Stadion Kranjčevićeva Zagreb

# Stadion Kranjčevićeva Zagreb

Središnja Hrvatska

Zagreb

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna

Nogometni stadion u Zagrebu, stadion Kranjčevićeva (prije Stadion Concordije) smješten je u Kranjčevićevoj ulici na Trešnjevci.

Na ovom stadionu nastupaju klubovi NK Zagreb, NK Lokomotiva i NK Rudeš. Prije II Svjetskog rata na stadionu je nastupala HŠK Concordia. Izgradnja stadiona započela je 1910-ih godina za potrebe Concordije.

U svoje vrijeme bio je najveći stadion u Zagrebu, a izgradnja igrališta završena je 1921. godine.

Stadion ima kapacitet od 8.850 gledatelja. Iako je na igralištu Concordije 1931. godine odigrana prva utakmica pod rasvjetom, udar groma ih je uništio 1987. godine. Zanimljivo je spomenuti da su u to vrijeme reflektori Concordije bili prvi stadionski reflektori u ovom dijelu Europe. Tek 2008. godine igralište je dobilo nove reflektore.

Važnu ulogu u bližoj povijesti stadion u Kranjčevićevoj bilježi po prvom postrojavanju Zbora narodne garde 28. svibnja 1991. godine. To je datum koji i danas obilježavamo kao početak stvaranja Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Stadion u KranjčevićevojStadion ima natkrivenu zapadnu tribinu sa 3.850 sjedećih mjesta. Na toj tribini je smještena i počasna i novinarska loža. istočna tribina ima 5.000 stajaćih mjesta. Oko nogometnog igrališta izgrađena je biciklistička staza. Stadion ima reflektore, pa se u njemu mogu odigravati i susreti u večernjim i noćnim satima.

Naziv: Kranjčevićeva

Lokacija: Zagreb

Otvoren: 1921. godine

Vlasnik: Grad Zagreb

Korisnici: NK Zagreb, NK Lokomotiva, NK Rudeš

Kapacitet: 8.850Stadion Kranjčevićeva Zagreb
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala