Arena Zagreb

# Arena Zagreb

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Arena Zagreb je najveća sportska dvorana (arena) u Hrvatskoj. Izgrađena je 2008. godine (kada je Hrvatska bila domaćin) za potrebe održavanja 21. Svjetskog rukometnog prvenstva.

Arena Zagreb je postala novi arhitektonski simbol grada, i prepoznatljiv detalj panorame u dijelu grada u kojem se nalazi. Posebna je zbog svoje ljepote, ali i funkcionalnosti, te je ostala kao važan dio gradske kulture.

Riječ je o višenamjenskoj dvorani, sa svim mogućim pratećim sadržajem. Predviđena je prvenstveno za održavanje sportskih događaja, ali i za održavanje različitih kulturnih, poslovnih i zabavnih manifestacija. Arena Zagreb se nalazi u zapadnom dijelu grada, na samom ulazu u naselju Remetinec.

Kapacitet dvorane iznosi 16.500 sjedećih mjesta.

Arenu su projektirali Alan Leo Pleština, Berislav Medić, Nenad Borgudan i Tamara Stančić Brčić. Nakon što su pribavljene sve dozvole, 20. srpnja, 2007. godine započeli su radovi na izgradnji objekta. Arena je službeno otvorena 27. prosinca 2008. godine, prijateljskom utakmicom između rukometnih reprezentacija Hrvatske i Rusije. Tom prilikom Hrvatska reprezentacija slavila je sa rezultatom 33:24.

U Areni se mogu održavati dvoranski sportovi poput: rukometa, košarke, odbojke, malog nogometa, tenisa, stolnog tenisa, gimnastike, badmintona, boksa, hrvanja, dvoranske atletika i drugih sportova koji se mogu odigravati u dvorani. Osim sportskih događaja u Areni Zagreb se održavaju i koncerti, izložbe, sajmovi, konvencije i kongresi.

U sklopu Arene izgrađeni su i otvoreni mnogi ugostiteljski objekti, prostori za poslovno-komercijalni sadržaj, te mala dvorana za trening sportaša.

Podzemna garaža – Arena ZagrebArena posjeduje podzemnu garažu kapaciteta od 900 parkirališnih mjesta. Osim parkirališnih mjesta u podzemnoj garaži, ispred Arene se nalazi 80 nadzemnih parkirališnih mjesta. Za masovnije posjete dvorani predviđen je autobusni prijevoz, kapaciteta od 36 parkirališnih mjesta za autobuse.


Privatni smještaj direktno od vlasnika na www.SMJESTAJ.com.hr/trazi
Arena Zagreb
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala