Kako napraviti stranicu za iznajmljivanje apartmana – URADI SAM

# Kako napraviti stranicu za iznajmljivanje apartmana – URADI SAM

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
21.06.2019. 15:33 dodajeŠime Bugarija

Pitanje koje se često postavlja među vlasnicima apartmana - dali je potrebno imati vlastitu web stranicu za apartmane? Pored profila na Bookingu, Airbnbu i drugim oglasnicima neki smatraju da im se taj trošak ne isplati. No svi vlasnici koji imalo drže do svojih apartmana neće imati dileme na ovo pitanje. U ovom tekstu navesti ćemo nekoliko argumenata zašto je dobro imati vlastitu web stranicu za apartmane.

Stranica nam štedi vrijeme. Umjesto da svakom gostu posebno odgovarate na pitanje o cijeni i dostupnosti apartmana ili pak što sadrže vaši apartmani, što mogu posjetiti u blizini - jednostavno šaljete link vaše stranice na kojoj se nalaze sve informacije koje mogu zanimati goste. Od cijena, kalendara dostupnosti, akcija i popusta do informacija o plažama ili znamenitostima u blizini apartmana. 

Vaša web stranica je idealna šansa da goste koji su neodlučni navedete na rezervaciju a sve što je potrebno jednom kada dovršite web stranicu je da dijelite vaš link.

- Stranica nam štedi novac - Često možemo vidjeti vlasnike apartmana kako npr. link s Bookinga koriste kao promotivni link. Dijele ga na Facebook grupama i pozivaju goste na rezervaciju. To je u redu ako nemate ništa protiv toga da radite posao za Booking i zarađujete novac njima umjesto oni vama. Booking i Airbnb uzimaju oko 15% provizije. Provizija za jednu malo dulju rezervaciju u malo boljem apartmanu može biti skuplja nego izrada stranice.


Kako napraviti booking stranicuIzrada stranice je povoljnija nego ikada, čak i besplatna – Kako tehnologija napreduje i konkurencija kod izrade stranica je sve veća, nude se nove opcije koje su sve povoljnije i štede novac i vrijeme vlasnika apartmana. 

Jedna od takvih opcija je Rezerviraj.hr web kreator koji se nadograđuje od 2015. godine i  kroz 4.godine razvoja je postao najbolja opcija koja je specijalizirana za booking stranice s raznim dodatcima za apartmane i turizam. 
 

Samostalna izrada web straniceIzrada stranice u Rezerviraj.hr web kreatoru je besplatna a plaćaju se samo dodatne opcije kao što su domena, mobilna verzija po potrebi no i bez dodatnih opcija stranica j u potpunosti funkcionalna.

Više vam ne trebaju webmajstori - Jedan od najvećih nedostataka i prepreka mnogih koji bi i htjeli  imati web stranicu je to što misle da moraju pronaći osobu koja bi im izradila web stranicu. To se javlja strah od velikih cijena, nepovjerenja, dugog čekanja, naknadnih troškova i dosta izgubljenog vremena na komunikaciju i slanje sadržaja a da niste sigurni što će te na kraju dobiti. 

Stranicu izrađujete sami. U Rezerviraj.hr web kreatoru samo izrađujete stranicu, bez prisutnosti treće osobe. Jednostavnim popunjavanjem podataka i odgovorima na pitanja, kroz nekoliko minuta izradite osnovnu verziju web stranice koju nakon toga uređujete do najsitnijih detalja u opširnom  kreatoru s više od 50 opcija. Od biranja dizajna, boja, logotipa, pozadina, kreiranja stranica, članaka, galerija, kalendara do raznih opcija kao što su Google maps, Analytics, povezanosti s društvenim mrežama i drugih opcija.

Gosti nas žele pronaći a ne mogu? Jedna situacija u kojoj se osobno uvjerim u vrijednost web stranice a koja se ponavlja svake sezone nekoliko puta je slučaj kada gosti pronađu moj apartman na Bookingu ili Airbnbu i pokušavaju  izbjeći plaćanje provizije. 

Gosti su sve iskusniji i pametniji i znaju koliku proviziju plaćaju preko navedenih servisa i sve češće apartman koji pronađu na Bookingu ili Airbnbu Googlaju i pokušaju stupiti u kontakt direktno s gostima. Tu stupa na scenu naša web stranica. 

Da bi ovo funkcioniralo u praksi bitno je apartman na navedenim servisima nazvati istim imenom kao i web stranicu  i web stranicu rangirati negdje na prvoj stranici na Googleu za ime apartmana.

Gosti će najčešće kopirati naziv s Bookinga direktno u Google i tražiti našu web stranicu. Zbog toga je dobro u naziv apartmana postaviti “Ime apartmana Direct contact” ili “official website” .


Izrada web stranice za apartmane

Zaključak. U svakom slučaju benefiti vlastite web stranice mogu biti mnogobrojni a jedini nedostatak je dodatni trošak koji je s novim opcijama na tržištu svakako prihvatljiv. U današnje vrijeme kada konkurencija među iznajmljivačima postaje sve veća svakako se isplati izdvojiti s vlastitom web stranicom. 

Vašu web stranicu možete izraditi u Web kreatoru odmah na linku izrada web stranica za apartmane
 Kako napraviti stranicu za iznajmljivanje apartmana – URADI SAM
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala