Prošećite Makarskom rivom

# Prošećite Makarskom rivom

Srednja dalmacija

Makarska

Pošalji svoj sadržaj

Komentiraj ili Nadogradi ovaj zapis, napiši novi. Registracija nije neophodna
tekst
Lokacija
Makarska
29.08.2017. 15:40 dodajeIvan

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja. Privlačna je zbog svojih i prirodnih i klimatskih karakteristika, te jako bogate turističke ponude.
Grad Makarska razvio se oko prirodne uvale, u kojoj je kasnije izrasla luka zaštićena poluotokom Sveti Petar i rtom Osejava. Makarska luka je najveća i jedina takva luka između ušća Cetine i Neretve.

Mjesto zaštićeno poluotokom i trom je siguran zaklon i pribježište za lošeg vremena. Nekada je bila zaklon pomorcima, gusarima i trgovcima, a danas je utočište turističkim jahtama, jedriličarima i izletničkim brodovima. To je pridonijelo da je postala važna trgovačka luka, osobito za vrijeme turske i mletačke okupacije. Danas iz ove luke vozi trajekt više puta dnevno za Sumartin na Braču.

Za vrijeme ljetnih večeri luka je puna jahti i turističkih izletničkih brodova. Kačićev trg u središtu grada pun je mladosti koja uživa u zabavnim i kulturnim priredbama. Makarska riva biva puna ljudi, dinamična je i omiljeno mjesto okupljanja i šetnje. Ugodna večernja šetnja ukrašena je pogledima na luksuzne jahte, baš kao i odmor na terasi nekog obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Večernji sati i riva u Makarskoj


U večernjim satima makarska je riva sve življa. Dinamika mjesta poprima svoj puni sjaj, slikovito opisan mnoštvom koje uživa u laganoj šetnji, ili u nekom kafiću uz rivu. Kafići, restorani i disko-barovi popularni su i popunjeni skoro do zadnjeg mjesta. Makarska je odredište mladih, ali će se i oni malo stariji jako dobro provesti.

Šetnja rivom svakako odgovara svima, bez obzira na životnu dob. Poseban je osjećaj prošetati se za vrijeme zalaska sunca. Nijanse toplih boja zalazećeg sunca daju posebnu čar šetnici i plovilima dok se njišu na laganim valovima.

Osim rive pohvaliti se može povijesnim građevinama


Povijest Makarske najbolje se može upoznati u Franjevačkom samostanu. Ovaj je samostan nedavno proslavio svojih 500 godina postojanja. U prostorima samostana se čuva pinakoteka, knjižnica, jedinstveni Malakološki muzej i Institut Planina i more. Na Kačićevu trgu u Makarskoj nalazi se crkva Sv. Marka , a s njezine su sjeverne strane u staroj školi galerija Gojak, gradska knjižnica, glazbena škola i Radio Makarska rivijera.


Na obali je smješten i Gradski muzej te crkva Sv. Filipa. U parku Sv. Petra nalazi se obnovljena crkva Sv. Petra a odatle se pruža i prekrasan pogled na grad, veličanstveno Biokovo i pučinu.

Prošećite Makarskom rivom
Prati nas na facebooku za više članaka o Hrvatskoj. Podijeli ovaj članak klikom na gumbe desno. Hvala
  Nadogradi ovaj zapis

Bio si na ovom mjestu? Podijeli s nama svoja iskustva ili fotografije.
Napiši svoju verziju članka. Nagrađujemo vlasnike apartmana.

Pišete kao gost. Registrirajte se ili prijavite i potpišite vaš tekst sa vašim imenom ili nickom i zadržite opciju editiranja unosa u bilo koje vrijeme.
Ako ste vlasnik apartmana koji je oglašen na rezerviraj.hr, link prema vašem oglasu će biti ispod teksta koji unosite kao nagrada za vaš trud.
Gost
odaberi sliku sa računala