogata pa vas pozivamo da nas posjetite i uvjerite se u napisano.

Plaža Zaglav na otoku VisKada smo već na Visu odlučili smo predstaviti još jednu zanimljivu i jako lijepu pješčanu plažu. Plaža Zaglav se nalazi u istoimenoj uvali, pokraj malenog turističkog mjesta Milni. Omiljeno je mjesto nautičarima, te osobama kojima ne smeta desetominutna šetnja jer se do plaže ne može stići automobilom. Ovo je idealno mjesto ako tražite mir i tišinu. Čisto more razveselit će sve goste plaže a sitni pijesak će učiniti odmor pod suncem ugonim i opuštajućim u pravom smislu te riječi. Za vrijeme velikih vrućina možete se skloniti u šumi borova koja se nalazi tik uz plažu. Nećete ovdje pronaći nikakav luksuz u smislu restorana, kafića ili neke trgovine. Prirodna je u potpunosti i kao takva ima svoje posebne goste – ljubitelje prirode.

Plaža Porat na otoku BiševoPlaža Porat se nalazi u istoimenom naselju na malenom, i udaljenom otoku Biševo. Jedna je od ljepših plaža na tom otoku, a nalazi se na zapadnoj strani i gleda ka otvorenom moru. Udaljena je od bilo kojeg naselja, izolirana i kao takva je prava prirodna oaza. Ipak, pokraj plaže sebi možete iznajmiti suncobran ili ležaljke.

Odlična je ova plaža za obitelji sa djecom, posebno zbog plićaka koji ide i do 20 metara od obale. U blizini plaže se nalazi kafić i restoran. Mjesta su to koja ćete sigurno posjetiti, posebno ako ste došli na cjelodnevni izlet.

Iza pješčane plaže se nalazi borova šuma koja pruža dovoljno hlada za sve goste.

Plaža Slanica na otoku MurterSlanica je glavna plaža na Murteru, smještena na južnoj strani otoka. Jedna je od najljepših i najposjećenijih pješčanih Šibenske rivijere, što nas ne treba čuditi s obzirom da obiluje brojnim sadržajima i animacijom. More je i ovdje plitko pa je pogodno za dječju igru i povremeno rashlađivanje u morskom plićaku. Zbog plitkog mora i pijeska koje prikriva dno i ova plaža poziva na jedan sportski okršaj u popularnoj igri picigina.

Naša plaža je bogata zabavnim sadržajem, zbog čega je posjećuju mladi parovi. Dobro će se ovdje osjećati i starije osobe, kao i obitelji sa djecom. Brojni barovi na plaži uvijek su dobro popunjeni, a tu su i kiosci sa hranom te restorani koji nude zaista vrhunske dalmatinske specijalitete. Odbojka na pijesku, i tenis će dobro doći odraslima, dok će mlađi uživati u zabavnom parku. Posjetite ovaj prelijepi otok, i dođite na plažu Slanica.

Plaža Lojena – KornatiIako bi na prvu pomislili da je ova plaža sačinjena od srednje velikih oblutaka, ona ima svoje pješčane dijelove zbog kojih smo je stavili na naš popis pješčanih plaža. Dodatni razlog tome je činjenica da je ova plaža jedina prava prirodna pješčana plaža na Kornatima.

Smještena je u prirodnom okruženju i doslovno nije opremljena nikakvim luksuzom. Samo pravi zaljubljenici u prirodu doći će ovdje da istinski uživaju. Smještena je u uvali na jugozapadnoj obali otoka Levrnaka.

Kako smo već spomenuli, bijeli oblutci srednje veličine krase ovu plažu, dok je morsko dno prekriveno sitnim pijeskom srebrne boje. Refleksije morskog dna daju kristalno čistu boju mora, što turisti posebno cijene.

Na plaži nemate nikakve infrastrukture, niti objekata sa ugostiteljskom ponudom. Zapravo, na čitavom otoku Levrnaka možete pronaći te dva mala restorana, koji se nalaze na suprotnoj obali otoka, a posjećuju ih nautičari.

Posebna je atrakcija obližnji brežuljak sa kojeg se pruža prekrasan pogled na plažu i ostale kornatske otoke u blizini. Ako ste u kondiciji svakako bi vrijedilo popeti se na njega i uživati u pogledu. Staza do brežuljka je lako prohodna i ne treba vam mnogo vremena da stignete na vrh.

Ninska Laguna – Kraljičina plažaZapravo je čitavo područje oko Nina opisano kao pješčana oaza. Područje se prostire nekih 10 kilometara obalom oko Nina, a najdulja među plažama je Kraljičina plaža. Plaža se nalazi ispred kampa Ninska Laguna, kako neki zovu i ovu plažu. Nećete pogriješiti kako god je nazvali, jer je plaža dobro poznata i po jednom i po drugom imenu. Jako je popularna i omiljeno je mjesto kupanja i zabave mnogim turistima.

Na prelijepoj pješčanoj plaži nalaze se barovi, tereni za odbojku i tuševi.

Posebno je pogodna za obitelji sa manjom djecom, a zbog sadržaja će ovdje uživati i mladi parovi, te osobe koje vole zaigrati baluna. Područje ispred obližnjeg kampa je plitka laguna, pogodna za šetnje i dječje igre u pijesku. Voda je pri obali plitka, baš za dječje igre, dok odrasli imaju par mjesta za uživanje u dubokoj vodi. Osim toga, na ovoj plaži lako ćete pronaći mjesta za odbojke na pijesku, ali i razne sportove na vodi.

Unatoč činjenici što se plaža nalazi u naseljenom mjestu, skrivena je od svakodnevnih gužvi i pruža prirodni ugođaj svojim gostima.

Spomenuli smo već da se na plaži nalaze ugostiteljski objekti, pa ćemo napisati za kraj da je osunčana tijekom čitavog dana pa vam savjetujemo da se dobro zaštitite od sunca. Svakako ponesite kreme sa odgovarajućim faktorom, te suncobran i ležaljku ako imate.

Opremljenost plaže je jako dobra; imate tuševe, kabine za presvlačenje i javni WC. Gosti obližnjeg kampa imaju veći komfor, naravno, i lakše će se snaći za potrebne stvari.

Uvala Telašćica – Dugi OtokU istoimenoj uvali nalazi se plaža Telašćica. Smještena je u zadarskom arhipelagu, na jugu Dugog Otoka. Smatraju je najsigurnijom, najljepšom i najvećom prirodnom lukom u Jadranu. Posebna je ova plaža, pa ćemo je opisati u par rečenica.

Idealno je mjesto za sve koji žele pobjeći od svakodnevnice, gradske gužve i općenito velikih plaža koje su krcate. Čak i u špici sezone, ovdje možete pronaći svoj mir i tišinu u kojoj uživate. Osim pješčane podloge, plažu krase stijene na krajevima, a posjećuju je gosti sa mora. Nije neobično da se u zaljevu usidre manje ili veće jahte jer nautičari obožavaju ovdje doći. Ako niste ponosni vlasnik neke jahte ili manje brodice, predlažemo vam da zakupite svoje izletničko mjesto i uživate u danu provedenom na našoj plaži.

Pješčana plaža Sakarun na Dugom otokuKada smo već u zadarskom arhipelagu svakako ćemo spomenuti još jednu pješčanu plažu. Smještena je na Dugom otoku, baš kao i Telašćica.

Ova plaža se nalazi na sjevernom dijelu otoka, a krasi je čisto more i sitni pijesak. Plaža je dugačka nekih 800 metara, ima dosta plićaka zbog čega je idealna za obiteljska druženja i dječju igru. Ako ste aktivni i volite sportske igre na odmoru, onda svakako sa sobom ponesite rekvizite jer na plaži nemate trgovinu sa sportskim rekvizitima.

Na plaži ima prirodnog hlada, jer se od iza nalazi borova šuma. Zabava za mlade je zajamčena jer se na plaži nalaze barovi koji najbolje rade u večernjim satima.

Restoran svakako moramo spomenuti, posebno za goste plaže koji su gladni a znaju uživati u dalmatinskim specijalitetima.

Posjetite nas i provedite se.

Pješčana plaža KostanjNedaleko od naselja Kukljica na otoku Ugljanu nalazi se prelijepa pješčana plaža Kostanj. Do plaže možete lako doći pješice, za tek nekih 15 minuta hoda. Jako je pristupačna i pogodna za sve uzraste. Zbog pješčanog tla, te morskog dna i plićaka uz obalu, idealna je ovo plaža za dječju igru kao i za odmor za osobe koje slabije plivaju. Plaža je izolirana i nema popratnog sadržaja. Ako ste se odlučili za ovu plažu, da na njoj provedete dan, preporučujemo vam da sa sobom ponesete sve što je potrebno. Nemate restorana ili kafića u blizini, kao ni trgovina sa opremom.

Smještena je u prirodnom okruženju, sa borovom šumom od iza. Tu imate dovoljno hlada da se sklonite kada sunce postane previše jako. Unatoč tome, svakako se zaštitite i kremom za sunčanje.

Na plaži možete zaigrati picigina, ili se jednostavno opustiti u plićaku. Naravno, sa sobom trebate ponijeti odgovarajuće rekvizite za bilo kakav sport i igru. Malo dalje od obale možete pronaći i duboku vodu, za one koji vole da plivaju i rone.

Plaža Kostanj će pružiti mirne trenutke za sve koji vole tihu atmosferu, bez velikih gužvi.

Plaža u Crikvenici – Crni MoloIako je na nekim dijelovima plaža sačinjena od šljunka, glavnim dijelom je pješčana i zbog toga se nalazi na našem popisu. Poznata je po plićaku uz obalu, zbog čega je jako pogodna za dječju igru i zabavu. Često se pri obali zaigra picigina, ali i drugih igara kojima odgovara plićak. Na plaži se možete iskušati i na terenu za odbojku na pijesku, ili mini golf, a tu su i razni vodeni sportovi poput skijanja na vodi. Obližnji tobogan će razveseliti sve goste, što je još jedan razlog da posjetite ovu prelijepu plažu.

Na plaži imate tuševe, a za potpuni ugođaj možete sebi iznajmiti ležaljke i suncobran. Otvorena je i za kućne ljubimce, pa sa sobom slobodno povedite i psa ako se voli kupati u moru.

Turistička ponuda je bogata; tu su restorani, bach barovi i kafići. Imate mogućnost kupiti sladoled za sebe ili klince, te ih obradovati vožnjom na pedalinama.

Pješčani otok – Otočić SusakSlužbeni naziv otočića je Susak, ali ga zbog pješčane obale često zovu „Pješčani otok“. Maleni otok Susak u svojoj uvali Spiaza krije pješčanu oazu. Plaža je pokrivena sitnim, mekanim pijeskom. Okupana je morskim plićakom i zbog toga je pogodna za obiteljske izlete, posebno za dječju igru i zabavu.

Osim za djecu, plaža će dobro doći i za igru picigina, te drugih sličnih sportova za odrasle. Odbojka na pijesku se podrazumijeva, ali i drugi slični sportovi koji vam padnu na pamet. Ovdje možete iznajmiti pedaline, ležaljke i suncobran.

Od ugostiteljske ponude svakako trebamo spomenuti restorane sa bogatim izborom dalmatinskih specijaliteta, kao i kafiće koji nude različita osvježavajuća pića. Sami otok je jako popularan i zanimljiv osobama koje vole prirodu, mir i tišinu. Nema ovdje velikih gužvi, cesta u blizini pa ni automobila. Do otoka stižete redovnim trajektnim linijama.

Za kraj da napišemo par riječi na ovu temu

Veseli nas mogućnost da našim posjetiteljima prezentiramo Hrvatsku u najboljem smislu. Ovom prilikom smo opisali neke, po nama, najljepše pješčane plaže hrvatske obale. Ima takvih plaža još zaista mnogo, i ne stanu sve u tek jednu objavu.

Pisat ćemo još kvalitetnih tekstova na ovu temu, da naši gosti potraže najbolje mjesto za sebe. Hrvatska ima jako puno poznatih turističkih odredišta, ali i onih manje poznatih koja želimo predstaviti što široj publici. Pratite naše objave, da na taj način upoznate Hrvatsku i mjesta koja će očarati svojom ljepotom, ponudom i gostoprimstvom. Osim obale i ljetnog turizma, na našem portalu ćemo pisati o svim mjestima koja možete posjetiti. Predstavit ćemo sve grane turizma, povijesne zanimljivosti i ponudu koja traje kroz čitavu godinu.

Također, ovom prilikom pozivamo sve goste portala i registrirane članove da se aktiviraju i na najbolji način upotpune naše objave. Ako ste bili na nekom mjestu, imate fotografije ili ste upoznali neke zanimljive činjenice – slobodno ih podijelite sa nama. Mi ćemo ih objaviti, da i drugi vide i na taj način saznaju što je moguće više detalja o ljepotama Lijepe naše.

Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala