# Biokovo planinarske staze

Srednja dalmacija

Makarska


Gost dodaje
13.09.2017. 18:53
Park prirode Biokovo prekrasni je planinski masiv Splitsko-dalmatinskoj županiji koji se poseban po svojim kršnim vrhovima, nezaboravnim vidikovcima, biološkoj raznolikosti i botaničkom vrtu. Biokovo je proglašeno parkom prirode 1981. godine, i dio je planinskog masiva Dinarida. Biokovo se nalazi na području gradova Makarska i Vrgorac, te općina Brela, Tučepi, Podgora, Zagvozd, Baška Voda, Zadvarje i Šestanovac. Sela u Zagori pod Biokovom smještena su na 1100 m nadmorske visine. Najviši vrh planine je Sveti Jure na 1762 m. 

Na web stranici hpd-sveti-jure.com možete naći popis svih planinarskih staza u Parku Prirode Biokovo kojima upravlja Hrvatsko Planinarsko Društvo 'Sveti Jure' Zagvozd.

Planinarske staze Biokovo

Pročitajte izvorni članak
Park prirode Biokovo radno vrijeme i Botanički vrt Kotišina
Park prirode Biokovo jedan je od poznatijih parkova prirode u Hrvatskoj. U Republici Hrvatskoj imamo registrirano 11 parkova prirode, a Park prirode Biokovo, jedan je od njih. Granice ovog parka obuhvaćaju područje istoimenog planinskog masiva – Biokovo. Park prirode Biokovo Potrebno je spomenuti da je parkom (Biokovo) proglašeno...