# Stadion Poljud kapacitet i raspored sjedenja

Srednja dalmacija

Split


06.12.2017. 13:35
Gradski stadion Poljud, izgrađena je povodom Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine. Nalazi se u splitskoj četvrti Poljudu na sjeverozapadu grada, na mjestu gdje je nekad bilo ljekovito blato svega dvjestotinjak metara od morske obale. Stadion je izgrađen 1979. godine u sklopu izgradnje športskih objekata 8. Mediteranskih igara.

Kapacitet Poljuda

Kapacitet sjedećih mjesta na stadionu Poljud je 35 000 sjedećih mjesta iako je izvorno kapaciteta bio  50.000 gledatelja, sa zapadnim i istočnim gledalištem koje je imalo "sjedenje", dok je sjeverno, jugoistočno i jugozapadno gledalište bilo "stajanje". Najveća zabilježena posjeta je čak 65.000 posjetitelja na utakmici Hajduk-Dinamo 1:2 1982 godine.

Raspored sjedenja Poljud

Sektori na Poljudu su podijeljenu na 20 dijelova i imaju oznake od A do U.

Primjer sektora na Poljudu (prodaja godišnjih ulaznica)
Pročitajte izvorni članak
Stadion Poljud Split zanimljivosti sektori, kapacitet
Splićani su jako ponosni na svoj stadion – Poljud, koji iz godine u godinu posjeti sve veći broj stranih gostiju, da razgledaju i dive se poznatom stadionu. Gradski stadion Poljud, poznat ja još i kao Poljudska ljepotica. Nalazi se u splitskoj četvrti Poljudu na sjeverozapadu grada, na mjestu gdje je nekad bilo ljekovito blato....