Najbolji kampovi Istra

# Najbolji kampovi Istra

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
10.05.2017. 10:54 dodajeIvan

Kamperi su posebni gosti, entuzijasti i osobe koje vole svoj osobni luksuz. Dok većina nas traži smještaj za iznajmiti, kamperi vole sa sobom povesti svoju udobnost i uživati na jedan poseban način.
Ovom prilikom ćemo predstaviti neke od poznatijih autokampova u Istri.

Odaberite za sebe onaj najbolji, koji Vama odgovara i čini vam se najprikladniji. Idemo sa opisom kampova, bez namjernog slijeda. Pogledajte najljepše plaže u Istri.

Prvo ćemo spomenuti kamp Pineta koji se nalazi blizu Umaga



Kamp Pineta smješten je u naselju Savudrija, pokraj Umaga u neposrednoj blizini granice sa Slovenijom. Godinama je kamp gradio svoje mjesto u turizmu i s razlogom danas glasi za jedan od boljih kampova na ovom području. Plaža Pineta.

Pineta može primiti više od 1300 gostiju, sve uz duž obale koja se proteže na 1,5 kilometara. Obala je kombinirana – stjenovita sa šljunčanim dijelovima, a ima posebno mjesto gdje možete povesti i kućne ljubimce. Smješten u šumi ovaj kamp svojim gostima nudi dovoljno prirodnog hlada za cjelodnevno uživanje.

Jako dobro je opremljen pa ćemo spomenuti restoran, terasu sa živom glazbom u večernjim satima i par kafića koji nude veliki izbor pića za osvježenje.

Stella Maris pokraj Umaga



Još jedan kamp u blizini Umaga je Stella Maris. Sastavni je dio istoimenog turističkog kompleksa, koji se nalazi tek 1,5 kilometar daleko od Umaga. I ovaj kamp je blizu granice sa Slovenijom, a u blizini se nalazi Talijanski grad Trst. Gosti dolaze sa svih strana, a mnogi od njih se zapute do Slovenije ili Trsta na turističku turu ili šoping.

Stella Maris može primiti više od 1700 gostiju. Smješten je u borovoj šumi i nudi gostima dovoljno hlada. Uvala ispred kampa pokrivena je šljunkom, pristupačna je i jako pogodna za kupanje.

U kampu imate nekoliko restorana sa ukusnim jelima, trgovine i kafić. Stella Maris svojim gostima nudi i veliki izbor sportskog sadržaja. Sve to se nalazi unutar turističkog kompleksa, a svakako trebamo spomenuti i brojna dječja igrališta, prostor za roštilj te animacijski program koji će vas razveseliti tijekom odmora.

Za odrasle, koji se bave sportom, kamp nudi vaterpolo teren, košarku u vodi i aerobik u vodi. Posjetite kamp i opustite se na dnevnom suncu.

CampingIN Park – Umag



Umag ima par odličnih kampova, a CampingIN Kamp je jedan od njih. Nalazi se tek 8 kilometara od Umaga, i jedan je od popularnijih u ovom dijelu Istre. Već par posljednjih godina ovaj kamp osvaja nagradu za kvalitetu, što dovoljno govori o uređenosti i ponudi. Može primiti čak preko 6000 gostiju. Svakako je jedan od većih kampova pa pogledajte dali je po vašem ukusu.

Plaže ispred kampa su šljunčane sa stjenovitim dijelovima, a sami kamp je smješten u prirodnom okruženju. Šuma u kojoj se nalazi kamp daje odlično skrovište od jakog ljetnog sunca, gdje se možete odmoriti uz neko štivo po izboru ili osvježavajuće piće.

Zbog raznolike ponude u kampu ovo mjesto je idealno za obiteljski odmor. Mogu naravno doći i parovi, te starije osobe – za svakoga ima po nešto.

U kampu se nalaze barovi, restorani, te sportski tereni za one aktivnije goste. Možete ovdje zaigrati odbojke na pijesku, a posebno bi izdvojili mogućnost da naučite roniti. U večernjim satima gosti mogu uživati u programu namijenjenom baš za to. Mlađi, koji žele drugačiji oblik zabave mogu posjetiti neki od zabavnih klubova u parku.

Aminess Park Mareda – Novigrad



Na zapadnoj obali istarskog poluotoka nalazi se kamp Aminess Park Mareda. Smješten je samo 4 kilometra od Novigrada, u hrastovoj šumi koja daje mnogo prirodnog hlada. Park je okružen vinogradima, nalazi se uz more a prima 3000 gostiju.

U kampu imate dječje igralište, te razne sportske terene za odrasle. Izdvojit ćemo odbojku na pijesku, školu jedrenja i tenis. Tko želi može zaigrati golf, ili jednostavno dan provesti u vožnji biciklom.

Blizu kampa imate mini-market i restoran.

Kamp Aminess Sirena u Novigradu



Kamp je smješten u Novigradu, na zapadnoj obali Istre. Smješten je u šumi visokih borovih grana, ispod čijih se iglica nalazi prirodni hlad pogodan za cjelodnevno uživanje.

Kamp ima kapacitet za smjestiti 1800 gostiju, a u neposrednoj blizini kampa se nalazi Aminess Maestral Hotel, koji zajedno sa ovim kampom sačinjavaju turističko naselje. U kompleksu se nalazi bazen, teretana, i teniski teren. Svakako ćemo spomenuti i terene za odbojku na pijesku te sličan sportski sadržaj koji možete koristiti, ali uz nadoplatu.

Glavna zanimljivost kampa je šljunčana plaža. Lijepo je uređena, sa čistim i ugodno toplim morem. Od ugostiteljske ponude želimo istaknuti restoran s bogatim izborom istarskih specijaliteta, koji uz to nudi i vrhunski izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića. U ponudi imate u buffet-restoran za uživanje u kavi ili nekom osvježavajućem soku. Možete u buffetu kupiti sendvič, a kada se poželite roštilja svratite do grill restorana koji se također nalazi u blizini.

Naturist Resort Solaris



Ovo je jedan od najpoznatijih nudističkih kampova u Istri. Nalazi se u manjem naselju Tar Vabriga, tek 12 kilometara udaljen od Poreča.

Sami kamp je sastavni dio istoimenog turističkog kompleksa, a smješten je na poluotoku Lanterna. Parcele za kampiranje smještene su u hladovini, a gosti mogu da uživaju na 2,5 kilometra dugačkoj obali. Plaže su pretežno šljunčane, ali je obala u najvećem dijelu sačinjena od stijena. Ipak, mjesta za odmor, kupanje i sunčanje ima dovoljno za sve goste.

Iako je riječ o nudističkom kampu, ovdje su dobrodošli gosti s manjom djecom. Zabavni program ciljano je prilagođen najmlađem uzrastu, što znači da nudi pregršt zabavnog sadržaja da zaokupi malu publiku. Za odrasle u ponudi kamp ima 8 teniskih terena, teren za mini golf, i stolni tenis.

Za dodatni sadržaj istaknut ćemo organizirane večernje folklorne sadržaje, plesne zabave i druga slična zabavna događanja. Za gastronomski užitak pobrinut će se restoran smješten unutar kompleksa.

Istarski kamp Lanterna



Kamp odlikuje vrhunska uređenost i kvaliteta ponude. Smješten je u Istri, točno između Poreča i Novigrada.

Borova šuma krasi i ovaj kamp, ali u kombinaciji sa visokim stablima hrasta. U šumi se naravno pruža ugodna hladovina koja će odlično da posluži tijekom sunčanih podneva. Obalu kampa krase brojne šljunčane plaže, čisto more i prelijepe plave boje morske površine. Idealna je to kombinacija koja uz okolno zelenilo daje kontrast s opuštajućim efektom za svakoga.

Kamp Lanterna može primiti preko 9000 gostiju, i najveći je kamp u Istri. Pored toga, Lanterna je i najekskluzivniji kamp regije.

Gostim na izbor imaju veliku ponudu smještajnih mogućnosti. Osim vlastitih kamp prikolica, u kampu možete iznajmiti mobilne kućice, glamping šatore, kamp vozila i šatore.

Od dnevnih aktivnosti možemo izdvojiti satove plesa te nordijsko hodanje. Tu su dakako i bazeni napunjeni slatkom vodom, sa hidromasažom. Za djecu i mlade nudi se raznolik zabavni program.

Naturistički kamp Ulika



Još jedan nudistički kamp u Istri, a ima ih još, samo pokazuje koliki je trend rasta ove vrste turizma. Spomenuti kamp smjestio se na malenom poluotoku tek 8 km sjeverno od Poreča.

Kamp Ulika svojim gostima nudi sve što se traži od jednog kampa u današnje vrijeme. I ovaj kamp glasi za jedan od najboljih kampova u Hrvatskoj, a poseban je zbog velikog broj stabala hrasta crnike. Lako je zaključiti da i ovaj kamp nudi vrhunski prirodni hlad, točnije doživljaj u sjeni uz omiljeno štivo dok st na ležaljci.

Spada među kampove većeg kapaciteta jer može primiti oko 3000 gostiju. Većina smještajnih kapaciteta nalazi se u hladovini što je svakako pogodnost, posebno onima koji vole da uživaju na otvorenom pa čak i za vrijeme najjačeg sunca. Kamp u jednom dijelu ima posebne smještaje za goste s kućnim ljubimcima, pa tako se za njih može pronaći i posebno mjesto na plaži.

Obala je kombinirana od šljunčanih dijelova koji su isprekidani stijenama. Dugačka je čak 2,5 kilometara i može primiti sve goste bez da se stvori gužva na plaži.

U kampu imate na raspolaganju restorane, grill restorane i barove za osvježenje. Tu je i trgovina sa prikladnim suvenirima i dnevnim novinama. Ako vam zatrebaju namirnice samo posjetite supermarket koji se također nalazi u kampu.

Za goste koji vole aktivno provesti dan možemo spomenuti vanjski slatkovodni bazen, teren za tenis, stolni tenis i mini golf. Ako vam ne odgovaraju spomenuti tereni, predlažemo da sjednete na bicikl i odradite dnevnu vožnju. Oni malo spretniji mogu se iskušati u jedrenju na dasci. Nezaobilazan sport kampova i plaža na Jadranu je svakako odbojka na pijesku. I ovdje imate uređene terene da zaigrate.

Za djecu se nude posebno organizirani zabavni programi sastavljeni od kreativnih radionica i zanimljivih igara.

Kamp Zelena Laguna



Ovaj kamp se nalazi 5 km južno od Poreča. Skriven je u lijepoj maloj šumi i okružen malim otočićima. Kamp može primiti 2700 gostiju. Nalazi se unutar istoimenog turističkog naselja koje poštuje stroga ekološka pravila ponašanja i upravljanja.

Plaža ispred kampa ima kamenitu podlogu, s posebno uređenim mjestima za sunčanje. Jedan dio plaže je određen za nudistički način ljetovanja.

Posebno želimo istaknuti bogatu ponudu sportskih aktivnosti. Tu je i zabavni sadržaj za djecu i mlade, te vrhunska gastronomska ponuda.

Gosti kampa mogu aktivno da sudjeluju u brojnim turnirima, u odbojci i nogometu na pijesku. Okušati se možete i u nogometu na travi, stolnom tenisu ili mini golfu. U jutarnjim satima se nudi program tjelovježbe kojem mogu prisustvovati odrasli, a za najmlađe goste tu je mini klubu u kojem su organizirane kreativne radionice i ostale slične aktivnosti.

Unutar kampa imate tobogan i vanjski bazen. Pored toga, možete se odlučiti na tečaj ronjenja ili jahanja. Ovaj kamp u pravom smislu obiluje sadržajem. Odaberite za sebe ono što vam odgovara najbolje.

Sladokuscima i gurmanima će se svidjeti činjenica da se u kampu nalazi nekoliko restorana, grill restorana i par kafića. Tu je i supermarket, te prigodna trgovina suvenirima.

Kamp Bijela Uvala u blizini Poreča



Kamp Bijela Uvala nalazi se tek 5 kilometara udaljen od Poreča. Smješten je na istarskom poluotoku, što je svakako jedan plus, ali je zbog svoje opremljenosti i ponude prepoznat kao jedan od najboljih kampova u Hrvatskoj.

Ima kapacitet za 6000 gostiju, od kojih jedan broj stiže vlastitim vozilima, dok se drugi mogu smjestiti u mobilne kućice poredane po kampu.

Za uživanje uz more na raspolaganju vam je plaža s popločenim, stjenovitim, travnatim i šljunčanim površinama. Kamp nudi i jedan poseban prostor za naturiste.

Manja djeca zabavu će pronaći u mini klubu, koji ima posebno prilagođenu ponudu baš za taj uzrast. Program obuhvaća kreativne radionice, organizirane igre i razne sportske aktivnosti. Odrasli će svoj dio programa iskoristiti jutarnjom tjelovježbom, ili nekim drugim sportskim aktivnostima kao što je odbojka, nogomet, stolni tenis ili mini golf.

Naturistički kamp Istra



Već po nazivu kampa se može zaključiti gdje mu je lokacija. Riječ je o nudističkom kampu koji se nalazi na istarskom poluotoku. Točnije, kamp Istra je smješten 6 km južno od Poreča.

Kamp može primiti oko 3000 gostiju, što u mobilnim kućicama što onih koji ga posjete vlastitim vozilom.

Krasi ga prirodni hlad hrastove šume u kojoj je smješten.

Ispred kampa se nalazi plaža dugačka 1000 metara, na kojoj imate baš mnogo mjesta za sunčanje.

Gostima su na raspolaganju tri restorana u kampu. Tu je i trgovina te sportski centar s četiri teniska terena i igralištem za djecu. Spomenut ćemo i školu ronjenja te odbojku na pijesku.

Kamp Valkanela blizu Vrsara



Kamp Valkanela smješten je u prelijepoj uvali između Funtane i Vrsara. Ovo je jedan od većih kampova, posebno na zapadnoj obali Istre. Prvenstveno je zamišljen kao obiteljski kamp, pa se i preporučuje posebno obitelji s manjom djecom. Ipak, pogodan je i za druge goste, posebno one koji vole sport, rekreaciju i zabavu.

Ovaj kamp može primiti 6000 gostiju, koji se mogu rasporediti uz plažu dugačku 3 kilometra. Plaža se prostire šljunčanom uvalom, a na njoj ima dio posebno namijenjen djeci.

Ponuda u kampu je zaista bogata, pa ćemo iskoristiti priliku i spomenuti nekoliko restorana i barova. Tu je i vodeni park te klub za mlade. Želimo istaknuti i sanitarni čvor kampa, koji je prilagođen djeci. Ako ste krenuli na obiteljski odmor, imate klince, onda je ovaj kamp možda baš za vas.

Kamp Orsera u Vrsaru



Smješten je na zapadnoj obali Istre, baš na izlasku iz Vrsara. Orsera je kamp koji se ponosi titulom jednog od najboljih hrvatskih kampova.

Kamp može primiti preko 1500 gostiju, a krasi ga izvorna mediteranska vegetacija. Ispred kampa se nalazi 900 metara duga šljunčano-stjenovita plaža, koja ide sve do marine u Vrsaru. Plažu prati šetnica uz koju se mogu pronaći brojne male uvale. Svatko može pronaći mjesta za sebe za uživanje pod ljetnim suncem.

U kampu se nalazi razni sportski sadržaj. Na raspolaganju imate terene i sportski centar. Sportski centar nudi gostima kampa mogućnost pohađanja tečaja ronjenja.

Par riječi za kraj; Stigli smo do kraja našeg popisa interesantnih kampova uz obalu istarskog poluotoka. U obzir smo uzeli kampove koji se nalaze uz obalu te imaju pristup plaži. Svaki od spomenutih kampova može se pohvaliti posebnošću i nečim što ga izdvaja od ostalih. Ponuda je standardno visoka – kako i priliči. Ipak je ovdje riječ o najposjećenijim kampovima sa vrhunskom ponudom.

Najbolji kampovi Istra
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala